Lietuvos bažnyčia paskelbta viena gražiausių pasaulyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2015-11-13 10:42
Taip sakant, "I hate to spoil the party, BUT..." baikim ta masturbacija, ok? Sitas skelbejas turi #166,016 globalu int. puslapiui reitinga (technologijos.lt pvz, yra #43,220 vietoj su kelis kartus didesniu trafiku). Kitaip tariant niekam neidomus tokio s*dpuslapio sarasai (isskyrus, aisku lietuvius ) Perskaites antraste labai nustebau, nes galvojau kad cia koks UNESCO ar kita rimta organizacija skelbia. Nustebau nes negaliu issivaizduoti, kad tokia baznycia butu pirmoje vietoje. Nieko pries ja neturiu, studiju laikais net pats ja tyrinejau, ji tikrai idomi LT masteliu, bet lyginti su tikrais baroko sedevrais butu tas pats, kas lyginti VGTU studentu elektramobili su Modeliu S-atrodo juokingai. Ir bendrai, mano nuomone, jei mes norime buti idomus uzsienio turistams (t.y. ne tik lenkams) mums reik nustoti save pristatineti kaip dar viena grazia vakaru europos sali, su vidurmaziu baznyciom ir pilim, nuostabia gamta ir kitu bla bla. Mes niekada nepakonkuruosim su Pranzucija, Italija, Sveicarija ir kitom salim, kurios istikruju turi ir nerealu pavelda ir gamta ir maista ir visa kita. Pvz, per Japoniskas kelioniu laidas istisai rodomos vakaru europos salys su savo paveldu, bet nesu nei karto mates, kad prie ju priskirtu ir LT. Kada galima tiketis pamatyti LT, tai kai kalba eina apie koki Savicka ar, kad tai salis, kurioje nieko nera (geraja prasme, kad pas mus tuscia ir ramu) ir pan. Cia butu tas pats, kaip koks Nashville save pristatinetu lietuviams, kaip kulturos ir verslo centra, kaip dangoraiziu miesta ir lygintu su NYC. Visi nori pamatyti "real deal", o ne "second best thing" Kiek esu kalbejes, visi uzsenieciai megstantys aplankyti LT (ne tie kurie atvaro mergu pabarskint) kaip susitare sako, kad jiems LT idomi, nes labai skiriamies nuo vakaru, esam jauni ir alkani ir tuom unikalus. Nesu girdejes, kad kas vaziuotu aplankyt musu baznyciu..pamenu vienas Japonas sake, kad LT, jam patinka nes pas mus labai daug dangaus. Zodziu, manau butu zymiai geriau ziureti i save objektyviai pasaulineme kontekste ir apeliuoti i nisines zmoniu grupes. Pristatyti istikruju unikalius LT dalykus (kuriu tikrai turime), o ne Italo suprojektuota Italisko stiliaus baznycia Lietuvoje.. Turetumem zymiai daugiau tikru lietuvos myletoju ir evangeliku.
Kadras 2015-11-13 11:17
Labai graži bažnyčia, tai Lietuvos vienas iš perlu.
Ernestass 2015-11-13 16:36
Tačiau ar šiuolaikinė architektūra nėra degradavusi lyginant su klasikiniais statiniais? Kodėl mes nestatome šedevrų šiais laikais kai pinigų ir galimybių yra neprilygstamai daugiau nei, kad būta ankščiau? Kas gi pasikeitė?
Kilgoras Trautas 2015-11-14 10:40
Iš to ką parašei, supratau, kad geriau nesigirti tuo ką turime geriausio, gražiausio. Geriau iš viso nieko nedaryti, nes pas kitus yra aukščiau ir geriau, gražiau. O dėl to dangaus. Nemanau, kad kas su dangum pavyks, Kazakstane, Mongolijoje vis tiek jo daugiau. Ai, o kam čia vargti girtis geriau nieko neveikti, vis tiek gal kas eis pro šoną ir numes ubagui centą.
Audrius 2015-11-14 13:17
WTF??? Koki sh* cia pezi, iki galo perskaityt ka parasiau. Viskas okay su ta baznyciai, tik reik suprast, kad pasaulineme kontekste ji visiskai nublanksta prie tikru sedevru. Kalbu apie tai, kad mums reikia nustoti bandyti buti kaip Prancuzija ar Sveicarija ir buti Lietuva. Tiem kam idomios barokines baznycios i LT nevaziuoja, vaziuoja i Italija. Butent, kad mums reikia pristatyti graziausio ka mes turime. Esam veliausiai krikscionybe priemusi salis Europoj, tai kodel to nepristatyti? Turejom senaja pagoniu religija, savo unikalius paprocius ir gyvenimo buda, jei buciau uzsenietis man, pvz, tas butu zymiai idomiau nei pamatyti dar viena prastesne Italiskos baznycios versija..Tokiu pilna europa. Yra kursiu Nerija, Senoviniai kaimai, miestai, kovu su krikscionybe istorij etc. Tikrai galima viska idomiai pristatyti ir tuom didziuotis.
Kadras 2015-11-14 14:29
Kilgoras Trautas 2015-11-14 16:37
Juk yra kam nebe įdomi ta Šveicarija, Italija, Prancūzija jei ten jau nekarta buvo. O tu nepagalvojai, kad tiems keliautojams kuriems įdomu bažnyčios gali būti įdomios ir musu bažnyčios? Vieni gi, keliauja kur pigus alus, kiti kur graži gamta, treti architekturos ar kaimo sodybų paspoksoti, ketvirti į muziejus, kavines, restoranus.... Jei nerodysi, tai niekas ir nežinos. Niekas uodegos šuniui nepakels, tik jis pats
Audrius 2015-11-14 20:25
Viskas cool, nesu nei pries baznycias nei pries ju rodyma. Yra visokiu keliautoju. Rasiau bendrai, grazu ir naudinga, kai salys prisistatineja savo autentiska veida, o ne bando kazka kopijuoti.
Audrius 2015-11-14 20:27
nu smagu, kad yra temu, kur sutariam.
shift 2015-11-14 22:39