Visai ne pokštas: benzino kaina Lietuvoje įsismagino augti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-04-05 21:05
Mariau, dabar tu man ramiai pasakyk, kad didžioji dalis emigravusių lietuvių nėra kaimiečiai, kurie nesugeba sakinio suregzti be keiksmažodžio. Bedarbystė 5%, o kiek sumažėjo darbo vietų? Švedai ir suomiai nebegrįžta dirbti, taigi nors bedarbystė neauga, bet mažėja dirbančiųjų. Baigėsi geri laikai, kiš ranką į puodynę ir nuo čia tik žemyn, kol grįš bent jau iki švedų lygio. (jau finansai baigia nukristi, per kronos kursą). Tai vat, va tai yra klasikinis emigrantas, kur nieko nesugeba, tik geriausiu atveju pajudėt. Aukštas pragyvenimo lygis, tai pirma kur gali sau leisti gyventi dirbant po 10h per dieną ir neslepiant mokesčių. Čia turėjo būt mano akcentas. Norvegija dar kurį laiką išlaikys aukštą pragyvenimo lygį, bet turės jį mažinti. Kodėl? Todėl, kad socialines išmokas mokėti amžinai negalės, o su kosminėm algom neturės ką pasiūlyti eksportui. Jei neturės ką eksportuoti - krona taps bevertė. Norvegija turėjo nežmoniškus pinigus investuoti į aukštąsias technologijos, elektros gamybos plėtrą ir elektros jungtis. Galų gale aliuminio gamybą, metalų perdirbimą ir t.t. - išnaudoti gausią hidroenergiją, diversifikuoti realiai ekonomiką. Nes dabar, kai baigs dirbti platformos, tu nejau manai, kad prie 35 dolerių Norvegija ilgai darys gręžinius? Gi nuostolinga veikla. Aišku, vėlgi, valstybė gali nutarti subsidijuoti gavybą iš rezervų, taip dar pratęsiant kankinimąsi ir realiai metant pinigus į balą, o ne sprendžiant problemą. P.S. nereiktų sutapatinti, kad emigravai=emigrantas, kaip ir su žodžiu kaimietis. Žmogus iš kaimo - nebūtinai kaimietis.
Marius.brn 2016-04-06 20:24
Visų pirma, šiandien žmonės siekia, kad galėtų gyventi be išankstinių įsitikinimų apie kitus. O tu nori gyventi tuose laikuose, kur buvo gerai skanduoti vieni anokie, kiti kitokie. Nematau koks tikslas. Kaip sakoma, duok durniui kelią. Ir būk ramus, aš tikrai matau, kas atvažiuoja. Tiesiog nematau reikalo smerkti, kol tai nėra nusikaltėliai, banditai ar dar kokio kito plauko tipeliai. Kad aukso laikai baigėsi, kai pinigų buvo tiesiog nesveikai per daug, temos aš nekeliu. Šneku apie tai, kad pakolkas norvegija bus aukšto pragyvenimo valstybė (nešnekam apie kažkokias netikėtas negandas). Ir svetimos darbo jėgos išlaikymo pabaiga yra liūdniausiai tiem, kurie negaudavo tokių galimybių pas savęs namie. Taip, norvegijos, kaip prestižinės valstybės statusas kentės, bet tai vėlgi, niekaip neįtakoja gero, sotaus pragyvenimo patiems norvegams. Bet net jei imame spekuliuoti, kad norvegai kris iki švedų lygio, tai pats supranti, kad tie patys švedai, daugeliu atveju turi aukštesnį pragyvenimo lygį, nei daugumą vakarų pasaulio valstybių. Tiesiog gal baigsis nerealaus mąsto leidimo/švastymo periodas. Teks pradėti labiau skaičiuoti ir adekvačiau elgtis su pinigais. Kas atsilieps retesnėmis atostogomis pietuose, firmos rečiau organizuos plataus mąsto balius. O dėl aliuminio, tai norvegija ir taip didžiausia gamintoja europoje, be rusijos. Aš ir nesilaikau taisyklės emigravai - emigrantas, aš sakau, kad pakeičiau gyvenamą vietą
immortallt 2016-04-06 21:08
Ok, nesvarbu, tu vis tiek nesupratai, ką norėjau pasakyti... Didžiausia gamintoja Europoje, aliuminiu klausimu, yra mizeris. Galėtų būt didžiausi pasaulyje. Tai vat, emigrantai, pragyvenimo lygis ir visa kita yra šitame pačiame lygyje kalbama. Patys norvegai gerai gyvena, kaip ir Lietuvoje, jei įgyji išsilavinimą, profesiją ir stengiesi - gyveni gerai. Jei slepi mokesčius, nesusitaupai o skiedi apie savo aukštą pragyvenimo lygį ir dedi į šuns dienas savo tėvynę, tai toks ir tavo pragyvenimo lygis, nesvarbu, kurioje šalyje gyvensi. Išvykti kitur dirbti ar gyventi - nieko bloga, kol nepradedi dergti savo tėvynės tik dėl to, kad geriau pats pasijaustum.
Marius.brn 2016-04-07 07:42
Apie tokius ir nešnekam, nes su didžiąja dalimi išsakytų minčių sutinku. Tema buvo, kad norvegija retoriškai kvestionuojama ties savo aukštu pragyvenimo lygiu, o čia vėl kalba apie tūlus kaimiečius Jei nori pasakyti, kad žmogus turi identiškas galimybes Lietuvoje ir Norvegijoje - klysti, nes tiesiog tai visiškai skirtingo kalibro valstybės. Jei nori pasakyti, kad žmonės Lietuvoje dažnai patys atima iš savęs galimybes gyventi normaliai - sutinku visiškai.