Kas ir kuo geresnis: Samsung GALAXY S7 prieš Apple IPhone 6s  (3)

Jau daug metų Samsung ir Apple yra rinkos numylėtiniai ir aršiausi konkurentai. Tikrai, šie du šiuolaikinių technologijų monstrai nenustoja stebinti ir džiuginti, o ir kiekvienas jų turi savo ištikimų gerbėjų ratą. Vienas jų yra topinis išmanusis telefonas Android bazėje, kitas – ne mažiau vertas dėmesio su nepakartojama iOS operacine sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne taip seniai pasirodė naujas Samsungo kūrinys – Samsung GALAXY S7, o prieš metus pasaulį išvydo Apple IPhone 6s. Kurį pasirinkti?

Dizainas

Apple lieka ištikimas savo jau seniai sukurtam dizainui, tad nieko naujo ši kompanija savo IPhone 6s modelyje neparodė.  Kurdamas naujus įrenginius – išmanuosius telefonus arba nešiojamus kompiuterius – Apple palieka buvusį dizainą, nežymiai jį  patobulindamas, kad pripratusiam prie vieno vartotojui nereikėtų pratintis prie naujovės.

Samsung Galaxy S7 atrodo geriau, negu prieš jį buvęs GALAXY S6, kuris ir taip jau stipriai skyrėsi nuo GALAXY S5. Paskutinis buvo panašus į pigų išmanųjį, kuris kainuoja begėdiškai daug.  Po GALAXY S6 pasirodymo auditorija suprato už ką moka.   Aliuminio korpusas su dengtomis apsauginiu stiklu panelėmis, gražūs apvalūs kontūrai ir daili lygi nugarėlė.

Verta pastebėti, kad abu šie telefonai dizaino klausimu verti dėmesio- abu metaliniai ir negabaritiniai, bet kiekvienam savo.

Techninės charakteristikos

 

Samsung GALAXY S7

 

Samsung GALAXY S7

Apple Iphone 6s

 

Apple Iphone 6s

Ekranas

5.1″ Super AMOLED QHD 1440 x 2560

 

 

4.7″ LED-backlight LCD 750 x 1334

Operacinė sistema

Android OS 6.0 Marshmallow

 

 

 

 

iOS 9

Procesorius

Samsung Exynos 8890 Octa-core 2.3GHz + 1,6GHz

 

 

A9 chip with 64-bit architecture Embedded M9 motion coprocessor

Grafinis procesorius

Mali T880 MP12, 700 MHz

 

 

 

 

 

Atmintis

32/64 GB laisvos vidinės atminties, 4 GB RAM, microSD iki 200 GB

 

 

16/64/128 GB laisvos vidinės atminties, 2 GB RAM

Galinė kamera

12 MP, išmanusis optinis vaizdo stabilizavimas, f/1.7 diafragma, Dual Pixel technologija (24:2)

12 MP iSight camera with 1.22µ pixels Autofocus with Focus Pixels, Panorama (up to 63 megapixels) Auto HDR for photos Exposure control

 

 

Priekinė kamera

 

 

5 MP

5 MP 720p HD, ƒ/2.2 aperture

Vaizdas

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

H.264 video iki 4K, 30 frames per second, High Profile level 4.2 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; Motion JPEG (M-JPEG) up to 35 Mbps, 1280 by 720 pixels, 30 frames per second, audio in ulaw, PCM stereo audio in .avi file format

 

 

Jutikliai

Accelerometer, Proximity, RGB Light, Geo-magnetic, Gyro, Fingerprint, Barometer, Hall, HRM

Touch ID Barometer Three-axis gyro Accelerometer Proximity sensor Ambient light sensor

 

 

Akumuliatorius

Li-Ion, 3000 mAh, belaidis įkrovimas, integruotas

Li-Polymer, 1700, integruotas

Ryšiai

Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n, DLNA, WiFi Direct, 2xMIM, bluetooth, A-GPS, GLONASS, Beidou

Wi-Fi 802.11a/ac/b/g/n, DLNA, WiFi Direct, bluetooth, A-GPS ir GLONASS

Ypatumai

IP68 (apsauga nuo dulkių ir vandens)

