Įspėjimas: „Windows“ savininkai turėtų skubiai pašalinti šią „Apple“ programą  ()

JAV nacionalinio saugumo departamentas pakartojo kompanijos „Trend Micro“ patarimą visiems vartotojams iš „Windows“ kompiuterių išdiegti „Apple“ multimedijos programą „QuickTime“. Aptiktos nepagydomos saugos spragos aktualios ne tik amerikiečiams, tad jei turite ją savo kompiuteryje, geriau kuo greičiau pašalinkite.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ vaizdo atkūrimo ir kitų pramogų programą „QuickTime“ savo „Windows“ kompiuteriuose dažniausiai įsidiegia tie, kas turi kokį nors kitą „Apple“ gaminį – telefoną, planšetinį kompiuterį, „iPod“ ir t.t. Pati programa, nors ir griozdiška, lėta, nepatogi, gerokai apkraunanti kompiuterį, veikia normaliai.

Štai, tik bėda – saugos ekspertai iš „Trend Micro“ aptiko joje bent dvi dideles saugos spragas, kurios leistų programišiams nuotoliniu būdu užgrobti jūsų kompiuterį. Ir tai dar būtų nieko – daugelis kompiuterinių programų tokių spragų turi, jų kūrėjai nuolat jas lopo. Tikra bėda, kad „Apple“ nesirengia šių spragų lopyti.

Mat ši kompanija nebeišleidžia ir nebesirengia leisti saugos atnaujinimų „Windows“ kompiuteriams skirtai savo programinei įrangai. Tai visais atvejais reiškia, kad gamintojo nebepalaikomą programinę įrangą reikia išdiegti.

Gera žinia ta, kad „Trend Micro“ kol kas nepastebėjo programišių, kurie mėgintų aptiktomis spragomis pasinaudoti. Tačiau tiek ši kompanija, tiek JAV vidaus saugumu besirūpinanti institucija nurodo, kad jei „Apple“ apleido savo programą, vartotojas gali jaustis saugūs tik ją išdiegęs.

„Mac“ kompiuterių savininkams jokios grėsmės nėra, o „Windows“ yra daugybė patogesnių ir geriau sukurtų alternatyvų. Tad pasitikrinkite – jei turite „QuickTime“, metas spausti „uninstal“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(43)
(826)
(-783)

Komentarai ()