Lietuvos kariuomenė pagaliau pabudo iš komos: šiais metais pagal plėtrą jau pralenkėm visas NATO šalis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PupuDede 2016-04-11 12:02
Va va ta butent ir turėjau minti, kai tik pasakai kad yra kur geriau pinigus padėti ir turi kita nuomonę tai iškart "nacionalistai ir visokio kitokio plauko pseudo patriotai yra pavojingesni šaliai netgi už paleckiukus, puodynės ant galvų", manau kad didesnis patriotas ir už tave esu!!!
Arns 2016-04-12 09:45
Jei ką nors protingos pasakytu westside, būtu kaip apokalipsė. Pasivadinęs "Vakarų kryptimi", neigia žmogaus laisvių, apšvietos idėjas. Tiesiog etaloninis pavyzdys, jog patriotizmą suvokia per siaurą fašistinį langelį, kada tik karys, paklūstantis vado įsakymui, gali vadinti save patriotu. Nors patriotai tai dėl savo krašto gerą darantys žmonės, o ne buki komandų vykdytojai. Patriotizmas tai konstruktyvios ir svarbiausia neagresyvios meilės tėvynei forma (agresyvi vadinama fašizmu). Niekas nesumenkins J.Basanavičiaus, kaip patrioto autoriteto, nors jis ir neguldė galvos, nesišovė vesti į karą šalį per nepriklausomybės karo metu. Bet "westside" retorikoje, šis popiergraužis žmogus, tikėjęs tauta it politiniu sprendimu, mokslu, tik mėmė. Argi ne taip išvadini visus "vakarieti", kurie nepritaria karo retorikai?
Arthuras 2016-04-12 23:07
Visgi promilitaristinė propaganda veikia puikiai. O dabar pakalbėkime apie REALIĄ situaciją. Lietuvoje dirbdami valstybiniame sektoriuje - normaliai (lyginant su Vakarų valstybėmis) neuždirba NIEKAS. Beveik niekas. Pažiūrėkim į gaisrininkų atlygius. Pažiūrėkim į slaugių atlygius. Į policininkų atlygius (turbūt dabar pradėjo po truputį kelt). Galų gale, ***, pažiūrėkim į MEDIKŲ atlygius. Rezidentai pilną etatą aria už <400eur. Gal jums, ponai, paporinti, kiek uždirba gydytojai užsienyje? Gal laikote gydytojo darbą lengvu? Gal jam nereikia kvalifikacijos ir išsilavinimo?! Taigi, propagandos paveikti veikėjai, siūlau protingai patylėt, jei nesugebate nešališkai įvertinti situacijos. Lietuvos biudžetas yra toks, koks yra. Mokesčių surenkame tiek, kiek surenkame. Pyrago yra tiek, kiek jo yra ir jį dalinti reikia protingai. Ir vietoj putojimosi tarptautinėje politikos arenoje, geriau žiūrėkim, kaip daryti verslą ir uždirbti kiek įmanoma daugiau, nesirankiojant, kas čia priešas, o kas draugas - automatiškai gyvensim ir patogiau, ir saugiau.
shift 2016-04-13 00:11
Artūrėli, nereikia čia demagogijos. Estijos ir Lenkijos pavyzdžiai rodo, kad šalys gali sėkmingai augti ekonomikoje ir skirdamos daugiau finansų gynybai nei 2 proc. Vadinasi mažos algos ir kitos negerovės nebūtinai priklauso nuo gynybos finansavimo. O kodėl tiek pinigų ginkluotei skiria Rusija, kas tavo manymu ją puls? O be to, parodyk man šalį, kuri iš padlaižiavimo Rusijai susikrovė ekonominę gerovę? Be to mūsų eksportas jau persiorientavo į Vakarus, ir ten gauna didesnius pelnus nei veždami prekes į Putino ubagyną.
Ernestass 2016-04-13 00:27
Seniai minėjau, kad Lietuvos kariuomenė tik ant popieriaus teegzistavo. Džiugu, kad yra kažkas daroma tik deja, dešimtmečio merdėjimas kainuoja daug daugiau. Čia tik tėra keliamas finansavimas iki priimtinų lygių, rimtas kariuomenės gaivinimas reikalauja atskiros modernizacijos programos bei dažnai, restruktūrizacijos. .
Simplicity 2016-04-13 08:10
Vėl pirmi ir vėl durniaus vietoje. Geopolitika yra žaidimas šachmatais, o ne šaškių kirstukas, bet mūsų diplomatai to nesupranta. Lietuva gali būti stipri ir nesiguldama po tanku pirmai progai pasitaikius. (Toks jausmas, kad mūsų politikai yra nusamdyti žydomasonų ar kokių reptiloidų, kad kuo labiau kenktų Lietuvai ir jos žmonėms- nei vidaus politika adekvati, nei užsienio reikaluose blizgam gerąja prasme.) Kalbant apie verslo santykius, vertėtų keisti tą kvailą požiūrį "ot gerai, kad rusai neperka- mes į Vakarus dabar pardavinėsim" į kitokį, protingesnį: "parduodami savo prekes piktajam režimui mes jį skurdinam ir silpninam". Eksportą į trečiąsias šalis reikia skatinti ir propaguoti, nes taip mes į savo ir ES biudžetą suneštumėm daugiau pinigų- būtų daugiau tankų ir patrankų.
