JAV už 3,8 mlrd. dolerių užsakė pamainą legendiniams U-2 lėktuvams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shimelis 2016-03-23 15:24
O neimanoma butu tuos pinigelius investuot bet kur kitur (kad ir i kandonus), bet tik ne i karo pramone?
Eič 2016-03-23 16:13
Kiek JAV per metus skiria kosmoso tyrimams? Man rodos mažiau nei šitie kainavo?
kestutisz 2016-03-23 16:14
Kai pinigus "investuoji" (nors gali būti ir be kabučių, kai koks mutumba čemodaną pinigų investuoją į dežę kalašinkovų ir turi tikslų planą kaip juos panaudos) ne į šiaip ginklus mugėje, o į ginklų kūrimą savo šalies viduje - tai reiškia, kad duagybei savų žmonių bus už ką pirkti ne tik gumytes.
Hmz 2016-03-23 16:14
Galima. Kai visos šalys susitars dėl to ir griežtai laikysis susitarimo. Kitaip sakant, švento Niekados dieną.
Audrius 2016-03-23 18:21
Originali F-35 progarmos kaina buvo apie 400 milijardu USD. Siai dienai F-35 jau virsijo 1 trilijona USD ir sviesos tunelio gale dar vis nesimato-esminiuose parametruose lektuvas prastesnis nei 30metu senumo f16 plius nesibaigiancios technines problemos. Ta zinant, tiketis, kad sitas zaisliukas sutilps i 3.8 milijardo-naivu. Jei, gale dienos, padarys kazka veikiancio uz 20 bus dar visai nieko. Beje, F-35 ir kitos absurdiskos gynybos programos turetu buti geras pavyzdys visiems boxeriu ir kitoto sh*** fanams. Tai puikiai iliustruoja, kaip dengiantis mitiniu blogiu yra leidziami milijardai kuriant ginkluotei, kuri moraliskai pasensta iki pirmo pristatymo.. Tik musu atveju isvis pravalas, nes visa technika projektuojama ir gaminama Vokietijoj, t.y. biednu lietuvaiciu sumoketi mokesciai yra ismokami didelems algoms vokieciu indzinieriams ir fabriku darbininkams... Viena is salies gynybos "stiprinimo" pasekmiu ta, kad LT mokytojai vieni biedniausiu ES. Kas juokingiausia, kad tie patys, kurie niekada negaili milijardu gynybai pastoviai loja apie neissilavinusius "runkelius" ir ju keliama gresme nacionaliniam saugumui.
Shinigami 2016-03-23 19:23
Jei nenori per prievarta pakeisti savo religijos (kad ir į islamizmą) arba pakeisti savo politikos (kad ir į komunizmą) tada tikrai NE, NEGALIMA.
Creatium 2016-03-23 20:19
Nu tikrai Reikėtų tuos pinigus išdalinti grynaisiais visiems. Galėtų visi kokią savaitę pagert pigios degtinės. Po to vėl eitumėt ieškot naujos "aukos".
007 2016-03-23 22:03
Prie ko čia Amerika su savo kėktuvais ir Lietuvos mokytojai?
jull 2016-03-23 22:29
Nu nesutikciau as kad f35 yra moraliskai pasene. Kaip ne kaip naujesniu uz juos dar nera, pradziai. Net ir tas pats blackbird (pagamintas kas tai apie 1960), nepralekti daug kur, pvz, nera greiciau skrendancio lektuvo nei sr71. Tai kai bus sukurtas greitesnis uz ji galesim sakyt kad jis moraliskai paseno (keistas tas tavo zodziu junginys, apie ginkuotes moralini amziu). Tas pats ir su kita ginkluote. Apie mokytojus musu nuomones irgi skiriasi, jei niekas nepasikeite nuo laiku, kai as mokiausi mokykloje, tai as jiems mokeciau nebent minimuma. Galiu drasiai pasakyt, kad 90% mano mokytoju buvo zemo intelekto, be jokiu pedagogikos apraisku ir dar be noro idet pastangu i savo darba. Vienu zodziu, uz toki darba mano manymu isviso neturi but mokama. Reikia pririst ju uzdarbi prie rezultatu, kaip ir bet kuriam kitam darbe. O uz gerus rezultatus galima ir reikia moket daugiau nei dabar, bet jokiu budu ne krasto apsaugos saskaita.
