Kaip kapitonui pavyko nutrūktgalviškai prakišti burlaivį po žemesniu tiltu? (Video)  (2)

Ar teko girdėti pamokomą anekdotą apie "auksinę" girtuoklio navigacijos taisyklę "Vidurinis tikras – apvažiuojam"? Atrodo, kad panašiu principu vadovaujasi ir kapitonai nutrūktgalviai, jei kelyje pasitaiko tiltas. Nepakeliamai žemas tiltas... Vis dėlto tokie kapitonai, užuot sukę atgal, tiltą meistriškai "apvažiuoja". Kaip?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirma prisiminkime "auksinę" girtuoklio taisyklę. Jei kelyje staiga išdygsta trys medžiai, žinok, kad vidurinis medis yra tikras – jį ir "apvažiuojam". Kelyje pasitaikė trys šulinukai be dangčio? – Vidurinis tikras. "Apvažiuojam". Prieini tris tiltus? – Vidurinis tikras. "Apvažiuojam"...

Kaip tik taip pasielgė burlaivis, kurio kelyje pasitaikė tiltas – ir tikras, ir per žemas (nors jo aukštis – 20 m). Burlaivio kapitonas taip ir pasielgė – tiltą "apvažiavo"... Tik ne šonu, o pro apačią – nutrūktgalvišku stiebo (kurio aukštis – 24 m) linktelėjimu.

Tiesa, linktelėjimo manevrui tenka pasiruošti iš tolo – prie stiebo vienoje pusėje prikabinama keletas didžiulių balasto maišų. Jų svoris nusveria burlaivį ant šono taip, kad net 4 metrais aukštesnis stiebas vis dėlto sutelpa po kelyje įžūliai išdygusiu tiltu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(50)
(4)
(46)

Komentarai (2)