Stogą raunantis „Google“ kūrinys: robotas – visai kaip žmogus (Video)  (13)

Nors naujasis humanoidas „Atlas“ ir nesituština bei netrenkia atgal žiauriai jį kankinančiam kompanijos darbuotojui. Tačiau visi kiti roboto judesiai beveik kaip tikro žmogaus!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gal kiek išgėręs ir, atrodo, pridirbęs į kelnes, bet... minčių vis tiek kyla įvairių.

2013 m. „Google“ įsigijo pirmaujančią savarankiškai judančius robotus armijai kuriančią kompaniją „Boston Dynamics“. Nuo to laiko kažkokių naujienų apie genialių jos inžinierių darbus girdėti nebuvo.

Ir tik dabar kompanija išplatino filmuką, kuriame užfiksuota, kaip juda naujos kartos robotas „Atlas“. Vaizdas tiesiog stulbinamas! Ant galinių kojų atsistojusį keistą vabalą primenančio roboto judesių gracija žavi. Kartais net sunku patikėti, kad tai ne keistu kostiumu persirengęs žmogus, kuriam tiesiog nelabai patogu taip judėti.

Tačiau matydamas, kaip jis pabėga iš patalpos, juda mišku, kilnoja krovinius, nepasiduoda stumdomas, supranti, kad tai tikrai savarankiškai judantis robotas, kurį sukūrė karinei pramonei dirbantys inžinieriai…

Būtent – pasijunti kiek nejaukiai. Labai jau jis primena robotų armijos iš „Žvaigždių karų“ eilinį. Ir kai pradedi įsivaizduoti, kad autonomines skraidykles pamėgę kariškiai vieną dieną TOKIAIS gali užsiundyti priešus. Vieną dieną TOKIAM gali sutrikti programinė įranga ir priešu jis palaikys tave…

Robotų nors kūrėjams iki šiol vienas didžiausių iššūkių būdavo paprasčiausiai išlaikyti dvikojį robotą ant kojų – dažniausiai pargriuvę jie tampa bejėgiais, tačiau šis humanoidas, regis, pranoko visus lūkesčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(87)
(0)
(87)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: