Nepamatęs nepatikėsi – beprotiškiausi 2015 m. įrenginiai (Foto, Video)  (1)

Ar kada nors svajojai apie išmanųjį žiebtuvėlį, kovojantį su tavo rūkymu? Arba išmanųjį čiulptuką savo vaikui? Gal naktimis nemiegi svajodamas apie į akinius telpantį kompiuterį? O gal turi neišsipildžiusią svajonę – trokšti viršininkui padovanoti mintis skaitantį ir nervus raminantį lankelį plaukams, o sau – lazeriais plaukus atauginančią kepurę? Jei taip – tau pasisekė, kad gyvenai 2015 m. Radome ir daugiau keistokų gaminių, kurie atsirado būtent šiais metais...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanusis žiebtuvėlis

Kas geriau padės žmogui mesti rūkyti nei naujas brangus žiebtuvėlis? Na, gerai, šiukšlių dėžė, į kurią išmestum ir cigaretes, ir žiebtuvėlius, padėtų veiksmingiau, bet tai juk taip nuobodu!

Kur kas linksmiau nusipirkti pirmąjį išmanųjį žiebtuvėlį pasaulyje „Quitbit“. Išties jis veikia labai panašiai kaip visos tos išmaniosios sveikatingumo apyrankės, tik skaičiuoja ne kalorijas ir žingsnius, o prisidegtas cigaretes ir laiką, kas kiek eini užsitraukti dūmo.

„Bluetooth jungtimi žiebtuvėlis susijungia su „Android“ ar „iOS“ telefonu, kuriuose įdiegta speciali programėlė visuomet pradžiugins rūkalių parodydama, kiek jis gyvenimo metų laimi ir pinigų sutaupo, jei dabar pat pradeda rūkyti rečiau.

Savo laimėjimais galite dalytis su draugais, be to, programėlė leidžia bendrauti su visa mesti rūkyti panorusių žiebtuvėlių savininkų bendruomene, o tai irgi gali padėti atsikratyti kenksmingos priklausomybės.

Žiebtuvėlis nenaudoja dujų ar benzino, cigaretę pridega elektra. Įkrautos baterijos pakanka savaitei, o pametę susietą su telefonu žiebtuvėlį lengvai jį rasite.

Jei nebesinori juoktis iš tokio įrenginio, galite jį nusipirkti už 129 dolerius svetainėje „Quitbitlighter“

Išmanusis žindukas

Deja, net išmanusis čiulptukas pats pradėjusio kriokti kūdikio burnos nesusiras, o jo numestas iš palovio neišlįs ir nenusiplaus. Tad kokia iš jo nauda?

Ir mums ne visai aišku. Tačiau pirmojo išmaniojo žinduko „Pacif-i“ gamintojai tvirtina, kad tai nepakeičiamas pagalbininkas šiuolaikinei jaunai mamai. „Bluetooth“ jungtimi su išmaniuoju telefonu susiejamas čiulptukas nuolat matuoja kūdikio temperatūrą ir siunčia duomenis į programėlę.

Programėlėje tėvai gali įsivesti priminimus, kokius ir kada vaistus reikia duoti kūdikiui, dalytis surinktais duomenimis.

Bet svarbiausia, kad susieto su telefonu žinduko niekada nepamesite. Jei jis nutolsta nuo telefono, išgirsite įspėjamąjį signalą, o jei kur nors nukišote, telefonas padės aptikti tikslią jo buvimo vietą. Jei tai atrodo nesvarbu, neužmirškite, kad žindukas dažniausiai neatsiejamas nuo kūdikio, tad šis padėtų rasti ir vaiką, jei jį netyčia kur nors nukištumėte.

Žindukas, aišku, atsparus vandeniui, pagamintas iš saugių medicinoje taikomų polimerų, o kartą įkrauta žinduko baterija veiks 6–12 mėnesių. Ar tai jau pateisina 57 eurų kainą, spręsti jums. Bet jei kilo noras, užsisakyti jį galite čia.

Išmanusis diržas

Akivaizdu, kad „Belty“ kūrėjai įsitikinę – ranką ar riešą žmogus dar gali palikti namie, bet savo pilvo niekada nepamirš. Kaip kitaip paaiškinti tai, kad jie rimtai ėmė ir sukūrė išmanųjį diržą, kuris iš esmės savo funkcijomis dubliuoja bet kurią išmaniąją sporto apyrankę?

Na, gerai, savo svetainėje „Wearbelty“ jie mėgina įrodyti, kad diržą lyginti su laikrodžiu – tarsi sofą su taburete, bet realiai tai tas pats žingsnius matuojantis ir sveikai gyventi skatinantis įrenginys, kuris dar gali žinoti ir jūsų liemens apimtį.

Svarbiausi privalumai? Jis moko gyventi! Bendraudamas per telefono programėlę „Belty Good Vibes“ skatina atlikti kvėpavimo pratimus, siūlo trumpai numigti, kai atrodo, kad to reikia, o imtis veiksmų skatina vibruodamas.

Taigi mums atrodo, jog iš tikrųjų didžiausias gaminio privalumas yra tai, kad diržas pagamintas Prancūzijoje iš aukščiausios rūšies odos. Tik ar už tai tikrai verta mokėti 395 dolerius?..

Nervų konservai

Jei pasiryši per dienas dėvėti ant galvos „Melomind“, nervus raminti reikės dažnokai – šiaip ar taip, įtarūs aplinkinių žvilgsniai ir krizenimas ramybei nenuteikia. Ačiū Dievui, tas pats „Melomind“ ir skirtas kovoti su stresu.

