Taupyti ar išlaidauti? Planšetinių kompiuterių kainų grupės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

trapecijus 2015-11-07 00:42
Mano subjektyvia nuomone jei jau perki plančetę, tai imk rimtą daiktą. Aš pirmą plančetę pirkau (berods €150 kainavo) su požiūriu: ''Ai, kiek aš čia naudosiu, vaikui labiau tas daiktas bus. Nežaidžiu žaidimų, ekranui nesu baisiai reiklus, tik naujienas ir FB peržvelgsiu.'' O gavosi taip, kad tą daiktą atidaviau draugo mergaitei (2 metų) su viltimi, kad ji naudosis. Ir pirkau rimtą plančetę kuria jau antri metai visiškai patenkintas. Niekad nebuvau skūpus, bet šįkart teko sumokėt dukart
01 2015-11-07 17:55
O aš nusivyliau apskritai planšetem:) ta prasme pora metų pažaidžiau su ipadais ir kai išėjo retininis Macbook su džiaugsmu pradėjau daudot tik jį ir iphone kaip mobilius irenginius be stacionaraus darbinio. Viso to priežastis - kad ir kaip butu ok, bet planšetems, turiu omeny konkrečiai apple ipad dar labai truksta funkcionalumo, su jo gali tik naršyti, milus tikrinti ir žaisti, bet koki rimtesni darbeli, kad ir ka parašyt, ar dar ką (nekalbu apie mormalius darbus kuriems reikia pajegumu) - nepatogu vistiek:) Gryžau prie ultrabooko ir labai tuo džiaugiuosi. Apple dabar bando reaguoti i tai pasiulydama iPad pro su fizine klaviatura-dėklu, kaip ir MS surface -bet vistiek ne tai. Vienintelis ten geras daiktas tai stylus, times kas paišo, jei galės pakeist vacoma šiuo irenginiu tai ok.
technologas 2015-11-07 20:08
Galvojau apie komplektą - P900 planšetė 9", dedasi 2 sim kortos, geležis pusė bėdos, žinau, kinietiška, bet dabar ir kiniečių nebloga kokybė kartais, + 9" dėklas su klaviatūra jungiama per micro USB, + atskira suvyniojama klaviatūra, + šakotuvas micro USB į 3 USB ir Ethernet. Viskas būtų ~82 eurus. Iš pirmo žvilgsnio nedaug. Bet pagalvojus - 9" telefonas didokas, o 9" laptopas biški mažokas. Vienžo dabar galvoju kad mobilumui pakanka esamo Galaxy, o stacionariam ne Android pr0n o Orange Pi geriau. Pamąstymas.
Endless Nameless 2015-11-08 10:44
Turėjau kinišką išmanų bei maigiau prieš metus tos pačios kilmės planšetę, už minimą kainą neįsivaizduoju padoraus produkto.
technologas 2015-11-08 11:46
Šitoks: http://www.dealsmachine.com/best_247140.html O ko jis turėtų būti nepadorus, tipo garantuotai blogos kokybės?
Endless Nameless 2015-11-08 12:28
Technologas, matai aš manau, kad vienas pagrindinių dalykų tokio tipo technikai yra ekranas, visgi į jį pastoviai žiūrėsi. Pradėkim, kad minėto raiška yra 800×480, t.y maža 9ich planšetei. Antra, ekranas beveik garantuoju turės mažą NIT ryškumą, ko pasekoje vaizdas lauke bus vos įžiūrimas. Trečia, neturės jokio apsauginio stiklo - braižysis. Toliau svarbu ne tiek ghz skaičius, bet ir procesoriaus technologija, kurios net nemini, t.y viduj gali sėdėti 5metų senumo dalykas, o ir 1ghz nuteikia pesimistiškai, sparta spėju bus intervale nuo patenkinamos iki lėtos. Pabaigai surinkimo kokybė visiška loterija, gali būti kaip tankas arba gali visas girgždėt. Jeigu visi išvardinti dalykai nesvarbūs, ir reikia darbinio daikto už mažiausią kainą - rizikuokit, aš asmeniškai bėgčiau kuo toliau nuo šito.
technologas 2015-11-08 12:42
Na, technologija ne 5 metų, dviejų. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_d ... oCs#MT6572 Aišku, dėl surinkimo loterija. Bet kai nei telefonas nei laptopas gaunasi - čia jau blogiau. Net jei geros kokybės. Kas iš to jei išleisi 300 eurų, gal kokybė kiek geresnė, bet vėl - funkcionalumas. Tada mobiliai telefonu geriau ką reikia susitvarkyti 4–5 colių, iki 100 eurų iš kinų galima neblogą paimt už tokią kainą.
Endless Nameless 2015-11-08 12:50
Būtent geriau telefoną, nes jame stovės identiški viduriai, o ekranas bus dvigubai mažesnis su ta pačia raiška.
Simplicity 2015-11-08 13:05
programine įranga, dažnai lūžinėti ir t.t. Bus neaiški ir akumuliatoriaus kokybė, nes gaminys garantuotai nėra sertifikuotas ir pripažintas saugiu naudoti. Jei tektų rinktis tarp kiniško daikto tiesiai iš Kinijos ir kokio nors Lietuvoj parduodamo ACME, tai nedvejodamas pasiimčiau ACME, nes garantuotai specifikacijos atitiks nurodytas ant dėžutės ir dar bus suteikta 24 mėnesių garantija.
technologas 2015-11-08 13:28
ACME tik dėl garantijos geriau, bet tiek ACME, tiek Prestigio vienodos kainos su kiniečiais bus blogesnės kokybės. Tėvas kiek pirko Prestigio firmos tiek gailėjosi, gal kokius tris daiktus. Prestigio telefonas gan neblogų teoriškai duomenų lūžinėjo, striginėjo, persikraudinėjo, buvo iškeistas į trečdaliui pigesnį panašių duomenų kinietį, kuris puikiai veikia iki šiol, o Prestigio paskubomis atsikratyta. Nežinau ką ten su tuo prestižiniu gauni, bet tikrai daugiau nieko tos firmos nebus perkama, jau žymiai pigiau ir kokybiškiau kinietis, čia iš gyvenimiškos patirties. Be to, šiek tiek žinomesnių (Kinijoje, nebūtinai pas mumi) firmų viduriai bus tokie, kaip parašyta, o 4 GB vietoj 16 GB gali būti nebrendiniuose.