Ar žinojote apie aršias kovas su interneto troliais: rimtą iššūkį jiems metė savanoriai Lietuvos elfai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2016-03-23 12:42
Šaunuoliai!
aurimokas 2016-03-23 14:24
Kokie jie elfai? Tie patys troliai, tik su kitu nusistatymu.
Audrius 2016-03-23 14:31
ta prasme? tai jie pagal ip ziuri ar is rusijos eina komentarai? ar tiesiog "kovoja" su jiems nepatikusiais komentarais? man tai cia kvepia primityvu klubu, kurie LT simbolika apsikarste uzsiimineja intiko cenzura...na, bent patys geriau jausis iprasmindavi savo liudnus gyvenimus. sekmes jiems raganu medziokleje..
lucy 2016-03-23 14:44
Nu čia tai prajuokino. Aš nerandu asmeniškai pažįstamo žmogaus, kuris norėtų prisileisti visokių arabų taip jie 99% žmonės ir tik 1% deguto, bet to 1% per akis, turim vieną čigonų taborą nesusitvarkom ir štai dar vieno reikia pagal juos. Pagal "elfus" gaunasi jog jie kovoja su 95% Lietuvos ir ta 95% Lietuvos yra prorusiška arba nacionalistai lol. Ar kartais elfams nesivaidena ir nereiktų persivadinti į Don Kichotus.
Putulis 2016-03-23 15:05
Aurimokai, štai nukopinau nuo vikipedijos, kas yra trolis: Internete troliu vadinamas asmuo, kuris prisijungia prie susiformavusios bendruomenės, pvz., naujienų grupės ir skelbia kurstančias, grubias arba įžeidžiančias žinutes, siekdamas išprovokuoti kitų bendruomenės narių emocinę reakciją bei nutraukti įprastinę diskusiją bendruomenei reikalinga tema. Šie žmonės demaskuoja trolių melus, o tu juos vadini troliais? Vadinasi arba kažko nesupranti, arba pats toks esi. Audriau, kad vyksta propagandinis karas yra vieša paslaptis. Aksioma. Dėl to net neverta ginčytis. Dabar klausimas: jeigu jau Tu toks skeptikas dėl tokių "menkų" pastangų, tai kaip suprantu Pats užsiiminėji kažkokia žymiai efektyvesne ir prasmingesne antipropagandine veikla? Kitu atveju kovos su propaganda menkinimas verčia susidaryti apie Tave priešingą nuomonę ir staiga tas avataras atrodo truputį netinkantis Labai džiugu, kad yra tokie elfai, įdomu tik ar jie gauna kokią nors paramą už tai? Nes rusai savo propagandistams moka visai neblogus pinigus. Turėtų ir elfai veikti valstybiniu lygiu ir būti finansuojami iš augančio krašto apsaugos biudžeto
laimonas.junda 2016-03-23 15:15

Audrius 2016-03-23 15:30
Paprasciausias budas kovoti su "propoganda" yra visuomeneje ugdyti skeptiskuma ir kritiskuma-VISOMS idejoms, iskaitant ir "teisingas" idejes. Alternatyva kritiskai mastanciai visuomenei yra aviu banda, kuria "saugo" visokie elfai, kurie nursprendzia kas yra gera informacija, o kas yra bloga. 50 metu turejom galimybe pasidziaugti tokia sistema, todel labai nesinoretu vel i ja grziti (bent jau man). Buvau ir busiu labai kritiskas visiems "teisinguoliams". Kas del efektyvesnes antipropagandines veiklos, tai kaip jau sakiau, reikia zmones mokinti, kad nera gyvenime nei gerieciu nei blogieciu-yra tik interesu grupes. Kitaip tariant, nera sventu dalyku. Nekvescionuojamas tiesos yra tik religijoj, kur dialogas neimanomas. Terminai, kaip "propogandinis karas", "rusijos gerai apmokami troliai" ir t.t. man skamba, kaip "teve musu". Viena diena, atsiuskit man linka, kur galeciau uzsiregistruot kaip atlyginima gaunantis rusijos trolis? As rimtai! Visi loja, kaip cia visi apmoketi komentatoriai, bet konkreciai niekas nieko. Mielai prisidrurciau prie algos komentuodamas, tik kol kas niekur neradau, kur cia tas dotacijas moka..Visur daug skambiu fraziu, apie didyji priesa, bet konkretumo 0.
