Sunku nežiūrėti – vėjo skulptūros, kurios ilgam prikausto dėmesį (Video)  (0)

Jis jūsų neprivers galvoti, kad esate viščiukas žmogaus kūne, tačiau Anthony Howe'as yra kuo tikriausias hipnozės meistras, o jo kūriniai privers spoksoti nemirksint.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečio A.Howe'o dirbiniai iš metalo yra kuo tikriausi meno kūriniai. Kai kurių aukštis siekia net iki 8 metrų. Tačiau įspūdingiausias ne jų dydis ar forma, o tai, kad šios skulptūrosjuda. Jų varomoji jėga – vėjas.

„Man pabodo, kad viskas aplink mane buvo statiška“, – sakė A.Howe'as. Kitaip sakant, jis įsitikinęs, kad skulptūros neprivalo būti statiškos – jos gali būti gyvos, prikaustančios dėmesį.

Šių kūrinių idėjos gimsta A.Howe'o galvoje. Anksčiau jis kurdavo skulptūrų kompiuterinius modelius, tačiau dabar to daryti nebereikia – keliasdešimt metų dirbant tą patį darbą procesai savaime „susiriša“ galvoje. Tuomet laukia gamyba: liejimas, pjaustymas, metalo litavimas.

Visgi sudėtingiausia – nuspėti, kaip šios skulptūros judės pučiant stipriam vėjui. „Geriausias būdas tai patikrinti – pritvirtinti skulptūrą prie automobilio ir pasileisti greitkeliu“, – teigiamenininkas.

Kartais vienos skulptūros gamyba užtrunka net 10–15 metų. Todėl ir kainuoja jos kelias dešimtis ar net šimtus tūkstančių dolerių.

„Mane šokiravo tai, kad mano menas tapo itin populiarus internete. Niekada nemaniau, kad internetas tai gali“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(38)
(2)
(36)

Komentarai (0)