Venkite Bios atnaujinimų, nes bus bėdų su „Windows 10“ aktyvacija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eič 2015-10-25 11:18
Venkite Windows 10, nes bus bėdų su Bios. Rimtai. Visad juokiausi iš žmonių, kurie girdavosi, kad Ubuntu naudoja. Prieš mėnesį įsirašiau ir aš. Nebenoriu Windowsų ;D Žaidimus konsolėms palikit
DJ_LFS 2015-10-25 13:54
Ot naujiena, tą jau prieš du mėnesius pastebėjau
mirtis 2015-10-25 18:09
Sedejau su Win belekiek metu, tada perejau ant Linux, galiausiai po daugelio metu vel gryzau prie Windows. Ubuntu greiciu visad atsiliko nuo Windows 7 su ta pacia gelezim, o ka jau kalbet apie 8.0/8.1 ir 10... Kitas reikalas, jei nori kazka isikisti i kompa is sono, pastoviai kokiu biblioteku truksta, tai vel kokio sudo, taip ir knisiesi kol kazka pasidarai kaip reikiant. Galbut per 4(atrodo) metus pasistumeta i prieki stipriai, tai dabar jau taip teigti neina, bet Linux visad liks Linux Atrodo paskutine mano versija buvo 13 ar tai 14, reikes del idomumo pabandyti dabartine, pazeti kas pasikeite per tiek metu
vytautas50 2015-10-25 19:25
infoguru 2015-10-25 19:41
Pritariu Vytautui. Jau labai seniai draugauju su Linux, o su windows pažystamas nuo pat jų gimimo, bet windows kuo toliau tuo labiau išsigimsta į kažkokią betvarkę. Jei anksčiau tik viduje buvo betvarkė, tai dabar ir išorėje. Atseit kuriamos "naujovės", bet panašu, kad kuriama vien tam, kad tai pavadinti "naujove", o ne tam, kad būtų geriau vartotojui. Pirmiausiai microsoftui reiktų Notepadą normalų sukurti, nes anadien prisėdau pas kolegę ant W7 tai notepadas toks pats kaip Win95 - rodo košę, o ne kodą, jau nekalbant apie sintaksės spalvinimą ir panašiai. Kaip galima pasitikėti kompanija, kuri elementaraus teksto redaktoriaus nesugeba padaryti?
vanduo4 2015-10-25 23:31
Kas geriau Linux ar windows? Ši diskusija man rpimena - "kas geriau iPhone ar Samsung?" Atsakymas paprastas - Windows = kokybė ir saugumas; Linux - atviras kodas, kaip pasiklosi, taip išsimiegosi;
Pumper 2015-10-26 08:13
Tie Linuxiniai lendantys į kiekvieną Windows straipsnį tai labai primena Jehovos liudytojus.
vytautas50 2015-10-26 08:35
Pumper 2015-10-26 09:06
Kam tau ten knistis? Aš nieko nesiknisu ir neturiu jokių problemų, o tokie linux tai visiškas šlamštas, kai su kompu ir dirbti reikia ir pageiminti noriu. Išvis, koks tikslas turėti PC, jei linux naudoji? Pirk pigiausią laptopą arba išvis tabletą ir tiek, nes vis tiek nieko su tuo linuxiniu nenuveiksi.
vytautas50 2015-10-26 09:26
Simplicity 2015-10-26 09:50
Bitch please... Aš tuos tavo Ubuntu galiu per 5 minutes sulaužyt- užteks į terminalą nukopijuot Google šiukšlyne surastą komandą arba įdiegti kitai distribucijai skirtą paketą (kad ir .RPM). Lygiai taip pat, galiu sugriauti Chromium naršyklę, įdiegęs kokį nors laužtą YouTube mp3/video downloader priedą iš Google šiukšlyno. Tad gal čia ne OS, o tarpinės problema?
vytautas50 2015-10-26 10:03
liucijusu 2015-10-26 10:25
Sveiki, Matau, kad karas tarp windows ir linux gerbėjų tęsiasi. Teko naudotis man Linuxais, konkrečiai Ubuntu, Arch. Kalbant apie Ubuntu, dar čia priklauso kokią grafinę aplinką naudoji, ne visos grafinės aplinkos ant silpnų laptopų sklandžiai veikia (Kalbu apie Canonical siūlomą Unity, kas ją sugalvojo, reikėtų prikalt prie sienos). Vienas dalykas tai nepatogi, kitas dalykas resursų rijanti aplinka. Dar nepatinkantis aspektas: Jei Windows yra priklausantis Microsoftui, tai Ubuntu Canonical. Nėra jau toks laisvas produktas. Po gerų kelių mėnesių Arch linux naudojimo(teko visą savaitę dailint, nėra ko norėti, pirmą kart diegiau) pasigendu Ubuntuose Yaourt. Va čia tai daiktas. Labai didelis packetų pasirinkimas. _____________________________________________________________ Su nauju kompu dabar naudoju Windows 10, nusipirkau OEM [url = http://www.kinguin.net/category/19429?u ... 0.2015/url] Palikau dar apie 20 gb Arch'ui, ateityje jei netingėsiu, pasimokysiu dirbti. _____________________________________________________________________________________ Nematau windowsų aplinkoje problemų, kur ten apsunkina žmogui darbą? PVZ: Prieš pusmetį nupirkom vienam žmogui 50+ metų kompą su win 8.1, prieš tai naudojo win xp... Ir galvojau kad bus problemos ir t.t. Pasirodo, kad dar patogiau sekasi dirbti nei prie XP. Čia tiesiog nusistatymo reikalas. _________________________________________________________________________________________ Kad sugadinti Linuxuose kažką reikia dažniausiai aukštų teisių, tokių kaip Root ir t.t Iš to iškyla klausimas, koks idiotas jomis tiesiog šiaip dirba, filmus, žiūri, facebook naršo. ____________________________________________________________________________________________ Dėl virusuotų nuorodų: Pats laikas būtų naudoti antivirusinę. Nors ir ji nuo kreivos tarpinės nepadeda. Tokiu atveju, useriam neduoti admino teisių, naršymam tegul naudoja paprastą ribotą vartotoją.