Ant galvos uždedamas labai keistas ir tikrai ne pats subtiliausias šalmas skaito dėvinčiojo smegenų bangas, siunčia jas į susietą telefoną, ten programėlė iškart jas analizuoja ir, atsižvelgdama į gautą rezultatą, įjungia tam tikrą muzikos foną, kurio klausydamas per ausines žmogus pajunta ramybę ir komfortą.

Kodėl to negalima pasiekti tiesiog nesidedant šio šalmo ir taip išvengiant streso atrodyti kvailai, mums nesuprasti. Juk produktą sukūrė du neurologai iš Paryžiaus, tad jie apie streso malšinimą žino  daugiau už mus – streso sukėlėjus.

Lieka tikėtis, kad „Melomind“ padės įveikti ir stresą, kurį sukelia jo kaina – už 375 dolerius įrenginį galime įsigyti čia. Tik jei dovanosite viršininkui, nepridėkite raštelio: „Nervus į konservus…“

Kepurė, atauginanti plaukus

Iškart įspėsime – kai A.Lukošius aptiko šios kepurės kūrėją Berlyne vykusioje parodoje IFA 2015, tas tik pažvelgė į jį įdėmiu vertinamu žvilgsniu ir tarė: „Ne, tau nebepadės…“

Pietų Korėjos kompanijos „Kevin Designs“ (atrodo, tai greičiau išradėjas keistuolis Kevinas) sukurta kepurė „Hair 660“ uždėta ant galvos labiau priminė XIX a. britų kolonizatoriaus kamštinį šalmą. Tačiau kam rūpi tokia smulkmena, kai reklamoje žadama, kad pakanka 19 min. per dieną dėvėti šią kepurę, ir kiekviename kvadratiniame galvos centimetre išaugs „15,5 daugiau plaukų“.

Kūrėjas taip ir nesugebėjo išaiškinti – tai plaukų vienetai ar procentai. Užtat gražiai pristatė technologiją. Vidinėje kepurės pusėje įrengti 20 lazerių, kurie nukreipti į dėvinčiojo skalpą. Lazeriai šaudo greitais šviesos impulsais, kurie kažkokiu būdu turėtų skatinti plaukų augimą. Panašią technologiją naudoja ir grožio klinikos, tai ši kepurė yra kompaktiška ir belaidė.

Galiausiai vis tiek atsisakėme tapti įgaliotaisiais jos pardavėjais Lietuvoje, nes 2000 ar 3000 dolerių kaina (kūrėjo anglų kalba kiek šlubavo) nepasirodė labai perspektyvi.

Kompiuteris ant nosies

Išmanieji „Google Galss“ akiniai mirė – tegyvuoja išmanieji akiniai! Šiuo šūkiu, matyt, vadovavosi kompanija ODG, pristačiusi naują savo gaminį – išmaniuosius akinius R-7.

Saulės akinius gerokai per storais rėmais primenantis įrenginys savo parametrais labiau panašus į kompiuterį.

Vietoj stiklų čia įrengti aukščiausio lygio permatomi 720p raiškos ekranai, atkuriantys vaizdą 80 kadrų per sekundę dažniu. Akiniuose įdiegtas keturių branduolių 2,7 GHz „Snapdragon 805“ procesorius, 3 GB RAM ir 64 GB vidinė atmintis. Rėmelyje virš stiklų – dvi 650 mAh talpos baterijos, visi reikiami jutikliai (akselerometras, magnetometras, giroskopas, drėgmės ir aukščio jutikliai).

Virš nosies tarp akių įrengta kamera su automatinio fokusavimo sistema filmuos „Full HD“ vaizdą. Visi valdymo mygtukai įrengti dešinėje akinių kojelėje.

Pridėkime „Android“ pagrindu sukurtą operacinę sistemą ir gausime vidutinio kompiuterio arba aukščiausio lygio išmaniojo telefono galią turintį įrenginį ant nosies. Jis, tiesa, negali skambinti, bet gali prisijungti prie „Wi-Fi“ belaidžio interneto.

Taigi jei nebijote ne tik atrodyti, bet ir pasijusti kaip Terminatorius, šiuos akinius-kompiuterį jau galite įsigyti gamintojo svetainėje. Tiesa, dar reikės įsidrąsinti už juos suploti 2750 dolerių ir tikėtis, kad užsidėjus nesulaužys nosies. Šiaip ar taip, kiek įtartina, kad gamintojas niekur nenurodo šio įrenginio svorio.

Filmuojanti viską

šskirtine šių metų naujove tapo kamera „Ricoh Theta S“. Nors ir pateko tarp keisčiausių gaminių, išties tai labai rimtas daiktas, darantis tai, ką iki šiol buvo įmanoma atlikti tik pasitelkus bent dešimtkart brangesnę įrangą.

Ši mažytė rankoje laikoma kamera realiu laiku filmuoja ir fotografuoja 360 laipsnių vaizdą aplink save. Vėliau kompiuteryje galima tą vaizdą peržiūrėti ir matyti viską, kas supo filmuojantįjį (panašiai kaip keliaujant „Google“ gatvių vaizdais).

Tiesiog idealus įrenginys artėjantiems virtualios realybės laikams, nes taip užfiksuotą vaizdą patogiausia ir stebėti per virtualios realybės akinius. Juolab kad kiekvienam nufilmuotam vaizdui galima sukurti specialią savo „Theta“ programėlę.

Svarbiausia, mažytė kamera yra įperkama. Brangesnis, galintis filmuoti ir tiesiogiai transliuoti 25 min. ilgio klipus ir turintis didesnį jutiklį modelis „Richon Theta S“ kainuoja 350 dolerių, o pigesnis – filmuojantis tik 3 min. vaizdo atkarpas, kurias galima persiųsti per „Wi-Fi“, „Richon Theta m15“ kainuoja 300 dolerių. Parduodamos jos čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(27)
(8)
(19)

Komentarai (1)