Stebuklai tęsiasi: naftos kaina pramušė dugną, benzinas pabrango

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

geziokas 2016-01-11 09:56
Vėl apie tą patį š...
andrulis 2016-01-11 09:59
Pabusiu turgaus boba, bet b..t pakilus naftos kainai, nereikia nieko laukti, jos keliu dienu laikotarpyje kyla ir degalinese. Pasakokit tas teroijas apie valiutu svyravimus, kitu rodikliu itaka, bet tendencija daugiau nei aiski. Pingant naftai, degalu kaina pas mus kazkodel nekoreliuoja, bet brangstant naftai - koreliacija veikia akimirksniu.
aurimokas 2016-01-11 11:01
Šššš... Nesakyk to garsiai. Nes ateis eGZpertas immortallt ir pradės tave vadint nieko nesuprantačiu imbecilu, nes jis didysis ekonomistas ir jis vienas supranta kaip veikia degalų kainų svyravimai.
immortallt 2016-01-11 11:21
Arba remiesi tik savo nuomonę, kuri veikiama nuotaikų. Pigimo smegenys linkusios nepastebėti, o į brangimą reaguoja labai aktyviai. Kuro kaina nustatoma pagal tarptautines kuro kainas, benzinas pagal benzino, dyzelis pagal dyzelio. Nafta gali pigti, benzinas brangti, o dyzelis pigti sparčiau nei nafta. Čia ne Rusija, kur kainas nustato Putinas, bet ir tos auga nuolat. Aš vienas suprantu? Tau ir kitiems tai aiškinančių čia bent 5 buvo. Yra ir normalių straipsnių, kur visą tai paaiškina. Yra vadovėliai, psichologijos darbai, kurie aiškina kiekvieną procesą atskirai, bet ai, čia immortall'as sugalvojo. Kaip gerai, kad aš toks protingas ir sukūriau pusę ekonomikos teorijų ir tiek daug psichologijos teorijų. Beje, kurioje kolonėlėje kuras pabrango? Ar kaip emigraves verslo žiniose skaičiuojat, kur sako, kad Lietuvos BVP krito 50%, nes BVP augimas sulėtėjo nuo 3.4% iki 1.7%?
andrulis 2016-01-11 11:45
As pukiai pamenu ne karta spaudoje uzfiksuotus atvejus, kai pakilus naftos kainai iskart degalinese pabrangdavo kuras. Tuomet patys degaliniu atsotvai teigdavo, kad taip ivyko, nes padidejo didemenine naftos kaina ir, kad tai normalu. Taciau jie ir yra tie specialistai, kurie butent ir turetu ivardinti tikras brangimo priezastis ir paneigti koreliacija, kad naftos kaina ir benzinas tiesiogiai susije, ka ir pats teigi. Bet spaudoje tie patys specialistai ne arta teisinosi, kad atpigus naftai, kaina nekrenta del to, kad jie turi daug brangiu atsargu Jei degaliniu atstovai patys duodami interviu nesugeba logiskai paaiskinti ir issklaidyti abejones del ju manipuliaciju kuro kainomis, tai kitokios zmoniu reakcijos net neverta ir laukti.
sub 2016-01-11 11:55
Supisti Žydo Masonai ir Illiuminati, štai kas yra degalinių savininkai Arba kaip iš krentančių naftos kainų padaryti gerenį biznį.
Audrius 2016-01-11 12:23
Simplicity 2016-01-11 12:25
immortallt su savo išvedžiojimais... Jei net mano "mylimoj" Airijoj netyla kalbos apie degalinių susitarimus, tai ką kalbėt apie Lietuvą? Airijoj irgi tos pačios tendencijos- į krentančias naftos kainas reaguojama labai vangiai, su 1-2 savaičių užlaikymu, bet pabrangus BRENT'ui sureaguojama žaibiškai- jau vos ne kitą rytą. Ir atsikalbinėjimai identiški: brangūs likučiai, dolerio kursas ir t.t. (Nuo kada degalinės pačios perka naftą, ją perdirba ir dar už viską susimoka JAV doleriais, o ne eurais? )
immortallt 2016-01-11 12:35
andriulis, tau dar nedaėjo, kad situacija niekada nebūna identiška? Simplicity, tai neblogai, viso pasaulio degalinės susitaria? Beje, kaip greitai krenta jūsų alga, kai atpinga kuras?
Simplicity 2016-01-11 12:48
Ar tik ne Riomerį baigęs būsi? (Dažnai susidaro toks įspūdis.) Susitarti dėl kainos gali ir trys prie kapinių vartų su gėlėmis sėdinčios bobutės- joms nebūtina tartis su bobutėmis iš Latvijos ar Vokietijos (ten bobutės tarpusavy lygiai taip pat susitaria.) p.s. Ta komentaro dalis su atlyginimo ir kuro kainos priklausomybė, tai išvis iš kojų verčianti. (Tikrai ne Riomeris?) Kontrklausimas: "Kaip kinta tavo atlyginimas priklausomai nuo Mėnulio fazės ir Žemės pozicijos Alpha Centauri atžvilgiu? Ar yra kokia nors koreliacija tarp to ir vidutinės mėnesio temperatūros?"
lizunas 2016-01-11 12:48
immortallt, tu pats čia imbicilas, keiksnojantis varguolius, nes gyveni gerą gyvenimą ir tau visiškai nusišikti ant kuro kainų. Visi puikiai mato ir pastebi, tai ne, jis vėl sako, kad taip nėra ir kaltina mūsų psichologiją. Aš vienodai pastebiu tiek kuro kainų kritimą, tiek augimą. Nereikia čia aiškinti, kad tik augimą pastebim. Kai kuras brango, visos paslaugos brango, nes taip, tai jų išlaidos, bet va kai kuras pinga, tai iš tų mažesnių išlaidų jau pelną kraunasi. Ne tik vien degalinės žaidžia tomis aukštomis naftos kainomis.