Įbrėžimams atsparus stiklas

Kaina

Priklausomai nuo modelio ir nuolaidų:

689 € - 730 €
(Fortakas.lt, Skytech.lt)

Priklausomai nuo modelio ir nuolaidų:

669 € - 1031 €
(Fortakas.lt, Skytech.lt)

Atmintis ir operacinė sistema

Iš šių dviejų tikrai vertų dėmesio telefonų palyginimo matyt, kad Apple Iphone 6s 4,7 colio, 750 x 1334 taškų raiškos ekranas, tikrai nusileidžia Samsung GALAXY S7 5,1 colio ir 1440 x 2560 pikselių  raiškos ekranui.  Android su Google Now on Tap Operacinė sistema prieš nežymiai atnaujintą iOS 9,  laikoma geriausia ir neprekaištingai veikianti operacine sistema pasaulyje, kurios Android tikrai nenugalės ? Kas prie ko pratęs ir kas kam patinka.

Šį kartą vietoje įprasto 1 GB operacinės atminties Apple savo Iphone 6s suteikė net 2 GB, tuomet Android, kuris nesismulkino ir jau seniai turėjo  iki 3 GB operacinės atminties, šiam GALAXY S7 įdiegė jau 4 GB.  Bet tai nėra vien pliusas, daugiau RAM – greičiau senka baterija ir reikia dažniau krauti telefoną.

http://www.antutu.com/en/view.shtml?id=8200 atliko operacinių sistemų palyginimą ir pateikė diagramas, iš kurių matyt, kad net su pažangiausia ir patikimiausia pasaulyje operacine sistema iš Apple smarkiai nusileidžia naujam Samsung GALAXY S7, kuris pretenduoja vadintis pajėgiausiu savo Android grupėje ir iOS sistemą  turinčių prietaisų grupėje.

Kamera

GALAXY S7 gavo mažiau megapikselių, nei esantis prieš jį S6, vietoje buvusių 16 MP  liko tik 12 MP. Bet Samsung patikina, kad kamera gavo „padvigubintus“ megapikselius, tad faktiškai nuotrauka būna ne 12 MP, o 24 MP. Praktiškai įrodyta, kad fokusuojasi GALAXY S7 daug greičiau, negu GALAXY S6.

Apple Iphone 6s kamera taip pat turi 12 MP, bet yra be „padvigubintų“ megapikselių bei neturi optinio vaizdo stabilizavimo sistemos – tik skaitmeninę.

Dar GALAXY S6 gerokai aplenkė Apple Iphone 6s dėl kameros šviesos pralaidumo, vis dėl to nuotraukos, padarytos su Samsung‘ais išeina ryškesnės ir detalesnės. Samsung GALAXY S7 gauna dar daugiau šviesos, net 56% daugiau už S6.

Bet Apple taip pat įdiegė naujovių savo kamerai, pridėjus jai Live Photo funkciją, kuri leidžia daryti „gyvas“ 1,5 sekundes trukmės nuotraukas.

Autonomiškumas

Jau yra įprasta, kad ir Samsung ir Apple telefonai reikalauja pakrovimo jau po vienos – pusantros dienos. Niekas nepasikeitė, tik Samsung GALAXY S7 gavo talpesnę bateriją, net 3000 mAh, o Iphone 6s priešingai gavo bateriją sumažinta talpa iki 1715 mAh. Bet negalima lyginti autonomiškumą tik atsižvelgiant į šiuos skaičius, juk abu telefonai veikia ant skirtingų platformų, kas irgi įtakoja baterijos sąnaudas.

Kaina ir išvados

Yra toks stereotipas, kad kuo geresnį ir brangesnį telefoną turi, tuo tu pranašesnis už kitus. Būtent todėl daugelis nori garsaus brendo nesvarbu kokia kaina. Tuo, aišku, sėkmingai naudojasi garsiausia pasaulyje Apple, ir jų telefonų ir kitų įrenginių kainos yra labai aukštos.

Samsung – stiprus Apple konkurentas, su panašia kaina, o kai kurios charakteristikos ne tik nenusileidžia Apple, bet ir yra pranašesnės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(9)
(21)
(-12)

Komentarai (3)