Naftą netrukus dalins už dyką? O degalai Lietuvoje branginami

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-01-07 17:14
Sėkmingai tau pakartojo faktą, kuris nesikeičia nuo turbūt 1991 metų. Kurį jau per metus laiko, kai nafta nukrito čia kartojo 101 kartą, bet kaskart visi arba apsimeta idiotais, arba tokie yra, nes nežino net tokių elementarių dalykų, apie kuriuos praneša per naujienas kaskart, kai kelia akcizą ir pasako koks jis per toną, o ne procentais nuo vertės. O jei nė velnio neišmanai apie kalbamą dalyką, tai geriau patylėk, bent kiek protingesnis pasirodysi. Atsibodo, kad žodžio laisvė išsigimė. Žodžio laisvė patapo laisve skleisti melą, šmeižtą, idiotiškas mintis, baimę ir paranoją, bet ne ieškoti tiesos, kurti kažką naują ar rasti geriausius sprendimus.
immortallt 2016-01-07 17:19
Dirbtinai kainos sukeltos? Lyginant su kuo? Ar nesugebi galvos iškišti iš savo kambario ir pasižiūrėti kokios kainos kitur? Žinoma ne Rusijoje ir ne Ukrainoje. Lenkijoje šiuo metu nurėžė kursą kaip reikalas, vokiečiai jau svarsto gal reiktų pradėt sankcijas už nešvarius žaidimus taikyti. Kaina nustatoma pagal tarptautinę + logistikos kaštai. Neste kurą vežasi iš Suomijos. Ir jokio skirtumo nėra. Jei esi runkelis, eit skaityti, išauk iš savo nemokšiškumo ir nenori domėtis realybe, o ne ieškok ką apkaltinti, kad šūdinai gyveni. Taip, naftos perdirbimo gamyklų maržos išaugo, bet prieš tai jos buvo absoliučiam minimume. Orlen dirbo nuostolingai. Dauguma kolonėlių tinklų irgi buvo ant nuostolių ribos ar dirbo su 5% pelnu, kas yra mizeris rizikingam verslui. Dabar, nafta atpigo, kuras atpigo ir išaugo paklausa, neužtenka gamyklų pajėgumų ir siūlo didesnę maržą gamykloms. Tai yra rinka. Nepatinka rinka? Varykit į Rusiją, ten geras gyvenimas. 2014 metų derliaus obuoliai po 2$ už kilogramą. Su pupdėde bergždžias reikalas diskutuoti. Visi kalti, tik ne jis. Jei kalba eitų pvz apie kirpimo paslaugas, jis norėtų, kad kirpėjai gautų dvigubai daugiau, o kirpimo paslaugų kaina nepasikeistų. Ne esmė, kad iki 60% su kirpimu susijusių kaštų tai darbo kaštai. Kitaip sakant, keliant algą 100%, kirpimo paslaugos minimum kils 60%. Bet jis vis tiek tada klyks, nes nesugeba suprasti kas tie pinigai ir kaip jie juda. Čia primena vieną mamos brolio darbuotoją iš itin senų laikų. Kaimiečiui būtinai turėdavo išmokėti banknotais po 10 litų po 20 kupiūrų kas savaitę (seni laikai, kaime tai buvo didelė alga). Jei norėdavo duoti dvi šimtines, tai klykdavo, kad bando apgauti, grasindavo institucijomis ir pan. Tiek idiotas, kad nesugeba suskaičiuoti 20*10=2*100 Toks ir tas pupdėdė. O analitinių straipsnių apie kuro kainą buvau matęs gerų. Kur su visomis dedamosiomis atskirai išanalizuotomis. P.S. naftos kainų virš 70 dolerių artimiausią penkmetį galit pamiršti.