Arns 2016-04-13 11:38
Ir todėl elementaru, Vatsonai, kad verslas ieško būdu parduoti, jei tik yra rinka kurioje moka pinigus.
Simplicity 2016-04-13 12:02
Dar prie to paties. Vakarų pasaulyje šie du dalykai eina daugmaž atskirai, o Putino Rusijoj- kartu. Visi tai žino, visi tai ne kartą matė (pasieniuose stovintys LT, LV vežėjai ir t.t.) Ne visi į Rusiją ir buvusias NVS šalis eksportuoja tik maisto produktus. Eksportuojama nemažai produkcijos, kurios Putino maisto embargas niekaip nepalietė. Jei tokiems lietuviškiems verslams nepakenkė Putinas, tai dažnu atveju kenkti ima pati Lietuvos vyriausybė su savo neadekvačiais pasisakymais ir kvailais išsišokimais tarptautinėje arenoje. Linkevičius ar Grybauskaitė kietai prieš kameras pakalba, PTP lietuvius išvadina rusofobais, V.V.P. išleidžia kokį su importu (kokybe ar dar bala žino kuo) susijusį įsakymą ir kur nors Lietuvoj, Rokiškio rajone, niekuo dėtas lietuvis uždaro savo įmonę, į gatvę paleidžia 30 darbuotojų ir susikrovęs mantą emigruoja. Kaip kažkada sakė V. Čerčilis: politikoje nėra nei amžinų draugų, nei amžinų priešų, o tik bendri interesai.
Arthuras 2016-04-13 12:11
Bėda tik tais tokia, kad šito elementaraus fakto nesupranta didžioji dalis. Visi vertina per emocijas. T.y. geriau ubagas, bet ambicingas ir išdidus. Tik po to vis vien nori, kad kariai uždirbtų kaip Vakaruose, o ne Rytuose. Tik iš kur?.. Taip, galim uždirbti ir iš Vakarų. Bet galim uždirbti daug daugiau ir iš Vakarų, ir Rytų. O tada ir pūškų geresnių ir daugiau išeis... Bet su fanatikais diskutuot tuščias reikalas. Ir aš jau nebesistebiu dėl tam tikrų labai senų įvykių per Antrąjį pasaulinį ar kitus karus/įvykius - kaip žmonės (ir jų didžioji dauguma) galėjo taip fanatiškai elgtis. Pasirodo fanatiškai nukreipti visuomenę prieš kažką nėra labai sudėtinga. Nukreipti taip, kad žmonės nebegalvotų savo galva, atmestų visus faktus. http://www.delfi.lt/verslas/verslas/sit ... d=70707568
Simplicity 2016-04-13 12:43
Avims ir nelemta suprast. Tai tikrai propagandai jau per šimtą metų, keičiasi tik transliacijos kanalai. Atsiversk Delfi (ar kitą portalą), įsijunk lietuviškas žinias: "Putinas tą, Putinas aną", "Rusai puola", "Rusai (galbūt) išsilaipino", "Rusų oligarchai", "Rusijos rublis krenta/kyla" ir t.t. Pripratini prie minties, kad visi rusai yra blogi, o nekęsti rusų- norma ir belieka tai įvilkti į patriotizmo rūbą. Tinkamai apdirbus vatą, galima besti pirštu į bet kurį kitaip mąstantį ir apšaukti "kremliaus agentu", o avys savo darbą padarys- užbliaus, užminusuos ar užbanins.
PupuDede 2016-04-13 15:31
Smagu kad yra dar mastanciu. O propoganda tikrai veikia. Tas pats jaunimas protestavo pries sauktinius o dabar patys eina i kariuomene. Dziugu gal kad randa savo kelia bet cia propogandos ir reklamos aukos. Geriau skautais bukit o ne mokinkites kaip zmones zudyti. Va va ir vel. Pats balsavau uz Dalia pirma karta antra kart jau nebe Lietuva padare labai gera sprendima kad istojo i sajunga, nematau ne vieno dalyko (net tie gejai netrukdo), jei ne europines lėsos tai ir darbo tikriausiai netureciau. Jei tu galvoji kad tie istatymai buvo del zemes pardavimo taip sutvarkyti kad negaletu uzsenietis nusipirkti tai tu labai klysti. Net ir tu budamas Lietuvos pilieciu negali nusipirkti zemes (jei nesi ukininkas ir .t.tt..tt.) O jis buvo sukurtas tam kad zmones keisdami (investuodami i nekilnojama turta) valiuta netaptu visokioms bendrovems konkurentais, dabar ruosiasi atkeisti, kai zeme supirkta 99 % D Buvo sukurtas ir tam kad pamaitintu euro skeptikus. Zudimas uz tevyne tai nepatriotai Kuom skiriesi tada nuo zudiko????