Fukušimoje radiacija ir toliau tokia stipri, kad lydosi robotai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2016-03-14 19:27
Pritaupė darbų vadovai bestatydami elektrinę, tai ir turi dabar tokį rezultatą. Už kiaušų kart visus reikėtų kas pelnosi medžiagų/darbų sąskaita iš viešų projektų. Ir tokia problema manau visame pasaulyje egzistuoja (pradedant Lietuvos keliais (na bent jau ankstesnės kartos)). Bet ką mes čia "saujelė" darbininkų prieš storapilvių padarysim, a?
Hmz 2016-03-14 19:36
Gamtos dėsnis - kai durnius verčia iš rusų kalbos, tai jam ir firma "Tepco" į "Terso" pavirsta.
immortallt 2016-03-14 23:48
Taip, viską darome nesunaikinamą. Tokiu atveju automobilis naujas ne 35,000€ kainuos, o 350,000€, ekonominės klasės.
gediminas.paulauskas 2016-03-15 15:24
Fukušima šiaip jau yra miestas, kuris net nepatenka į 20 km apsaugos zoną, kurioje likusi radiacija nebepavojinga. Tokiu pačiu vardu vadinasi visa prefektūra, Japonijos administracinis vienetas. Tačiau didelė radiacija yra tik Fukushima Daiichi elektrinės sugadintų reaktorių viduje. Reaktorių apsauginis kevalas nebuvo pažeistas, todėl viskas yra viduje, ir radiacija į išorę nesklinda. Dar nei vienas žmogus Japonijoje nenukentėjo nuo radiacijos, ir nesitikima jokio vėžio atvejų padažnėjimo ateityje. Na, robotai nukentėjo, ir papildė radioaktyvaus laužo krūvą. Reaktoriaus viduje.
gediminas.paulauskas 2016-03-15 15:39
Ne darbų vadovai sutaupė, o projektuotojai 1970-aisiais nubraižė apsaugos nuo cunamio sieną, kuri buvo pernelyg žema apsisaugoti nuo stipriausio istorijoje 9 balų žemės drebėjimo, kurio epicentras buvo tik 75 km nuo Daiichi elektrinės, sukelto cunamio 14 m aukščio bangų. Beje, žemės drebėjimą ši ir visos kitos Japonijos atominės elektrinės atlaikė kuo puikiausiai. Už keleto kilometrų esanti Fukushima Daini elektrinė atlaikė ir cunamį. Tai buvo viena seniausių Japonijos elektrinių. Kitos suprojektuotos ir pastatytos dar saugiau.
immortallt 2016-03-15 15:53
gediminai, primink, kiek tonų radioaktyvaus vandens buvo nuleista į vandenyną? Dar dabar fiksuojamas radiacijos lygis didesnis, nei buvo tikimasi dėl trumpo pusamžiaus. Berods 60d buvo suskaičiuotas. Nenukentėjo nė vienas? Avarijos metu dauguma darbuotojų padėjusių stabilizuoti situaciją gavo virš leistinos normos radiacijos dozę, kur buvo dar padidinta po avarijos. Patys japonai buvo paskelbę, kad Fukušimos avarijos likvidavimas kainuos ~200mlrd dolerių. Tokius skaičius per pirmus mėnesius po avarijos pateikė. Vėliau teko skaityti, kad bus gerai, jei tilps į 400mlrd dolerių. Tie patys japonai buvo paskaičiavę, jei skirtų 400mlrd atsinaujinančiai energetikai, tai per 5 metus Japonija taptų 100% iš atsinaujinančių šaltinių gaminanti elektrą šalis, kurioje elektra būtų viena pigiausių pasaulyje (nes kapitalas gi nemokamas, o reali savikaina lieka apie 10-20 dolerių per MWh. Tad net nebandyk pritempti, kad tai nėra baisu.