lucy 2016-03-23 15:59
Spėju trolius vadina tuos, kur būna "delfiški" komentarai vienos eilutės su pilna nepykanots ten tai tikrai nesuprasi ar žmogus rašė ar botas spamina po kiekvienu straipsniu. O šiaip labai pritariu Audriui, nes man jau senai yra dašutę jog tiesos ir teisybės nėra ir tėra tik interesų grupės, bet čia yra pilna manančių jog jei tu turi kitokią nuomonę, nei "tėve mūsų" vadinasi esi rusų trolis! Nes gi blemba kaip gali pats savo galva mastyti ir turėti savo kitokią nuomonę?! Gi čia putinas man užmoka jog mastyčiau kitaip, nei dydysis brolis liepė
Putulis 2016-03-23 16:02
Vienok tu teisus - visuomenėje yra labai mažas procentas žmonių, kurtie atsparūs visokiems brukalams - tai būtent tie, kurie dėl visko abejoja ir nekrypsta nė į vieną, nė į kitą pusę. Apie tai LRT rodė neblogą dokumentinį filmą su juodais ir baltais rutuliais. Įtariu, kad jį daug kas matė. Dėl ko aš šiuo atveju kritikuoju skeptiškumą? Nes, mano nuomone, turi būti atsvara. Juk norint demaskuoti propagandinius komentarus, turi būti išryškinami jų melai. Nekreipimas į juos dėmesio tiesiog neveikia, nes jų tiek daug (ne tik internete), kad automatiškai atsiranda didelė visuomenės dalis, kuri jų (neretai melagingoms) idėjoms pritaria. Todėl, savaime suprantama, ir antipropagandinės rašliavos turi būti drąsinamos ir joms turi būti pritariama. Vat būtent tada ir rasis daugiau abejonės - kai bus neigiama ir viena, ir kita pusė. Tas galimai ir skatins žmogų abejoti ir domėtis plačiau, o ne tik tikėti tuo, kas rišliau parašyta. O dėl apmokamų komentatorių pats pamąstyk. Juk JEI tai karas, tai tie komentatoriai skaityk yra kaip karinis vienetas. Kaip tankų batalionas, pavyzdžiui. O kariniai vienetai nuo priešų yra kaip įmanoma slepiami, nebent taktika liepia kitaip. Skirtumas tas, kad tankai pradės šaudyti ir priešas juos pastebės, o komentatorių "šūviai" - komentarai - patys juos ir paslėps. Sukurs tokią atmosferą - atseit visi šneka, bet tiksliai niekas nežino, tai gal taip nėra, o gal yra. Kažkas, pavyzdžiui, sakys "Netikiu, parodysit - patikėsiu". Sakyčiau puikus būdas pasislėpt.
PupuDede 2016-03-23 16:18
Troliai=Elfai vieni pinigus gauna iš Rusų kiti iš Lietuvių. Šiuo metu negalima turėti kitos nuomonės iškart, tu rasistas nes nepalaikai pabėgelių, tu pufaika, vatnikas nes tau nepatinka kad Lietuva išmes 2 milijardus litų į ora ginybai.
aurimokas 2016-03-23 17:21
nepatinkancius komentarus, net jei ju vadinami "troliai" issako savo paziuras argumentuotai (tokiu elfu ir cia privise), bei remiasi taisykle "jeigu tu ne sumumis, vadinasi tu esi pries mus", tai jie tiek pat troliai, kiek yra asmenys, kuriuos jie gaudo. Nes butent is ju veiklos aprasymo toks vaizdas ir yra nupiesiamas. P.S. TSRS Lietuvoje irgi egzistavo elfai, tik turbut jie nebuvo skaite Tolkeno literaturos, todel vadinosi tiesiog stribai.
Atk 2016-03-23 18:46
Kiek žinau tie "elfai" dažnai naudoja priemones, kurios nieko nesiskiria nuo trolių priemonių. Tai klausimas kyla ar iš tikrųjų jie elfai? O gal tie patys troliai, tik mano, kad jie yra elfai? O Rusams gal jie kaip tik ir yra baisus troliai. Aš elfą taip apibūdinčiauŠ Elfas stengiasi net negalvoti negerai apie ką nors! Jeigu jis nesistengia to daryti, o dar gal ir neigiamai galvoja ir nesistengia nuo šito išsivaduoti, tai jis jau ne elfas, o pats tikriausias trolis, taip žasimingai sakant, kad ir kaip jis dievagotųsi, kad yra elfas.
Atk 2016-03-23 18:53
Bet ar tu pats nekurstai dabar neapykantos rusams ir netapai troliu? Sakai, kad finansuoja ir moka jiems nemažus pinigus, bet tu šito nežinai. Čia yra neigiamas išsigalvojimas ir trolinimas.
immortallt 2016-03-23 20:16
Elfai ieško faktų ir juos pateikia. Troliai - "kitą nuomonę" perša, kurios negalima kvistionuoti.
Arns 2016-03-23 20:49
matai? Tuos kurie copy-paste šūkauja "stop kremliaus propagandai"? Kažkaip jie net labiau įsitikinę savo neklystamumu. Pažvelkime kad ir į tave, tavo mintis temose kur yra Rusija. Argumentų nulis, bet pabandančius tavo faktus paanalizuoti apšauki "troliais". Išeitu save laikai "geriečiu", nors diskutavimo manieros/lygis/diskusijos mintis blogesnė nei trolio. Ne tik nediskutuoji, bet dar ir žemini kitus.
Benediktas 2016-03-23 21:21
Negaleciau zmogaus pavadinti pilieciu, kuris ragina neginti savo salies. Toks yra is karto aiskus trolis.
Melyna 2016-03-23 21:27
Peržvelgus komentarus čia, elfų brigada nepamaišytų ir technologijoms.lt O šiaip būtų gerai, jei kas imtų griežčiau kontroliuoti nepagrįstai pagiežingus komentarus, nesvarbu kokia tema. Būtent dėl jų ir einu į delfi kai noriu susigadint nuotaiką
Benediktas 2016-03-23 21:33
As ir uz tai, kad prorusiskus komentarus trinti be paaiskinimo. Apskritai baninti, kai kuriuos nikus. Si svetaine privati, autoriai, ka nori ta gali daryti.
Arns 2016-03-23 22:15
eik į patriotai.lt, ten "diskusijos" pagal vieną planą. Visi vieningai prabalsuoja ir suploja katutėmis. Kam kas nepatinka, banas ir vėl visi žino jog tiesa tėra vienintelė.
Marius.brn 2016-03-23 22:51