bahuriux 2015-10-26 10:41
Ubuntu buvo beveik tobula 8, 9, 10 versijos o dabar tik problemų kratinys, taspats ir su win vista 8, 8.1 ir 10, ypač užknisa softo ir draiverių nesuderinamumas. Problemų su draiveriais ubuntu turi gal net ir mažiau.
- 2015-10-26 10:45
Prasidėjus diskusijai ir paskaičius jūsų argumentus, kyla klausimas - a jūs kompu naudotis mokate, ar dar ne? Ir net neketinate išmokti?
elcucuy 2015-10-26 10:51
Windowsai eina į praeitį. Paprasti vartotojai internetą dabar pasiekia per telefonus ir plošetus. Amazone parduodamiausias kompiuteris - chromebukas. Valve išleidžia žaidimam skirtą SteamOS kartu su Vulkan, kuris kitaip nei DX12 veiks ant visų platformų. Serveriuose klientai vis labiau pageidauja Linux ar BSD. Daug kas keliasi į debesis ir tampa nebesvarbu kokią OS naudoji - viskas prieinama per naršyklę - ms office 360 gali ir iš linux'ų naudot. Brangios inžinerinės programos portinamos į OSX - tie kurie įperka brangias programas, tiems neperbrangus ir apples hardvaras. Linux'ai skverbiasi į robotiką, internet of things, save vairuojančius automobilius, o tai yra ateitis. Dėl Androido populiarumo vis daugiau programeriu ima pažinti linux'us. Naujos technologijos atsiranda ant linux'ų - pvz "docker". Windowsai vis labiau praranda pozicijas. Windowsų brandas jau skamba kaip keiksmažodis. Windowsai tiesiog not sexy. Niekaip neprasimuša į mobilią rinką. Žmonės windowsais naudojasi ne dėl to kad nori, o dėl to kad ateina kartu su kompu. Naujovės vartotojų priimamos ne su džiaugsmu, o iš neigiamos pusės (ant OSX, IOS ar ANDROIDO taip nėra). Windowsai vis labiau atsiduoda šnipinėjimu. Nors nusiperki OS, bet tau vis tiek bruką reklamą (Windows 10 nėra nemokama).
Simplicity 2015-10-26 11:03
rašytas Windows 8, o jie su XP sėdi).
elcucuy 2015-10-26 11:34
Aš realistas. Iki šiol windowsams nebuvo priežasties mirti. Seniau nebuvo kompanijų, kurios butų susidomėjusios konkurencijos metimui MS. Tačiau laikai keičiasi. OSX vartotojų vis daugėja. IOS ir Androidas gabala vartotojų iš windowsų atriekia. Windowsai tampa vis mažiau reikalingi paprastiems consumer'iams. Valve metė išįūkį windowsams žaidimų sferoj su steamOS, o išėjus Vulkan, developeriam nebus priežasties kurti ant DX12 (aišku jei MS nesumokės kad būtų exclusive'as). Dabar programuotojai pažįsta ne vien Windowsus - seniau to nebuvo. Šnipinėjimo skandalai, nutekinti Snaudeno dokumentai mažina amerikos kompanijų pasitikėjimą, todėl vis labiau atsisukama į atvirą kodą. Kinijos jau vykdomi planai viešajame sektoriuje visiškai atsisakyti Windowsų - o tai didžiulė rinka, kuri gali smarkiai įtakotį pusiausvirą. Linux'ų pasauly nėra kompanijos, kuri būtų suinterisuota linux'ų desktopu paprastiems vartotojams - RedHat'o fedora orentuota į sysadminus ir developerius, canonical bandė į paprastus vartotojus žiūrėt, bet jau atsisako planų, Suse visai neaišku kam. Aš realistas ir netikiu, kad linuxai kadanors ant desktopo turės ryškų vartotojų procentą, bet pats desktopas ateity bus visai kitoks, kuriame windowsai tikrai ne dominuos.
Simplicity 2015-10-26 11:43
Išsisaugok šitą- galėsim kartu pasijuokti po 10 metų.
vytautas50 2015-10-26 12:16