Pradeda veikti lietuviška interneto cenzūra: paaiškėjo pirmieji blokuojami tinklapiai  (12)

Išmaniųjų telefonu naršyklės laukelyje suvedę lažybų bendrovių unibet.lt, betway.com ar williamhill.com adresus mobilius duomenis naudojantys vartotojai nuo sausio 20 dienos negali pasiekti šių lažybų bendrovių tinklalapių. Jų veikla draudžiama dėl įsigaliojusių Azartinių lošimų įstatymo pataisų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-01-25 Pradeda veikti lietuviška interneto cenzūra: paaiškėjo pirmieji blokuojami tinklapiai  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įstatymo pataisose numatoma, kad Lietuvos interneto paslaugų tiekėjai privalo blokuoti prieigą prie nelegaliai Lietuvoje veiklą vykdančių lošimų svetainių. Tarp jų patenka ir Lietuvoje teikti lošimų paslaugas licencijos neturinčios įmonės, kaip „Unibet“. Jos Lietuvoje nemoka mokesčių.

Kaip nurodoma LPT puslapyje, nuo sausio 20-osios blokuojami betway.com,unibet.lt, unibet.com, lt.unibet.com ir williamhill.com domenai.

Tiesa, kol kas jie blokuojami tik jungiantis prie interneto mobiliuoju ryšiu – penktadienį belaidžiu ar kompiuteriu jie buvo pasiekiami.

LPT Teisės skyriaus vedėjas Arnoldas Dilba sako, kad prieiga prie įvardintų lošimo svetainių dar nėra užtikrinta dėl techninių klausimų.

„Galbūt ne visi tinklo paslaugų teikėjai įgyvendinę technines priemones ir manau, kad tai tik laiko klausimas. Interneto paslaugų tiekėjai turės vykdyti nurodymus, jeigu ne, jiems bus taikomos sankcijos“, – sakė A.Dilba.

Svetainių blokavimą per DNS stotis turi užtikrinti interneto tiekėjai. Vis dėlto ekspertai teigia, kad tokias blokavimo priemones labai lengva apeiti naudojant tarpinius serverius ar kitas priemones. 

Paklaustas, ar blokavimas per DNS stotis yra efektyvus, A.Dilba teigė, kad „kiekviena priemonė yra efektyvi“, o ar blokavimas per DNS stotis bus efektyvus, bus matyti vėliau.

„Mūsų tikslas – apsaugoti žaidėjus, kurie lošia užsienio bendrovėse ir rizikuoja savo pinigais. Jų teisės nėra ginamos ir jie rizkuoja savo lėšomis, kurios yra užsienio bednrovių sąsakitose“, – aiškino A.Dilba.

Paklaustas, kokios dar įmonės neturi teisės teikti azartinių paslaugų paslaugų Lietuvoje, LPT specialistas jų neįvardino – esą informacijos viešinti negalima, kol negautas teismo sprendimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(17)
(26)
(-9)

Komentarai (12)