Ekspertai įrodė: tikrasis Rusijos taikinys Sirijoje – ne „Islamo valstybė" (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2015-10-28 11:05
DD O kas tos opozicines grupes? Kostiumuoti protestuotojai? Nes kaip jie patys skelbiasi, jie yra alacho kariai, filmuoja kaip valgo kareiviu sirdis, kapoja galvas moterims t.t. Idomu kiek is situ "tyreju" buvo Sirijoj ir kiek is ju noretu pabendraut su tom opozicijos grupemis. Speju kaip netikius sudegintu Ir kiek as maciau, tai Rusija niekada ir nesake, kad jie tik IS bombarduos. Sake visus teroristus. Ir isvis, kam reik tiek rasinet. Tegu sako nekenciam rusijos, putinas setonas ir viskas bus ore!
six 2015-10-28 11:13
Kas čia, propoganda :O? Maniau jau visi žino, kad bellingcat apsimelavę. Ir anokie ten ekspertai, eiliniai piliečiai, generuojantys klikus. http://sputniknews.com/analysis/2015022 ... 13293.html https://www.rt.com/news/265138-bellingc ... -debunked/ kaip ir su syrian humans right watch, vienas bičas užsiima veikla, o visi dundukai ir valstybių galvos remiasi tokiais reportais. Melas vidury baltos dienos
Niemand 2015-10-28 11:21
Ne visi, tik rusų "žurnalistai"
Kadras 2015-10-28 11:25
Tam kad tokie Alfa patinai kaip tu skaitytu ir rinktu klikus, tokiu budu parodo daugiau reklamu ir dideja pajamos
Audrius 2015-10-28 11:27
good point, Kadras!
SG 2015-10-28 13:16
Tai puiku, jog Rusijos taikinys "kitos opozicinės grupės". Nes su IS teroristais, tai dar vakarai kažkiek kovoja, o su kitais teroristais iki šiol kovojo tik vyriausybės pajėgos.
Laurynas19 2015-10-28 14:26
Kas gali paaiškinti, kas ten sirijoje dabar vyksta? Aš maždau įsivaizduoju taip: Rusijai svarbūs Sirijoje esantys ištekliai ir šiaip kontolė bei geri santykiai tame regione. Todėl Rusija remia Bashara al Assada ir naikina visus jo priešininkus. JAV taip pat svarbūs Sirijos ištekliai bei kontrolė ir geri santykiai tame regione. Tačiau Basharas al Assadas pasiuntė JAV toli toli (nac...), taigi JAV remia assado opozicija taip pat ir IS. Islamo valstybė šiaip religinis darinys kuris nori vadovauti tame regione. Bet kadangi jie yra ganėtinai žiaurūs tai niekas nenori jų remti. Tačiau JAV neturi kitos išeities, todėl laikinai juos remia. (JAV turbūt mano, jog jei viskas stabilizuosis galės neutralizuot Islamo valstybę) Kokios kitų nuomonės?
six 2015-10-28 16:03
Teisingai apibendrinai. ISIS įsišaknijo per "arabų pavasarį" ir sužydėjo dėl dvigubų standartų. Pridėčiau, kad Rusija dar siunčia žinutę regionui - "Mes sprendžiame problemas" ir geras to pavyzdys kaip Irakas nusisuka nuo JAV. Kas toliau eilėje - laikas parodys. B. al Assadas taip pat supranta, kad reikės ir politinių sprendimų, kad visi būtų laimingi, todėl kalbos prasideda apie permainas valstybės viduje.
Audrius 2015-10-28 16:06
Gerai matai. Tik as per daug nesureiksminciau Sirijos istekliu-palyginus jie gan riboti plius Irako patirtis rodo, kad ne taip paprasta is ju pasipelnyt. Sirija, visu pirma, svarbi geopolitinem lygmeni. Sirija yra tradicine Irano sajungininke. Pakeitus Asada draugiska JAV marionete-Iranas butu visiskai izoliuotas. Tuo ypac suinteresuota Saudu Arabija ir Izraelis ir zinoma JAV.