FallschirmjägerSS500 2016-01-07 18:01
Pastebejau,daug snargliu cia komentuoja,kuriems matyt net 18 metu niera.Visu pirma straipsnis Super! Ir mintis teisinga,net uz dyka nafta dalintu,Ji vistiek degalineje beprotiskai kainuos.Esme tame kad sukelti,akcizai,mokesciai,pelno marza ir t.t. O dabar priminsiu Vyrams kurie vyresnio amziaus,Jie visi pamena laikus,daleiskime apie 2000metus,Barelio kaina buvo zema,bet to laiku jau Ji kilo,nuo 25-35$,dyzelinis kuras kainavo nuo 1,70-2,00 litu,Jaunimui kad butu suprantamiau,tai nuo 0,50-0,58euro centu.Dabar barelis kainuoja tiek pat kaip ir senais laikais,bet uz tai kokios sio lailu kainos isvarytos i debesis ! Gerai,žmogus vienas parase,Valdziai,Degalu,perdirbiejams,platintojams!!! AUKSINIAI LAIKAI!! o kas gavyba uzsiima,Jiems baisi krize,tokiai Rusijai,Saudo Arabijai,ir kitiems! Valdzia,ir Platintojai,Perdirbiejai sau riebia Grietinele nusigrebia!! Klausimas toks??? kodel senais laikais,Jiems pakako pelno,mokesciu,ir t.t.? O dabar Ne? Kodel JAV,visais laikais ziuri,kaip savo pilieciams kura parduoti,pigiau! Nes tai skatina ekonomika! Pas Mus susirenka pinigus dabar beprotiskus,bet po to visos tos sumos isvedamos,i ofsorus! Ir galiausiai Lietuvai nieko nelieka.Mano manymu,JAV pozicija kur kas geresne,Ju pilieciai,verslas,turi galimybę taupyti,nes jie nesutaupo asmeniskai milijonu(kalbu apie paprastus vartotojus),niera galimybes is salies isvesti pinigu,o sutaupyti pinigai lieka valstybeje,is ko kuriamas BVP.Taip ir lietuvos imones,zmones gave pigaus kuro,kur kas butu veiklesni.O dabar lesos surenkamos koncentruotai,i vienas rankas,Orlen,Statoil,Nestle,i Biudziata is kurio vagiama.Is visų Ju,po to viskas iskeliauja i ofsorus,Olandija,Sveicarija,Liuksemburga,Mergeliu salas,Monaka,Honkonga,Malta,ir t.t. ir Mes turedami auksta aksiza,is to nieko negauname.Mums Valdzia nedave ir neduos tu surinktu pinigu.Is biudziato patys suprantate,teisingai niekad neissiskirto lesos. O JAV neturi tikslo,aksizu,pelno marza,mokesciais,pliesikauti is savo pilieciu.Tad autorius teisingai sako,Lai Nafta buna uz dyka,sio metu Lietuvoje,Ji vistiek degalineje bus brangi.( ir ne tik Lt,bet ir EU,ta pati daro,del to EU ir vazinies visa gyvenima su mazalitriais varikliais,kaip skurdziai paskutiniai,o JAV ir toliau su Didzialitrius eksplotuos,kardinaliai skiriasi i visa sita reikala uz Atlanto poziuris,EU biurokratai,didziausi plesikai! EU=CCCP)
valdysimus 2016-01-07 18:14
Nu jo, komentaru daug ir ivairiu bet mane uzkabino vienas dalykas. Tie, kurie pateisina tai, kad kuras nepinga, argumentuoja, kad ta kazkokia kaina dar nustatoma pagal pasaulio rinkos kaina. Ok. Gal tada ir algas nustatykim pagal ta pasaulio rinka. Jei su kuru taip neblogai gaunasi tai ir su algom normaliai iseis..!
m4nkind 2016-01-07 18:16
autorius juokingas, atsirado mat lietuvos sazines jausmas. Bausti tokius uz tai kad kvailus zmones kvailina ir kirsina visuomene. Istirti reiketu ar Putinui nedirba
technologas 2016-01-07 18:33
Prirašei bele kiek apie bele ką. JAV mažesni akcizai, bet ir atstumai dideli. Be to, JAV tiesiog tokia politika buvo - nevystyti visuomeninio transporto o sugrūsti visus į mašinas. Nes to norėjo rinkėjai "happy motorists". Rezultate turime dvigubai didesnes energijos sąnaudas vienam žmogui JAV esant panašiam pragyvenimo lygiui kaip Europoje. Kaip sakoma jūsų teisė rinktis. Man asmeniškai europinis modelis kai vėžina viešu transportu mielesnis. Ypač jei tas viešas transportas labai gerai išvystytas, metro, tramvajai, etc. Su mašina EU didmiesčiuose vienas vargas, o metro nuveža greitai. Aš už europinį viešą transportą + nuosavas autombilis kai reikia ir + dviračių keliai. Taip ir saugiau.
technologas 2016-01-07 18:43
Būsiu nepopuliarus kaip AA Niksonas bet priminsiu, kad šiaipjau energija yra vertingas ir nebegalinis daiktas, o naftos energija yra labai kokybiška - didelis energijos tankis, lengva saugoti, suka vidaus degimo variklius. Deginti ją dideliuose džipuose tenkinant iškrypusią aistrą linksmam vėžinimuisi yra nusikaltimas. Prieš save, o gal prieš vaikus, kuriems neliks degalų net bulvių iš lauko parsivežti, nes tėtukas bus viską iškūrenęs pas mergikes lakstydamas muzikikės prie prūdo paklausyti. Mūsų teisė rinktis.
