Rekomenduojami nešiojamieji kompiuteriai namams (2016 m. pavasaris)  (3)

Nešiojamieji kompiuteriai namams – bene populiariausia kompiuterių kategorija. Su jais galima laisvai naršyti po internetą, tvarkyti dokumentus, naudoti mokslams ar studijoms, o nepagailėjus investicijų, net ir žaisti žaidimus. Tačiau tai dar ne tikrieji žaidimų kompiuteriai – jie ne tik už juos pigesni, bet ir pasižymi kuklesniu našumu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-04-15 Rekomenduojami nešiojamieji kompiuteriai namams (2016 m. pavasaris)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo pačiu, reiktų pabrėžti, jog namų kompiuteriai nėra patys pigiausi kompiuteriai rinkoje. Jei ieškote pačių pigiausių, tuomet paskaitykite straipsnį Rekomendacijos ieškantiems pigiausio kompiuterio (2016 pavasaris)

Tačiau jei reikia kažko galingesnio nei patys pigiausi kompiuteriai, tuomet tolesnis kompiuterių sąrašas kaip tik tam ir skirtas.

Geriausias ekonominės klasės variantas – „Lenovo B80-50“

Kaina Lietuvoje apie 330€: Skytech.lt, Fortakas.lt

Jeigu ieškote labai paprasto, negalingo ir, svarbiausia, pigaus nešiojamo kompiuterio savo namų poreikiams – „Lenovo B80-50“ yra geriausias pasirinkimas savo kainų kategorijoje.

Kažkokiu būdu „Lenovo“ sugebėjo į „B80-50“ įdėti „Haswell“ kartos „Intel i3“ procesorių, 4GB operatyviosios atminties ir 500GB kietąjį diską. Palyginimui, dauguma konkurentų už tokią kainą teturi „Intel Pentium“ arba „Intel Celeron“ procesorių ir vos 2GB RAM.

Mėgstantiems bendrauti per „Skype“ su giminėmis ar draugais gera naujiena yra ir 720p raiškos video kamera.

Tiesa, trūkumų irgi yra – kompiuteris nėra pernelyg išvaizdus ir jums teks atskirai įsigyti „Windows“ OS arba naudotis viena iš nemokamų atviro kodo operacinių sistemų.

Pigus, bet paruoštas visaverčiam naudojimui – „Lenovo E31-70“

Kaina Lietuvoje apie 430€: Skytech.lt

„Lenovo E31-70“ gal ir neturi labai įspūdingo korpuso, tačiau įvertinus jo kainą ir gaunamus techninius parametrus, tai tikrai puikus pasirinkimas:  „Broadwell“ kartos „Intel i3“ procesorius, 4GB RAM ir 128GB SSD.

Taip, perskaitėte teisingai, tai yra iš esmės biudžetinis nešiojamas kompiuteris su SSD ir būtent dėl šios priežasties mes jį rekomenduojame.

Be to, šis 13 colių turintis kompiuteris sveria vos 1.59 kg, todėl jį galėsite neštis kur tik panorėsite.

Skirtingai, negu aukščiau minėtas „B80-50“, šis modelis turi ir iš anksto įrašytą „Windows 10“ operacinę sistemą.

Nuostabus vidutinės klasės atstovas – „Acer Aspire E5-574G“

Kaina Lietuvoje apie 720€:  Skytech.lt, Fortakas.lt 

„Acer Aspire E5-574G“ yra ne tik neeilinės išvaizdos kompiuteris, bet ir ganėtinai galingas darbo ar net žaidimų įrankis. Taip, „Nvidia GTX 940 4GB“ jums nepakaks, jeigu norėsite žaisti „The Witcher 3“, bet paprastesniems žaidimams, „CS:GO“ ar „Team Fortress 2“ „Aspire E5-574G“ galios – per akis.