Webbus 2016-01-11 13:23
Mielieji, gyvenkime draugiškai. Nebūkim naivūs. Degalinės yra verslo subjektai, siekia pelno. Nepatinka kaina? Pirk kitur. Čia nereikia ieškoti sliekų. Na ir ką, jeigu ir kelia kuro kainą kai nafta pinga? Ar jūs ar aš ką nors padarysim tuo klausimu? Jie turi teisę nusistatyt kokią nori kainą. Čia mūsų reikalas pirkti arba nepirkti. Jei aš pardavinėju arbūzus, ar aš privalau kažkam aiškintis, kodėl taip brangiai pardavinėju? Kol iš manęs perka, nei privalau, nei noriu kažkam čia aiškintis Kuro kaina juk ir taip tikrai nedidelė, tai nelabai suprantu kodėl čia tiek diskusijų po kiekvienu straipsniu apie naftą/kurą. Beje, dar priminsiu, kad iš Lietuvos traukiasi Lukoil. Detalės dar nėra labai aiškios. Ar ten tik pervadins į Baltic Petroleum ir Luktarnas, ar parduos savo degalines kažkam visai kas nesusiję su RU, bet faktas yra tas, kad rinka keičiasi, konkurencija taip pat. Kol Lukoilas (vienas stambiausių degalų pardavėjų Lietuvoje) čia persiorganizuoja ir parsidavinėja, kodėl nepasinaudot situacija ir papildomai neuždirbt? O ir iš kitos pusės žiūrėkim. Jei didieji užsikels per daug kuro kainą, tai atsiras daugiau Jozitų
geziokas 2016-01-11 13:31
na tai gudručiai, nesuvokiantys ekonomikos dėsnių, kiek pagal jus turėtų kuras kainuoti degalinėse? Šaukit kainą. Būtų smagu pažiūrėti, kokia kaina liktumėte patenkinti. Jūs lygindami naftos ir degalų kainų pokyčius elgiates lygiai taip pat, kaip ir GAZPROM'as, nustatantis savo gamtinių dujų kainas pagal naftos, kai pačios dujos yra visai kitas produktas, nepriklausantis nuo naftos
immortallt 2016-01-11 13:40
Nu tai pala, tai kaip Lietuvoje kuras nebrangesnis arba panašiai kainuoja kaip visose aplinkinėse šalyse, jei irgi tarpusavyje nesusitaria? Kaip čia gaunas, jei atmeti akcizus, tų šalių kaštus ir gauni kainą, kuri yra tarptautinėje biržoje? Ne, baigiau ne Riomerį. Ir kuro kainų ir algos sąsaja identiška tavajai naftos ir kuro kainoms. Nafta kuro kainoje dabar sudaro 30-40%. Kuras sudaro +-10% žmonių išlaidose, priklausomai kiek važinėja. Taigi, pagal tave, jei krenta kuro kaina, turi kristi ir algos, nes kuro kainos turi kristi, kadangi naftos kainos krenta.
geziokas 2016-01-11 13:54
Juokingiausia yra tai, jog tie, kurie piktinasi degalinių gobšumu, patys turėdami savo verslą elgtųsi lygiai taip pat sumažėjusius kaštus bandytumėte paversti didesniu pelnu, arba, ko daugelis nepagalvojo, investuoti į infrastruktūrą, darbuotojus, įrangą. Papildomas pelnas nebūtinai nukeliauja į verslininkų kišenes, jis gali būti paskirstytas kitur.
Simplicity 2016-01-11 14:08
immortallt, kaip važinėjantis dviračiu, galėtum apie kuro kainas nekalbėt. Žmonės važinėja, žmonės pilasi kurą ir mato. Jei per porą dienų naftos barelis atpigo 2$, o degalinėse kuras per tą patį laiką pabrango keliais centais, tai vartotojams kyla visokių klausimų. (Čia grynai hipotetinis pavyzdys) Kaip jau kiti ir rašė- jei degalų pardavėjų aiškindami kainų kitimą patys sau prieštarauja, tai kodėl vartotojai negali pradėti galvoti apie užkulisinius susitarimus? Jozita jau parodė, kad kurą galima pardavinėti ir kitokia kaina, nei ta, kuri nurodyta kitų degalinių švieslentėse. p.s. Nei duonos, nei pieno produktų kainos nesvyruoja parduotuvės taip, kaip degalų kainos degalinėse. Pagal tavo logiką, tai ta kaina irgi turėtų vos ne kasdien kisti, nes keičiasi grūdų kainos tarptautinėse rinkose, valiutų kursai ir transportavimo kaštai dėl pingančio/brangstančio kuro.
Kadras 2016-01-11 14:19
Antraštė tinkamai apibūdina straipsnį....
Kadras 2016-01-11 14:27
Kaip gyvendamas ne Lietuvoje, labai jau drąsiai teigi, kad kaina pakilo. Būtent praeita savaite ir sumažėjo kuro kaina, bent kur aš piluosi dyzelį, kaina nukrito nuo 85centų iki 83 centų.
immortallt 2016-01-11 14:47
Duonoje grūdų kaina sudaro gal 10% tik. Kuro kainos Lietuvoje nekilo. Tenka dabar jau piltis kurą kartas nuo karto ir kaip prieš mėnesį už 1,009€/l pyliau 98, taip ir aną savaitę pyliau.
Simplicity 2016-01-11 16:20
Googlinam ir bandom suprasti ką reiškia "hipotetinis pavyzdys".