FallschirmjägerSS500 2016-01-07 18:48
Technologe,kalbi kaip Briuselio klierkas,i visus Eu piliecius ziuri,kaip i Biomase.Nagi taip EU plietra i Rytu Europa,ima visas bedniausias salis,ar tai Rumunai,Bulgarai,ims ir Serbus,Gruzinus,Ukrainiecius,ir t.t. Rytu Europieciams,paberia kaip zvirbliams,300e i menesi kad badu nenumirtu,su salyga kad nusipirks bilietus i Wizzair,ir atskris i Vakaru Eu,vistas pesioti,betono skiedini nesioti,ir t.t. uz garbingesne alga.Tad zinoma tu teisus,ar dabar Biomasei,Pigiai drabo jegai,pripirksi Automobiliu??! Tik visuomeninis transportas,traukiniai,barzos,troleibusai,mink pats pedalus.. Ir t.t. Tik tokie Nepriklausomi Norvegai,Sveicarai,Islandai,Jav,vazinieja poniskai su Telomis,ar Didzialitraziais Cadilacais.Zinai geriau,JAV,poziuris i zmogu,nei kad Briuselio Technokratu.Pasilgau Nepriklausomos Lietuvos nuo 1991-2004,pamenu kokias man kainas Nepriklausoma Lietuva,prie tu paciu Barelio kainu,degalineje pardaviniejo,po 0,50-0,60euro,centu. P.s. (pastebejau studentai,vaziniedami trolebusais,galvoja kad ir visa kita visuomines dalis turetu persiesti i troleibusa,na kodel Jie vieni taip turetu kankintis.. Tai ir laido nesamones
FallschirmjägerSS500 2016-01-07 19:02
Technologe,priminsiu kad tik dabar Jav,sprendimas buvo nusokti,nuo Naftos.Kaip elektromobiliai,tai be galo sena technologija,po Lietuva elektrotroleibusai, 50 metu vazinieja,be gales desimtmeciu,elektriniai krautuvai,su galingais akumuliatoriais pramoneje zuja.O i platesne veikla,buvo visiems draudžiama orentuotis,Visus rankams issukiniejo,ta dare Japonai,Rusai,Amerikieciai,ir t.t. bendru susitarimu,neleido mokslui,pramonei nusokti,nuo tos priklausomybes Naftai.Nes to laiku is Naftos visos valstybes galejo patogiai gyventi,tad negalvojo tos sakos nukirsti.Ir tik dabar zalia sviesa,atsinaujinantiems energijos istekliams.JAV galiausiai suprato,kad jau ir be Naftos gales ateityje,isgyventi po 40 metu istorinis ivykis! JAV pirmaji tanklaivi paleido ekportui,nuimtas draudimas eksportuoti Nafta.Saudo Arabija,Rusija,bando atsikratyti iskastinio kuro,nes po kurio laiko Ji bus nereikalingas.Del ir to visais imanomais budais kol Nafta paklausi,Jos bando atsikratyti.Ir toliau tendencija bus Naftai kristi.Kilimas bus tik vienu atveju,Jei pasauline ekonomika prisikels,tad pakils dar gan aukstai,bet to paciu tik dar labiau apsimokes investuoti i zaliaja energija,kuri galiausiai visai pribaigs,iskastinia žaliavą
technologas 2016-01-07 19:12
Jau gal nestumk, ok? Plaukiojom žinom. Nežinau kaip šveicarai ar norvegai su teslomis, bet dabar gyvenu Vienoje, Austrijoje, važinėju daugiausia viešu transportu (metro ir tramvajais) ir vargo nematau. Nors turiu ir nuosavą auto, bet su ja čia daug problemų, daugiausia su parkavimu, nes nėra kur statyti elementariai. Taip kad gana čia sąmokslo teorijų apie puikią Vakarų Europą su teslomis ir varganus troleibusus. Jei tavo mergikės tik tokios, kurios į papuvusį golfą sėda, o ne į troleibusą - ieškok kitų.
