Paskelbta, kada prekyboje pasirodys revoliuciją žadantys HAMR diskai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2015-12-31 13:56
Aktualu tik atsarginem kopijom...
lucy 2015-12-31 14:20
Šiaip dabar HDD praktiškai tik tam ir tenaudoju, muzikos kolekcija, nuotraukos ir panašiai retai naudojami failai. SSD nebėra kosmosas.
Simplicity 2015-12-31 15:26
Ir tai tik kokiems nors data centrams, nes namų vartotojui HAMR diskai tiek pat aktualūs, kiek DVD-R DL ar Blu-Ray diskai. Net ir didelį šiukšlyną galima sukišti į 2 terabaitus. Namų vartotojas (ar net vidutinė įmonė) gali nusipirkti 2x2TB NAS už 400€ ir pasileisti RAID 1 režimu. Mažiau duomenų prikaupęs namų vartotojas gali išsisukti pasinaudoję nemokamomis Dropbox, Google Drive, MEGA ar OneDrive internetinėmis saugyklomis. (Reikalui esant galima kelias saugyklas apjungti pasinaudojus MultCloud ar panašiomis paslaugomis.) Viskam kitam jau yra SSD diskai. Jei prieš 3 metus 250 GB SSD diskas kainavo ~300€, tai šiandien tokios talpos diską jau galima nupirkt už 80€. (Aš panašiai tiek už savo 64GB SAMSUNG 830 prieš panašiai 3 metus atidaviau.) Belaukiant 2018 metų ir HAMR pasirodymo, ta SSD diskų kaina dar labiau pakris ir mechaniniams diskams bus dar sunkiau konkuruoti. Nežinau, bet šiandien tobulinti mechaninius diskus, tai tas pats kaip užsiimti kineskopų tobulinimu. Tai yra vakarykštė technologija ir kuo greičiau Seagate su WD tai supras, tuo mažesnius nuostolius patirs. Jei laiku nesusipras, tai sulauks Panevėžio "Ekrano" likimo. Pažiūrėkim į SAMSUNG. Tie pardavė savo HDD padalinį, persimetė ant SSD ir šiandien yra vieni iš rinkos lyderių. WD su Seagate'u užstrigę praeityje ir leidžia pinigus visokioms SSHD, HAMR technologijoms.
- 2015-12-31 17:34
O kodėl tada tobulinama netgi magnetinės juostos, duomenų saugojimui?
Xdmin 2015-12-31 17:35
galbut tie data centrai ir yra ta rinka i kuria jie orientuojasi?
Simplicity 2015-12-31 19:39
Gali būt- sunku pasakyt, nes straipsnio autorius darbo ėmėsi dar neišsiblaivęs po švenčių. Panašu, kad neužteko jėgų bent kartą viską perskaityt prieš atiduodant, nes ne tik matavimo vienetai vietomis yra nesuprantami, bet ir sakiniai netaisyklingi.
Simplicity 2015-12-31 19:58
Todėl, kad magnetinė juosta duomenis gali saugoti labai ilgai ir labai pigiai. (Pasak kai kurių šaltinių, GB kaina magnetinėje juostoje gali kainuoti ir 0.01$.) Jei kietasis diskas gali tiesiog sugesti (ims ir nusprogs valdiklis), tai su juosta kur kas paprasčiau- juostos ruloną dedi į kitą nuskaitymo įrenginį ir tęsi darbą. Nutrūkusią juostą galima suklijuoti ir t.t. Vieni pliusai, tik pats darbas labai jau lėtas. Todėl ir ieškoma būdų kaip būtų galima greičiau perkelti duomenis į juostas.
Shinigami 2015-12-31 22:17
Ar reikalingi tokie diskai namų vartotojui, priklauso nuo namų vartotojo. 90% namų vartotojų ir išmanaus telefono neišnaudoja, bet vis tiek perka. Bet yra ir tu kurie išnaudoja. Yra asmenų kurie mėgsta keliauti ir viska fotografuoti ar filmuoti. Per metus padaro ne viena ir ne dvi keliones po įvairias šalis. Todėl po kelionės parsiveža šimtus nuotraukų. Priklausomai nuo nuotraukų kokybės gali neužtekti ir dešimčių terabaitų diskų. Todėl, jei tau ir tavo kaimynui kažko nereikia, tai nereiškia kad kitam nereikia. Mano pusbrolis yra fotografas mėgėjas. Tai jis daug fotografuoja ir paskui dar tas nuotraukas apdoroja naudodamas nuotraukų apdorojimo programas. Jo toks hobis, ne darbas. Tad jam taip pat reikia daug vietos.
Talkatif 2016-01-01 15:51
Man toks klausimas. Kaip procentaliai pasiskirsto nuotraukų/video darymo, saugojimo, redagavimo ir peržiūros laikas? Manau peržiūroms jis labai menkas. O data centrų rinka tik auga ir tik augs.
Creatium 2016-01-02 15:48
Kada čia planavau pirkti atsarginį HDD šeimos dokumentų kopijoms (nuotraukos, straipsniai, dokai įvairūs). Dabar fotkes sukėlęs esu į Google Photos (neribojama vieta, nors ir kokybė truputį pamažinta, nors spaudai užtenka), o visą kitą į kitus cloud'us. Turint noro sumokėt per metus keliasdešimt eurų galima įsigyti šimtus gigabaitų ar terabaitų vietos bet kuriame iš cloud'ų. Žinoma, didelius failus (pvz. filmus) vis tiek laikau išoriniame harde, kuris pastoviai pajungtas prie kompo.
Bobinux 2016-01-02 19:18
Pasigedau informacijos apie orientacine kaina tokios talpos graziai skamba, tik ar eiliniams vartotojams bus skirta? iki to laiko SSD speju dar labiau isstums HDD diskus is eiliniu vartotoju rinkos, juolabiau Cloud kuo toliau, tuo patogesnis tampa ir kaina labai maloni (jei isvis kainuoja).