Pristatyta automobilinė superslapto lėktuvo "Stealth" metamorfozė – auksu dažyta katarietiška Elibreia (Video)  (8)

Kasmetinėje Katare vykstančioje automobilių parodoje pristatomi ypač prabangūs ir ekstravagantiški automobiliai – tokie, kuriuos įpirkti pajėgūs pinigais aptekę arabų šeichai ir emyrai. Vienas tokių – automobilinė superlėktuvo "Stealth" metamorfozė, pavadinimu Elibreia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Impozantišką katarietišką superautomobilį, kurio kėbulas išlietas iš anglies pluošto ir nupurkštas auksiniais metallic atspalvio dažais, sukūrė katarietis – Teksaso universiteto absolventas Abdulwahabas Ziaullahas. Projektuoti šį automobilį jis pradėjo po studijų, o įgyvendinti idėją arabų jaunuoliui padėjo arabų koncernas Ali Bin Ali Group.

Unikalios išvaizdos sportinei mašinai variklį pagamino amerikiečiai iš General Motors – Eibreia ratus suka 535 a.g. V6 variklis. Daugiau kaip pusės tūkstančio "žirgų" tabūnas suka visus keturis ratus.

Iš anglies pluošto gamintas arabiškas monstras nesveria nė tonos – ypatingą lengvumą koncepcijos autorius deklaruoja kaip pastangas prisidėti prie aplinkos tausojimo. Tačiau bendrovė Elibreia Automotive savo kūdikį planuoja tobulinti ir lengvinti taip, kad iš anglies pluošto būtų gaminamas ne tik korpusas, bet ir, pavyzdžiui, pagrindines važiuoklės ašių detales.

Tikėtina, kad šie pasiekimai gali būti įkūnyti kitame A. Ziaullaho kūrinyje Equvallas, tačiau jo koncepcija dar nebaigta. Tai bus kitas superautomobilių segmento atstovas, kurio variklis montuojamas kėbulo centre (maždaug per vidurį tarp ašių). Tiesa, Equvallas turėtų būti varomas tik galiniais ratais, o 6 laipsnių sekvencinė pavarų dėžė mėgins į laisvę išleisti visus iki paskutinio "arklius", o jų variklyje bus 800.

Kataro automobilių paroda Qatar Motor Show organizuojama jau šeštus metus. Ji sutraukia vis daugiau automobilių entuziastų ir prekybininkų iš viso pasaulio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(49)
(-42)

Komentarai (8)