kiesza 2016-01-07 22:13
Baisiausia, kad Lietuva net ir norėdama negali sumažint degalų akcizo, nes pažeis įsipareigojimus "Sąjungai" pirkdami degalus, rūkalus metam pinigėlį į ES "obščiatką"
technologas 2016-01-07 22:23
Aš nesuprantu - tau kažkoks europinis gėjus varpą smilkinin įrėmęs verčia pirkti?
shift 2016-01-08 01:10
Pinigai surinkti už akcizus keliauja į mūsų šalies biudžetą. Nieko ES už tai negauna. Akcizų dydis yra tiesiog susitarimo dalykas, kad kuro rinka tarp atskirų valstybių nebūtų iškreipta. O energetinių resursų naudojimo politika būtų bendra visai sąjungai. Pavadinkime tai vartojimo mokesčiu.
VietinisPatriotas 2016-01-08 04:54
Viskas pigiai būna tik trečiojo pasaulio šalyse, ar jūs to norit? Visi panikuoja, kad vakarų EU uždirba daug daugiau, bet ar žinot kokie ten mokesčiai, kainos? Ir tai visad bus susiję. Aš noriu, kad Lietuvoj viskas brangtų, nes tai reikštų daugiau surinktų mokesčių, geresnę infrastruktūrą ir galiausiai didesnius atlyginimus... Beabejo tas neįvyks per naktį ir atlyginimai gaaaarantuotai atsiliks, bet taip turi būt. Gyvenimo kokybei gerėjant kyla ir išlaidos. Lipant iš duobės pirmiau bus išlaidos, tik po to atlyginimai. O dėl naftos- aš panikuočiau, jei mes mokėtume ~20-30% daugiau nei ta stebuklinga 'Vakarų Europa'. Dabar kainos nesiskiria nuo Vokiškų/Suomiškų ir kitų, todėl nėra pagrindo panikuot.
Atk 2016-01-08 07:57
gerai, kad branginami, mazhiau ters mashinos.
geziokas 2016-01-08 08:40
Homo Sovieticus padarams sunku įrodyti, kas yra normali rinkos ekonomika, nes užaugo Sovietų Sąjungoje, taip vadinamame rojumi Žemėje ten atlyginimai buvo kelis kartus mažesni, bet užtat kokia pigi dėgtinė 2000 metais, kai kuras kainavo 2-2,20 lito akcizas buvo daug mažesnis. Ne 1,5 lito, kaip dabar, tada PVM buvo mažesnis: 18%, o ne 21%. Ir tas surinktas akcizas keliauja į kelių infrastruktūrą, nes matai, tų "šlovinamų" laikų keliai jau paseno, kaip ir pats tamsta
hamann 2016-01-08 12:32
Tų šlovinamų laikų kelių jau nei kvapo neliko, viskas senai jau perklota. Na išskyrus tą "betonkę" turbūt...
Simplicity 2016-01-08 12:59
Esi kada nors gyvenime už Vilniaus riboženklio gilyn į Lietuvą išvažiavęs ar tau ir taip viskas gerai matosi pro daugiabučio langą? Dar neišnykę tarybiniai šulinių dangčiai, tarybinės istorinio paveldo lentelės, apšvietimo stulpai, o tu aiškini, kad viskas seniai perklota ir tarybinio tvaiko nei kvapo nelikę... Dažnam mieste tos išsikraipiusios, ištrupėjusios šaligatvių plytelės buvo sudėtos "prie ruso" dar gerokai iki tau gimstant. Gal gali man čia į komentarus parašyt ar AŽ atsiųst, į ką čia reikia dėl atlyginimo kreiptis ir kiek už lietuvišką santvarką šlovinantį komentarą moka? Jei pinigai geri, tai galėčiau ES ir NATO atributika avatarą pasipuošt, liaupsių ir pasakų prirašyt.
hamann 2016-01-08 13:12
Ne apie šaligatvius ir stulpus kalbu. Asfalto dangos projekcinis tarnavimo laikas 10-15 metų.
Simplicity 2016-01-08 17:59
- http://www.pajurionaujienos.com/?act=exp&sid=12811 2015-06-23 (Jau matau kaip rašai, kad 1992-ieji jau "po ruso". Tenorėjau parodytu, kad asfalto dangos tarnauja ir pasibaigus tam, "projekciniam tarnavimo laikui". Todėl nereikėtų plėšti baltinių nuo krutinės ir aiškinti, kad per tuos nepriklausomybės metus visas gatves perasfaltavome.)