Niemand 2015-10-28 16:40
Išteklių Sirijoje reikšmingų nėra, gal nebent galėtų tikėtis aštrindami konfliktą naftos kainas pakelti, bet stipriai abejoju. Su kontrole irgi nieko gero. Iranas ir Sirija išskyrus vienas kitą draugų tame regione neturi, taigi Rusija gelbėdama Sirijai tik dauginasi sau priešus. Sakyčiau Rusijos realūs interesai yra du - išsibandyti ginkluotę (suteikti kariams realios patirties) ir prišikti JAV, taip sakant smulkus kerštas už sankcijas ir nušalinimą nuo didžiosios politikos. JAV palaiko savo draugus Saudo Arabijoje ir kitose draugiškose OPEC šalyse. Dar JAV turi pasaulio policininko kompleksą, kurį be kita ko stipriai palaiko tiek JAV gyventojai, tiek daugelis šalių. Be to, JAV su Iraku ir Afganistanu įsivėlė į tokį mėšlą, kad dabar nebežino, kaip iš viso šito išlipti. Iš vienos pusės, tauta to regiono valstybėse palaiko islamistus ir demokratija visada neišvengiamai baigiasi šariatu. Iš kitos pusės, atvirai palaikyti diktatorius, laikančius islamišką tautą po neislamišku padu, kažkaip nedemokratiška. Pastaruosius daugmaž dvejus metus JAV neberemia sukilėlių kovos prieš Asadą. JAV apmokomiems sukilėliams duodamas pasirašyti pasižadėjimas naudoti įgūdžius ir ginkluotę išimtinai prieš ISIS. Be ISIS dar yra Musulmonų brolija, Al Qaeda ir keletas kitų grupių. Visos jos nori šariato tik nesutaria dėl pagrindinio mulos kandidatūros. Nesiimsiu spręsti, kurie iš jų žiauresni. JAV bando juos sukiršinti tarpusavyje, Rusija bukai bombarduoja visus. Man asmeniškai priimtini abu variantai, kad tik kuo daugiau islamistų pas savo hurijas iškeliautų.
GM 2015-10-28 19:17
Reiškiasi palaikytum, jeigu JAV dabar bombintų Rusijos teroristus Rytų Ukrainoje. Nu gi ten irgi, žinai, nekostiumuoti, numušinėja keleivinius orlaivius, apšaudo gyvenamuosius rajonus. Ar šiuo atveju jau kažkas netiktų? Rėktum, kad opoziciją naikina?
Baisuols 2015-10-28 22:18
Nuo EU iki Sirijos berods 2011 pastatytas vis dar neveikiantis dujotekis, kuriuo norinčių naudotis yra nemažai. Sirija pasirašiusi sutartis su Iraku ir Iranu, dėl dujų tiekimo iš persijos įlankos baseino. Tuo labai nepatenkinti Kataras ir Jungtiniai Arabų Emiratai. Taip pat neseniai išžvalgytas naujas dujų baseinas Viduržemio jūroje, kuriuo naudotis teisę turi kelios šalys (tarp jų Izraelis). Kokie ten Rusijos tikslai velniai žino. Gal neleisti kad išvis tas dujotekis veiktų, gal patys prisibijo Kalifato įsigalėjimo, gal Putino režimas reitingus keliasi, o gal viskas iš karto plius dar kas nors. Labai neblogas pokalbis apie visą tą alach akbar velniava su artimųjų rytų specialistu prof. E. Račiumi https://www.youtube.com/watch?v=gRxkWDm6esw
Audrius 2015-10-28 23:15
nerekciau, nes nieks ten nieko nebombarduos. Poch*i vakarams kas toj toj ukrainoj dedasi, jau praejo ju valanda. Ten de facto yra failed state su kazkokiom neonaciu grupuotem valdzioj, kurie jau patys pradejo tarpusavy pjautis. Su granatom mentus miesto centre sprogdina-wtf? Taip sakant LT draugai... plius jei nezinojai, tai ukrainos konfliktas more or less sprendziamos derybu keliu. su tais d*bilais isis deretis butu sunku, speju. bet kiek suprantu, tamsta geriau su isis nei su rusais, ane?
Arns 2015-10-29 09:02
Pasakok vaikučiams prieš miegą. Kaip tik, iki tol buvo vos ne 15 kulkų per mėnesį duodama, dabar ginklų sandėliai atverti pakankamai plačiai. http://www.bbc.com/news/magazine-33997408
Niemand 2015-10-29 11:44
Skaityk išmok. Tavo pačio straipsnyje rašoma, kad nenori JAV remti sukilėlių kovos su Asadu, tik su ISIS. Va dar straipsnis: https://www.washingtonpost.com/world/na ... story.html "U.S.-trained Syrian fighters have to sign a pledge to fight the Islamic State, not Assad’s forces."
Arns 2015-10-29 11:58
Išmok skaityti diplomatinę kalbą. Kai užsienio šalies ambasadorius nurodinėja kam viduje tiekti ginklus... tai reiškia nori karo, tik nenori mokėti didelių pinigų.