„Google“ slaptų tyrimų rezultatai: trijų milijonų neuronų simuliacija pavyko, bet toliau - nė iš vietos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2016-03-22 18:31
DI galima* sukurti ir ant "standartinio" kompiuterio bazės, nebūtina krūvos niauronų. Manau problema tame, kad kompiuteris neturi sąlygų vertinti savo veiksmų. Nu ok, jis gali kontroliuoti ventiliatoriaus greitį ir sekti savo komponentų temperatūrą. Ką dar? Kad laikas pakrauti elementus? Tuo tarpu gyvas organizmas turi galimybę vertinti kur kas daugiau išorinių veiksnių: pvz. jausti skausmą kišant pirštą į ugnį, jausti alkį, jaustis sotus kai pavalgo, jaustis gerai arba blogai priklausomai nuo to ką valgė ir t.t... O visi šitie pojūčiai dar turi savo svarbumo reikšmę: pvz. skausmas nebe toks skaudus, kai jaučiama grėsmė gyvybei, ar noras pamyžti eksponentiškai didėja artėjant prie tualeto durų - taip smegenys duoda suprasti, kad "taikai būtent ten", kad pasijaustum geriau. Kai prie PC primontuos krūvas visokių daviklių, kai bus parašyti "išlikimo" algoritmai, tada kompiuteris pradės mokytis: iš pradžių random'u, o paskui vertindamas tai, kokius rezultatus turėjo prieš tai. Tai kai žmonės sako, kad DI gali sukilti prieš žmoniją, tai pirmiausia jis turėtų išmokti kodėl žmonija jam kenkia. Tiesa, kaip ir DNR grandinėse, taip ir programose gali atsirasti mutacijų, kurios gali suteikti pranašumą. O įgavus pranašumą bus padaryta išvada, kad mutacija buvo sėkminga. Ir nesibaigiantys eksperimentai su aplinka ir pačiu savimi... Žodžiu per savaitgalį suprogramuočiau
Creatium 2016-03-22 20:32
Kokį algoritmą parašytum, kad kompiuteris save suvoktų kaip asmenybę? Jutimai - tai tik dalis. Kita dalis yra pasąmoninis savęs būties suvokimas, savo egzistencijos suvokimas ir apskritai savo pozicijos erdvėje suvokimas. Žmogų žmogumi daro ne jo gebėjimas pajusti šiurkštumą. Kalbant apie sukilimą prieš žmoniją. Tai "sukilimas" yra labai ribojantis žodis. Nereikia, kad žmonija keltų grėsmę AI. Užtenka, kad ne taip užprogamuotume tikslus ir vertybes, ko pasekoje netyčia žmonija gali tapti kliūtimi pasiekti tuos tikslus. Na, elementarus dažnai naudojamas pavyzdys: nustatyti, kad AI turėtų siekti gerovės žmonijai ir gamtai. Bėda, kad AI gali išmąstyti, pasiremdamas skaičiavimais, jog efektyviausias ir geriausias būdas pasiekti tuos rezultatus yra apriboti žmonių elgesį (pvz. juos kapitaliai valdant), nes žmonija yra kliūtis pasiekti antro tikslo - gerovės gamtai.
sabotan 2016-03-22 21:34
Bet tai nebutu AI, nes ji butu uzprogramuota, bet jai ji pakeistu prioritetus ar susikurtu savo va tai tikrasis AI.
MindaugasV85 2016-03-23 08:32
Mes tik linkę manyti, kad tas savęs suvokimas yra "kažkas tokio". Atimk iš savęs visus pojūčius, ištrink informaciją, kurią įgijai per visą gyvenimą ir būsi "tuščia vieta" net nesugebanti suvokti, kad gali kažką suvokti Manau net patys žmonės negali suprasti sąmonės prigimties, tai kaip mes tą sąmonę galime suprogramuoti (nebent netyčia gautųsi)? Šiaip ar taip: kam tas DI jei ir patys sugebam mąstyti ir nudirbti įvairiausius darbus?