Šis kompiuteris taip pat turi naujausią „Skylake“ dviejų branduolių „Intel i5“ procesorių, 8GB operatyviosios atminties, 1TB talpos kietąjį diską ir 15.6 colių Full HD matinį ekraną, todėl su šiuo kompiuteriu galėsite džiaugtis ir ryškia saulės šviesa.

Tiesa, kaip ir „Lenovo B80-50“ atveju, „Windows“ OS teks įsigyti atskirai.

Mobilumo viršūnė – „ASUS Zenbook UX305CA“

Kaina Lietuvoje apie 840€:  Skytech.lt , Fortakas.lt 

„ASUS Zenbook UX305CA“ yra vienas iš lengviausių 13.3 colių ekraną turinčių nešiojamų kompiuterių rinkoje – jis sveria vos 1.2 kg ir yra vos 12.7 mm storio.

Savaime aišku, tai nėra galingiausias pasaulio kompiuteris, tačiau jo galios pakaks naršymui internete, darbui su „Office“ programomis ar paprastesniems žaidimams.

„Zenbook UX305CA“ turi „Skylake“ kartos „Intel Core M“ procesorių, kuris yra labai taupus ir beveik nekaistantis, todėl šis „ASUS“ kompiuteris yra vienas iš tyliausių rinkoje.

Nenuvilti turėtų ir 8GB RAM bei 256GB talpos SSD – galėsite įjungti daug programų ar naršyklės skitukų ir nepajusite jokių strigimų.

Šis kompiuteris yra puikus konkurentas naujajam „MacBook“ ir netgi neabejotinai lenkia „Apple“ savo jungčių skaičiumi.

Taip, nors „ASUS Zenbook UX305CA“ yra plonas ir lengvas, tačiau už plonumą ir svorį nereikia beveik nieko aukoti iš pilnavertiškų techninių charakteristikų.

Du viename – „Lenovo IdeaPad Yoga 3 Pro 13“

Kaina Lietuvoje apie 980€: Skytech.ltFortakas.lt

Ieškote kompiuterio, kuris namuose galėtų atstoti ir įprastą nešiojamą kompiuterį, ir planšetę?

Na, kaip planšetei „Lenovo IdeaPad Yoga 3 Pro 13“ yra šiek tiek didokas, tačiau teoriškai šį kompiuterį galima naudoti ir taip.

Apskritai, šio kompiuterio ekranas yra vienas geriausių rinkoje – tai yra net 3200 x 1800 raiškos IPS technologiją naudojantis ekranas.

Šis „Lenovo“ šedevras, kaip ir „Zenbook UX305“, sveria 1.2 kg, yra vos 12.7mm storio ir naudoja „Intel Core M“ procesorių (tiesa, jis „Broadwell“, o ne „Skylake“ kartos) ir turi 8GB RAM kartu su 256GB talpos SSD.

Tai vienas iš universaliausių nešiojamų kompiuterių rinkoje.

Namų naudotojams, norintiems kažko išskirtinio – „Dell XPS 13 (9350)“

Kaina Lietuvoje apie 1720€: Skytech.ltFortakas.lt

Norite šiuolaikiškiausio dizaino, itin lengvo ir plono korpuso, didelės talpos SSD, didelės galios, ilgai tarnaujančios baterijos ir paties įspūdingiausio 3200 x 1800 raiškos IPS ekrano? Tuomet neabejotinai „Dell XPS 13 (9350)“ yra sukurtas jums.

Žinoma, jis kainuoja nemažai, tačiau į jį sudėta viskas, kas geriausia – „Skylake“ kartos „Intel i5-6200U“ procesorius, 8GB RAM, 256GB SSD ir, žinoma, beprotiškai gerai atrodantis ekranas.

Svarbiausia, šis 13 colių ekraną turintis kompiuteris yra beveik tokio paties dydžio kaip kiti 11 colių ekraną turintys kompiuteriai – visa tai dėka ekrano, praktiškai neturinčio kraštinių.

„Dell XPS 13 (9350)“ tikrai kelia rinkos kartelę!




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(26)
(39)
(-13)

Komentarai (3)