Atima žadą: žvilgsnis į patį prabangiausią lėktuvą pasaulyje (Foto)  (3)

Daugelio svajonė kur nors keliauti tiesiog gulint lovoje jau gali išsipildyti. Oro linijų kompanija „Etihad Airways“ žengė žingsnį šia kryptimi daug toliau nei kiti ir įrengė А380 lėktuve kuo tikriausius apartamentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

AdMe.ru redakcija dabar tikrai žino, kokią dovaną norėtų gauti per Naujuosius metus. Virtualią kelionę šiuo laineriu skaitytojams siūlo aviacijos fotografė Marina Lysceva.

„Airbus А380“ yra dviejų aukštų, jis turi 4 tipų vietas: ekonominę, verslo, pirmąją klasę ir rezidenciją. Viršutiniame denyje yra liukso klasė.

Prabangiausioje rezidencijoje yra 12 kv. m aikštelė, kurioje įrengti trys kambariai: svetainė (ji taip pat ir valgomasis bei kino salė), miegamasis ir vonios kambarys.

Rezidenciją aptarnauja asmeninės kambarinės, kurios mokėsi Londono viešbutyje „Savoy“.

 

Pirmos klasės salonas, skirtas vienam keleiviui, atrodo kiek „kukliau“: jis užima apie 5 kv.m. Bilietas tuo pačiu maršrutu Abu Dabis – Londonas kainuoja nuo 31 iki 36 tūkst. dirhamų, arba 8370 dolerių.

Nuleidus pertvarą galima pabendrauti su kaimynu. Kad būtų išvengta nesusipratimų, antroji pertvaros pusė nenusileidžia.

Lėktuvo uodegoje, viršutiniame denyje esančiame poilsio kambaryje, – baras su sofomis, skirtomis verslo klasės keleiviams.

Nusileiskime žemyn ir užsukime į ekonominę klasę. Vieta prie avarinio išėjimo, skirta keleiviams ir stiuardesėms.

Iš karto už valdymo kabinos yra vieta, skirta ekipažo poilsiui. Čia yra krėslas ir gultas. Vietos pakanka tam, kad vienas iš pilotų galėtų porą valandų nusnūsti.

Skrydis tokioje rezidencijoje („А380“ orlaivyje ji viena), tarkim, iš Abu Dabio į Londoną kainuotų 77 tūkst. dirhamų (apie 20 tūkst. 200 dolerių). Beje, bilietai jau nupirkti metams į priekį.

Kiek daugiau nei prieš metus oro linijų kompanija kiek pakeitė savo lėktuvų išvaizdą ir pirmuoju nudažytu laineriu tapo „А380“: vietoj Jungtinių Arabų Emyratų herbo ir vėliavos ant kilio nupiešė įviariaspalvius trikampius.

Užsukime į verslo klasę. Čia kiekvienas sėdi savo kameroje su pertvara, kuri pasikelia paspaudus pulto mygtuką. Krėslas išsiskleidžia į horizontalią lovą.

Rinkinys keleiviui – kojinės, ausų kištukai, dantų pasta, šukos ir kiti kelioniniai daiktai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(32)
(15)
(17)

Komentarai (3)