Jūrinės vėjo jėgainės Europoje muša rekordus, o Lietuvoje nepramuša biurokratijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2016-03-19 12:04
Straipsnis į niekur. Ar Lietuvos Kariuomenės paruoštas dokumentas, kuriame nurodoma kokios teritorijos turi būti paliktos netrukdomam oro erdvės stebėjimui ir kuriame visas Baltijos jūros ruožas, priklausantis Lietuvai, patenka į tą erdvę, nėra nieko lemiantis? Ar jis nenurodo, kad jūroje vėjo jėgainių negalime statyti?
immortallt 2016-03-19 14:54
Creatium, jūroje statyti galima. Net tose teritorijose, kur neva statyti negalima, yra stovinčių jėgainių. Ką tai parodo? Tai parodo kariuomenės nelankstumą ir nenorą prisitaikyti. Kitose šalyse stato tas vėjo jėgaines ir radarams nemaišo. Pas mus, kadangi dirbti reikės, tai negalima. O kas juokingiausiai atrodo - palei sieną visu perimetru draudžiama statyti.
Shinigami 2016-03-19 17:29
Lietuvoje niekas negalima. Lietuvoje miškai (greičiau medžiai) yra šventi. Jei reikia kelis medžius nupjauti, tai tenka kalnus nuversti. Klientas pievoje norėjo iškasti karjerą, bet pievos viduryje buvo medžių (gal kokie 10-20) valdininkai pasakė, kad medžių negalima kirsti, nes jie turi pievų apsauginės reikšmės. Todėl jų negalima nukirsti. Bet pieva galima iškasti. Bet jei pieva iškasim, ką tie medžiai saugos? Tu medžių vertė buvo keli tūkstančiai litų, bet dėl jų prarandama žvyro už puse milijono litų (dar viskas buvo litais tuo metu). Nors buvo atvejis kai valdininkas pasakė tiesiai šviesiai. Jei jums leisiu vykdyti verslą, gausiu daug skundu ir teks dirbti. Jei neleisiu, tai reiks tik viena raštą parašyti.