AMD sugalvojo, kaip prie nešiojamo kompiuterio prijungti išorinę vaizdo plokštę  (1)

Tikriausiai ne vienas yra pamanęs, kad visai gerai būtų prie nešiojamo kompiuterio prijungti išorinę vaizdo plokštę, tokių iniciatyvų tikrai yra buvę, bet nei viena nepasiteisino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam galą nusiteikę padaryti AMD: jie kuria standartizuotą dėžutę į kurią būtų statoma staliniams kompiuteriams skirta vaizdo plokštė, o visa tai jungiama prie nešiojamo kompiuterio padidinant jo spartą žaidimuose.

Tokio įrenginio nuotrauka pasidalino Robert Hallock savo „Facebook“ paskyroje. Tai kol kas tik prototipas ir jis labiau yra skirtas nešiojamų kompiuterių gamintojams parodyti, kaip galėtų atrodyti universali išorinių vaizdo plokščių dežutė. AMD veikiausiai nenusiteikusi tiekti aparatinės ar programinės įrangos įgyveninant šią įdėją, o tik nori parodyti kaip visa tai galėtų atrodyti realybėje.

AMD su tokiu įrenginiu labiausiai norėtų padėti ultra plonų nešiojamų kompiuterių savininkams, kuriuose tiesiog fiziškai negali tilpti spartūs grafikos procesoriai, nes jiems reikalingas galingas aušinimas, užimantis nemažai vietos.

Ši nauja technologija būtų standartizuota, joje galėtų būti montuojamos staliniams kompiuteriams skirtos vaizdo plokštės, nebūtinai „AMD Radeon“. Tokia dėžutė su išorine vaizdo plokšte galėtų bendrauti su nešiojamu kompiuteriu per didelio pralaidumo sąsają, o ją prijungti būtų labai paprasta - tiesiog prijungi ir naudojiesi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(29)
(7)
(22)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: