Iškastinio kuro katastrofa ekspertų akimis: Rusija gelbėsis sukeldama karus, Lietuva kankinsis su SGD terminalu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2015-12-29 13:51
Eilinis pasvaičiojimas kaip būtų gerai be dujų, ir kaip kankins tas terminalas (kuriam įsipareigojimai yra tik dešimčiai metų?). "Šildyti namus dujomis yra prabanga" - puiku, tas "ekspertas" galėtų gal ir pigesnių pasiūlymų pateikti? Centralizuoto šildymo prievolininkai gal ir nieko negali padaryti, bet privatūs tuoj pat persitvarkytų jei tik būtų į ką, ir tas "kažkas" būtų ženkliai pigiau.
mobilunkas 2015-12-29 14:59
anksciau amerika duodavo dolerius, kad zmones uz juos pirktu nafta, dabar eksportuoja nafta kad susigrazintu ju paciu nesuskaiciuojamai spausdinamus dolerius? kame logika? dazai baigesi? draudima kad panaikino tai gerai, kam tie beprasmiski draudimai, bet eksportuot tai nera jokios prasmes
Creatium 2015-12-29 15:02
, tai ir daro nesąmones neišmanydami nieko.
immortallt 2015-12-29 15:03
O gal tiesiog prisirinkai skambių frazių, kurios kilo iš buitinio žodyno, bet reikalauja daug gilesnio suvokimo, kad jas teisingai naudoti bei realiai aprašinėji įsivaizduojamą pasaulį, kuris tik tavo galvoje?
six 2015-12-29 15:11
žmogus taikliai pastebėjo, bet taip ir neaišku kame tas tave suvokimas.
immortallt 2015-12-29 15:29
Ką jis pastebėjo? Tik mandrų žodžių pridėliojo ir tiek. Naftos JAV neeksportuos daug, kol tokios kainos. Tai nėra nei pajamos biudžetui, nei didžiausioms kompanijoms. Prekybos balansui įtakos beveik nerasta. Draudimas atsirado dėl istorinių priežasčių, o realiai jis rinkas mažai veikė pastaruosius porą dešimtmečių. Prasidėjus skalūnų revoliucijai tik atsirado poreikis vėl galėt eksportuoti. O kai apie pinigų spausdinimo politiką prakalbus dar rašo apie dažus, tai akivaizdžiai žmogus nesupranta, kad "pinigai spausdinami" perkeltine prasme. Patys banknotai pakeičiami maždaug kas 7 mainus, o kiekybinis skatinimas vykdomas ne prispausdinus papildomus banknotus ir juos išdalinus praeiviams. Vykstant masiniam spausdinimui dolerio kursas beje kristų, o ne augtų dviženkliais skaičiais.
six 2015-12-29 15:40
Direktorius kartą pasakė: "Norint stovėti vietoje, turime labai greitai bėgti". Bėga ir jie su savo spausdinimu, bet viskas laikina. Beja visi tie šulinukai, skalūnų, iškasti už tuos nupieštus (QE) banknotus. Tai kaip ir taikliai pastebėjo mobilunkas.
PupuDede 2015-12-29 15:44
Tai jo doleriu neatsirado (nespausdina ju) taip iseitu, bet skolaAmerikos tokia kad neuztektu viso pasaulio aukso DDDD
WWr 2015-12-29 15:46
Ar domėjotės Paryžiaus klimato kaitos konferencijoje priimtais susitarimais? Visos valstybės įsipareigojo, jog nuo amžiaus vidurio iškastinis kuras Tai įvyks po 34 metų. Turtingos valstybės nustos naudoti iškastinį kurą gerokai anksčiau, todėl straipsnyje ir minima, jog lengvai prieinamus naftos ir dujų telkinius turintieji stengiasi šiandien parduoti kaip įmanoma daugiau, nes rytoj naftos ir dujų niekam nereikės. Amerika todėl ir atšaukė eksporto draudimą, kadangi stengsis parduoti kuo daugiau, kol dar yra kas perka. Straipsnyje paminėtas Druskininkų atvejis, istorija ten pamokanti: pernai Druskininkai pasistatė biokuro katilinę ir dujų paklausa mieste taip sumenko, kad infrastruktūros išlaikymo kaštai likusiems vartotojams tapo nepakeliami. Savivaldybė dabar svarsto du variantus: pastatyti požemines naftos dujų talpas arba atsisakyti dujų visiškai, buitiniams vartotojams pastatant elektrines virykles. Atsinaujinančių energijos šaltinių perversmas vyksta su geru pagreičiu, Kaunas šildosi ar nuo kitų metų šildysis vien tik biokuru, o juk ten stovi milžiniška kogeneracinė dujinė elektrinė, jau niekam nereikalinga. Kas prieš 5-10 metų galėjo numanyti, kad taip bus?
immortallt 2015-12-29 16:07
Jūs bent suprantat, kad jūs bandote kažkokiais nesąmoningais lozungais ginčytis su faktais? Dolerių reikia norint išgauti naftą? Surprise, surprise, net rusams reikia dolerių, kad naftą išgauti, tik patys rublių teturi daug, kurie niekam nereikalingi. Absoliučiai visi projektai susiveda į pinigus ir realią perkamąją galią. Pinigų spausdinimas realią perkamąją galią mažina. Pinigų nespausdinimas, kai ekonomika auga kelia vieneto kainą, bet tai sukuria destruktyvius procesus ekonomikoje. Pupudede, o kodėl auksu matuoji skolą? Gal pvz grūdais, pomidorais ar trauklapio lapais, kaip vaikystėje? Auksas nėra vertės matas, pati aukso kaina priklauso nuo žmonių tikėjimo jo verte, o tik atsiradus dvejonėms jo kaina krenta žemyn dviženkliais skaičiais. Sunaudojama tik dalis iškasto aukso, o sukaupto aukso pramonei ir juvelyrikai užtektų šimtmečiams. WWr, kiek tiksliau, iškastinis kuras gali būti deginamas/naudojamas, jei degimo metu susidarę teršalai bus surenkami ir utilizuojami. Bet šiaip taip, esi visiškai teisus.
PupuDede 2015-12-29 16:46
Vaizdingiau atrodo, arba atstumas po viena doleri nuo zemes iki menulio
sigun 2015-12-29 17:08
Visiškai atsisako dujų nebent šiltuoju metų laiku (arba labai neįprastai šiltą rudenį). KTE visiškai galės nebenaudoti nebent po LE+Fortum pastatytos atliekų deginimo gamyklos, kuri kol kas dar tik planuose.
mobilunkas 2015-12-29 17:20
Jungtinės Amerikos Valstijos is www.traders.lt Įrodytos naftos atsargos: 21.3 mlrd. barelių Dienos skaičiai: Visa naftos gavyba: 8.51 mln. barelių Crude rūšies naftos gavyba: 4.95 mln. barelių Vartojimas: 19.48 mln. barelių Ka galima eksportuot kai tavo paties poreikiai virsija 2 kartus tavo galimybes? Cia tas pats kaip rasyt kad lietuviai Lenkija uzverte pienu
immortallt 2015-12-29 17:30
Taip teisus, naftos eksportui prasmės nėra. Įsijaučiau ir pamiršau santykius. Dujos - kita tema.
trapecijus 2015-12-29 18:09
Pritariu. Ir žinoma tikiu, kad 9/11 was inside job. Ir Mėnuly emerikonai nebuvo. Viskas Holywood'e nufilmuota. Ir žydai valgo vaikus. Pasidalindami su illiuminatais.
mobilunkas 2015-12-29 18:21
as tai tikiu kad teroristai su 2 lektuvais nugriove 2 namus, o trecias daugiaaukstis nepaliestas griuvo tik tam kad palaikytu kompanija
lucy 2015-12-29 22:09
Visos valstybės? Labai optimistiškai, gal Europoje kaip nors per prievartą ir dideles kančias(Europiečiai kažkodėl linkę pasiaukoti, net jei tas nėra labai naudinga patiems), bet kokioje Indijoje ar, bet kur viskas tik dar vystosi niekaip neisįsivaizduoju tokio perversmo. +Čia jei nebus jokių didelių krizių, karų, gamtinių kataklizmų ir tt, nes kitu atveju nemanau jog kas veršis diržus(vėlgi nebent Europa, geriau pasismaugs saviškius, bet bus žalia).
immortallt 2015-12-30 00:18
lucy, neįsivaizduoji? Indija jau numatė pastatyti daugiau saulės elektrinių, nei anglių. Kodėl? Paprasta, pigiau. Diržus veržtis? Besivystančioms tai pigiausia. Išsivysčiusioms, kurioms nereikia dar keisti esamų pajėgumų - brangiausia. Kinija keisis, nes jau dūsta ir tiesiogiai finansiškai mato, kad žmonės dvesia nuo taršos. Galų gale vandens valymas atsieina tokius pinigus, kad išsivalyti tampa būtinybė. O ką jau kalbėti, kad vėlgi, vėjas arba saulė, priklausomai nuo regiono, pigiau nei anglys.