Neįtikėtina: 15-metis atrado Majų civilizacijos miestą  ()

Palydovines nuotraukas ir Majų astronomijos žinias panaudojęs 15-metis teigia, kad jam pavyko atrasti apleistą Majų civilizacijos miestą, rašo dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tirdamas 117 žinomų majų miestų kanadietis Williamas Gadoury pastebėjo, kad jų išsidėstymas sutampa su kai kuriomis žvaigždėmis.

Atlikęs detalesnę analizę ir palyginęs miestus su žvaigždėmis 23 žvaigždynuose berniukas nustatė, kad trijų potencialius miestus žyminčių žvaigždžių vietoje miestai tebuvo du.

Tuomet W.Gadoury Kanados kosmoso agentūros palydovines vietovės nuotraukas palygino su „Google Earth“ ir trečiosios žvaigždės vietoje pastebėjo linijinius išsikišimus, kurie galėjo byloti apie žmonių sukurtas struktūras.

Galiausiai paaiškėjo, kad tai – miestas su 86 metrų aukščio piramide ir dar maždaug 30 pastatų.

W.Gadoury dar neištirtą Jukatano džiunglėse esantį miestą pavadino K'aak Chi, arba Ugnies burna (Mouth of Fire). Dr Armandas LaRocque iš New Brunswick universiteto mano, kad tai gali būti penktas didžiausias majų miestas.

Kanados kosmoso agentūros atstovai aiškino, jog šią zoną buvo labai sunku ištirti dėl tankios augmenijos. Mokslininkai teigia, kad berniuko atrasta technika ateityje gali padėti atrasti ir daugiau miestų. W.Gadoury atradimas vėliau bus publikuotas moksliniame žurnale.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(82)
(3)
(79)

Komentarai ()