Puiki žinia smalsiausiems protams: jau galima išbandyti naują virtualią programavimo mokyklą!  (1)

Virtualias duris atvėrė „Wolfram Programming Lab“ – virtuali programavimo mokykla, kurioje labai paprasta išmokti šios srities pagrindų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žymus fizikas, matematikas ir verslininkas Stephenas Wolframas jau kelis metus kuria ir tobulina savo programavimo kalbą „Wolfram Language“, skirtą palengvinti šio dalyko mokymąsi ir mokymą. Prieš porą dienų jo komanda žengė dar toliau ir pristatė virtualią programavimo laboratoriją, kurioje nemokamai bet kas gali žengti pirmus programavimo žingsnius.

Wolfram Programming Lab“ – tai interaktyvi programavimo aplinka, kurioje yra patalpintos dešimtys pratimų, palaipsniui pristatančių, kaip veikia atskiri programinio kodo elementai. Šie pratimai skatina lankytoją paeksperimentuoti – leidžia jam keisti patį kodą ir taip pamatyti, kaip keičiasi rezultatas. Patys drąsiausieji gali pabandyti išspręsti prie kiekvieno pratimo pateikiamas savarankiškas užduotis.

S.Wolframas tikrai nusimano programavimo srityje – jo sukurtas programavimo įrankis „Mathematica“ yra plačiai naudojamas daugelio mokslininkų ir inžinierių. Šis įrankis naudoja tą pačią „Wolfram Language“ programavimo kalbą, tad besimokantys šioje virtualioje laboratorijoje tuo pačiu mokysis programuoti su „Mathematica“.

S.Wolframo vadovaujama bendrovė „Wolfram Research“ yra sukūrusi ne tik minėtą programą, bet ir specializuotą paieškos sistemą „Wolfram Alpha“. Ji išskirtinė tuo, kad leidžia ieškoti rezultatų internete ne tik pagal vieną ar kelis paieškos žodžius (kaip „Google“ ar „Bing“), bet ir „supranta“ jai užduodamus ištisus klausimus. Pavyzdžiu, „Wolfram Alpha“ gali atsakyti į klausimą: „Koks yra Lietuvos metinis BVP?“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(2)
(18)

Komentarai (1)