Svaiginantis 80 mlrd. JAV dolerių Saudo Arabijos kariuomenės biudžetas: kaip tokia jėga atrodo realybėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2016-01-04 10:43
Jau daug desimtmeciu yra susitarimas tarp Saudu Arabijos ir Vakaru (pagrinde JAV), kad vakarai uztikrins saudu monarchijos sauguma nuo isores ir vidaus priesu bei visiskai uzsimerks pries visus ju barbarizmus, o Saudu Arabija, tuo tarpu, uztikrins stabilu naftos tiekima ir jos kaina. Yra dar vienas susitarimas, pagal kuri Saudu Arabija isipareigoja "recyklin'ti" simtus milijardu petro doleriu gaunamu is vakaru atgal i vakarus. Sitas receiklinimas vyksta pagrinde per gingkluotes pirkimus bei per Sovereign Wealth Fund'u investicijas. Butent sitas pinigu recyclinimas ir yra viena pagrindiniu priezasciu del ko visos golfo salys turi tokius didelius kariuomines biudzetus ir del ko jie nesigamina jokios ginkluotes, o viska perka is vakaru. Milziniski ginkluotes kontraktai tradiciskai naudojami manipuliuoti ju taip trokstancias vakaru valstybes.. Kas del pacios Saudu Armijos, tai pirmas Irako Karas parode, kaip jie iskart dejo i kelnes ir kvietesi JAV, kuriai po to sumokejo 50 mlrd uz apgynima.. Dabartinis konfliktas Yemene irgi aiskiai rodo, kad vien oro pajegom karo nelaimesi..Panasu, kad saudai ten gyliai iklimpo, pasidare sau nauja Afganistana.
lucy 2016-01-04 12:33
Po straipsnio pasijutau lyg kokį karinį paradą man bandė pravest pro akis, mažai teksto daug nuotraukų. Kyla klausimas "ir?".
vytautas50 2016-01-04 13:52
vanduo4 2016-01-04 13:57
- O koks konkrečiau tas susitarimas? - Man tai logiškiau atrodytų jog jie perka ginkluotę vakaruose, nes ji modernesnė, plius tai užtikrina saugumo bendradarbiavimą su vakarais; - O vakarams svarbu turėti stiprų sąjungininką Azijoje, kad šie užtikrintų stabilumą regione. Tuo labiau kai Saudai yra vieni pagrindinių naftos gamintojų Pasaulyje. - Beje, Somalio lyginimas su Afganistanu visiškai netinkamas. Ten tik vietinės reikšmės konfliktas ir ne toks jau didelis, nes vietinių karinės galimybės yra labai ribotos, tuo labiau - Yemeno valdžia prašė pagalbos, o tai jau nėra kova su oru.
mnv 2016-01-04 19:26
Tai kuris kurį čia manipuliuoja vis dėlto?
Pelegrimas 2016-01-04 23:15
o tai po google vertejo nenorite siek tiek paredaguoti teksto?