lucy 2016-03-24 01:16
Nežinau kodėl taip nuvertinai mokytojus, man mokytojo darbas atrodo beprotiškai sunkus ir varantis vėžį, nė už ką nebūčiau vidurinės mokytoju. Univere jau viskas kitaip ten visi debilai atfiltruoti ir tikrai atrodo yra dėstytojų kurie maldą iškalbą ir tiek, bet bent jau ant galvos nelipa jiems niekas. Sulyginčiau vidurinės mokytojo darbą su psichinių ligonių prižiūrėjimu ir bandymą dar juos kažką išmokyti, mačiau ne vieną palūžusią mokytoją, kur mano klasė "paimdavo valdžią" tikriausiai niekas nepasikeitė ir dabar yra pilna tokių klasių. Atsimenu net viena mokytoja nusižudė mano mokykloje. Aplamai Lietuvoje čia kažkaip negerbiama specialybė, bent jau iš pastarujų įvykiu turiu tokią nuomonę. Vis minima vaikų teisės ir panašus bullshit, bet kad tas vaikas daugiau į velnią panašus, tai ne vaikas jo liest negalima, iš mūsų mokyklos nieko neišmesdavo bent jau.
shift 2016-03-24 01:37
Tokia kaina buvo kai gamino pirmą seriją, šiuo metu didėjant gamybos mastams kaina smarkiai krenta, ir planuojama kad laikotarpyje tarp 2018-2020, serijinio F-35 kaina nusileis iki 85 mln. USD, kas jau būtų pigiau nei EuroFighter Typhoon ir Rafale. Kai pavyzdžiui vieni pigiausių 4+ klasės naikintuvų yra SAAB Grippen - kaina 45-65 mln USD. Todėl F-35 tikrai nėra toks brangus vertinant jo galimybes.
Charger 2016-03-24 05:27
Audrius savam stiliuj ... Straipsnis apie JAV planuojama lektuva ... bet staiga lektuvas dingsta, ir is kazkur atsiranda Lietuvos mokytojai, Vokieciu INZINIERIAI "zi") ... Verkimas, verkimas, verkimas ... Tamstai reiktu suprast, kad amerika nenupjaus finansavimo Lietuvos mokytojams, nes jie kuria/planuoja kurt lektuva ... P>S JAV mokytojai gerai gyvena
Shinigami 2016-03-24 10:38
Kažkas morališkai pasenęs gali būti tik tada, kai yra sukurta kažkas geriau. Plaktuką sukūrė prieš tūkstančius metų ir jis nelabai per ta laiką patobulėjo. Bet ar jis yra morališkai pasenęs?
Audrius 2016-03-24 11:00
(Bendras pastebejimas) Kodel visi nakti islenda komentuoti? Atsikeli is ryto pilni forumai...negi neturit ka veikt? Kazkaip be rysio dabar i visus atsakinet.. anyway. Apibendrinant: - Del rysio tarp sito lektuvo ir LT mokytoju ir JAV gynybos bendrai. Nera cia jokio rysio. Tai tik pavyzdys, kaip salis renkasi savo prioritetus ir kokie tu prioritetu padariniai. Savo ribotus resursus galima leisti brangiai ir visiskai bevertei ginkluotei arba juos galima leisti mokytojams, daktarams, salies ukui gerinti ir pan. - Del rysio tarp LT mokytoju ir vokieciu inZIneriu. Cia labai aiskus rysys. Kekviena karta, kai LT perka modernia vokiska ginkluote, savo mokesciais subsidijuojam vokieciu univerus, tyrimu centrus ir gamyklas, tuo paciu mazindami savo salies konkurencinguma. Panasiai kaip afrikoj fermeriai gauna JAV grudus ir nustoja auginti patys...Lietuva eksportuoja pieno produktus, trasas, kura ir kitus mazos pridetines vertes dalykus, o importuojam vokieciu High Tech iranga. Zaidziam ta pati zaidima, kuri zaide Graikija-visi zinom kuo jis baigesi. Graikai irgi, labai dziaugesi, kai uz ES dotacijas ir pigias paskolas galejo pirkt vokiskas masinas ir kita technika..Numarino vidaus industrija (kiek jos ten tebuvo), sumazino salies