Ko internautai dažniausiai ieškojo „Google“ 2015-aisiais?  (2)

Artėjant metų pabaigai, paieškos sistemų lyderė „Google“ tradiciškai paskelbė, ko internautai iš viso pasaulio dažniausiai ieškojo kibernetinėje erdvėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nereikia stebėtis, kad šių metų paieškos vėl tradiciškai atspindi esminius įvykius, kurie nutiko ne tik pačioje Žemės planetoje, tačiau ir už jos ribų.

Terorizmas, pabėgėliai, sporto aktualijos, kosmosas, mokslo pasiekimai, įžymybės – visa tai yra tarp populiariausių paieškų „Google“ sistemoje. Kompanija netgi sukūrė atskirą tinklalapį, kuriame galima detaliai išnagrinėti populiariausių paieškos sistemos rezultatų sąrašus.

Neabejotinai populiariausia paieškos sistemos užklausa šiais metais buvo susijusi su teroro išpuoliais Paryžiuje. Remiantis pateiktais duomenimis, iš viso buvo pateikta 897 milijonai užklausų šia tematika.

Itin daug dėmesio sulaukė ir „Oskarų“ įteikimo ceremonija. Šis įvykis sulaukė 406 milijonų užklausų.

Trečiąją vietą užėmė Kriketo pasaulio taurės čempionatas, vykęs Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. Žmonės šiuo įvykiu domėjosi 323 milijonus kartų.

Internautai visame pasaulyje taip pat aktyviai domėjosi buvusio krepšininko Lamaro Odomo sveikata (jis buvo rastas be sąmonės viename viešbutyje), taip pat artėjančia „Žvaigždžių karų“ premjera, kompiuteriniais žaidimais, išmaniaisiais įrenginiais ir kosmoso pasiekimais (ypač Plutonu ir vandens atradimu Marse).

Tiesa, kol kas „Google“ nepaskelbė, kokių naujienų labiausiai ieškojo internautai iš Lietuvos.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(24)
(6)
(18)

Komentarai (2)