konkurencinguma ir liko su milijardinem skolom. Zinoma, LT situacija geresne ir mano pavyzdziai yra stipriai perspausti, tik noriu sujungineti taskus tarp salies geroves ir salies strateginiu sprendimu. Ginkluote, visu pirma, yra subsidijos tos salies gamintojams ir visam ukui bendrai. Kas liecia LT sauguma, nera jokio skirtumo tarp brangiu vokisku boxer ar kokiu lietuvisku/pusiau lietuvisku masinu. Kol busim strategiskai svarbus JAV, tol turesim stoga, kai pasidarysim maziau svarbus-nieks nepades.. - Del f35. Ner cia ka pasakyt, paskaitykit JAV pilotu atsiliepimus..Kadangi tai JOINT Strike Fighter kurejai dare daug kompromisu ir del to gavosi sh.. Sparnai per mazi, variklis per silpnas, todel kaip dog fight naikintuvas jis netikes. Kadangi dare stelth, visa ginkluote ir kuras laikoma viduje, del to jis niekam tikes kaip taktinis bombonesis-turi labai nedaug vietos ir jo range mazas. Jei pridedi isorini kuro baka-dingsta nematomumas, tada visi kompromisai visai be rysio atrodo. Buvo daug skirtingu parneriu-air force, navy, UK navy ir t.t. reikejo patenkinti daug skirtingu kriteriju. Cia tinka pasakymas "devynios aukles-vaikas be galvos". F22 Atskira kalba, tai yra labai specifinis tik oro pajegoms skirtas naikintuvas/taktinis bombonesis.
Xdmin 2016-03-24 12:54
Bendras pastebejimas - zmones diena dirba, po darbo irgi yra ka veikti namie, ir lieka vakaras - ta valanda laisvo laiko per kuria rasineji komentarus
sub 2016-03-24 13:36
čia gryn apie tave 100 %
sub 2016-03-24 13:43
Visi darbai yra sunkūs, jei nemoki to darbo dirbti. Mokėtojas yra tas kuris moko ir ugdo, o tas, kuriam reikia kad būtų iškalta žodis į žodį, yra kalėjas, kuris už MMA turi statybos įmonėje kalti. Vaikas panašus į velnią jeigu jį auklėji senais metodais, iš vis mokytojas negali auklėti, jis turi mokyti ir ugdyti, auklėti turi auklės ir tėvai. Gal pagaliau skirkime skirtingus dalykus ir tada nebus nesusipratimų. Bet kaip tikėtis kažko kito, jei kai kurių nuomonė suformuota deržavos jobanos.
sub 2016-03-24 13:48
Manau jau niekam nėra keista ir nuostabu, kad raša tokius absurdus. Bet tai kaip tokioje temoje galėjai pamiršti savo mylimą Rusiją? Juk ten šalis klimpsta, pinigų nelieka, bet karinis biudžetas - vau, n kartų didesnis už Lietuvos? Kąč į tai atsakysi, kelia nuostabą?
Audrius 2016-03-24 14:51
...jo.... Okay, pries pradedant kazka argumentuot reik issiaiskint ar mes abu sutinkam su pora faktu: 1. Remiantis oficialia statistika, LT eksporte dominuoja zemos pridedines vertes produkcija, maisto prekes, trasos, naftos produktai ir t.t. Sutinki? 2. Norint uztikrinti salies gerove yra butina investuoti i moksla ir tyrimus, aukstas technologijas ir pan. Sutinki? 3. Ginkluote ir kariniai uzsakymai gali buti puikus budas pritaikyti tyrimus ir skatinti hi tech industrijas (kalbu ne apie suvonius ir guminius batus). Sutinki? Tai dabar pataisyk jei klystu: Pagal tave, LT pramonei ir visai ekonomikai yra labai gerai, kai mes parduodam pieno miltelius ir nusiperkam eurocopteriu, boxeriu, haubicu ir kitu zaisliuku. Taip sakant puikiai skatinam uki ir klojam pamata stipriai ekonomikai. Taip?
shift 2016-03-24 16:48
Gal galima gauti tamstos "išminties" šaltinį paskaityti?