Neįtikėtina: „Youtube“ matytas mokslinis eksperimentas baigėsi mirtimi (Video)  ()

Penkiolikmetis Morganas Wojciechowskis iš Ohajo valstijos (JAV) rastas negyvas tėvų namo garaže. Policija įtaria, kad paauglys žuvo mėgindamas atkartoti „Youtube“ matytą mokslinį eksperimentą su aukšta įtampa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nutarę patikrinti, kuo sūnus užsiima garaže, tėvai aptiko jį be sąmonės. Iškviesti medikai jį nuvežė į ligoninę, tačiau ten konstatavo tik progimnaziją baigusio vaikino mirtį.

Miestelio šerifo pavaduotojas Jaredas Oliveris žurnalistams sakė, kad greičiausiai paauglys žuvo mėgindamas atlikti eksperimentą – sukurti aukštos įtampos elektros arką, populiariai vadinamą Jakobo laiptais.

Šį efektą daugelis galėjo matyti senuose filmuose apie Frankenšteiną – tarp dviejų nesiliečiančių plieninių strypų, kurie įrengti taip, kad viršuje atstumas tarp jų šiek tiek didėtų, susidaro elektros išlydžio arka. Ji grakščiai kyla iš apačios į viršų.

Instrukcijų, kaip šį efektą išgauti namų sąlygomis, gausu ir šiaip internete, ir „Youtube“. Tiesa, ten visuomet prirašoma, kad efektui reikia itin aukštos įtampos, tai pavojinga ir užsiimti tuo galima tik labai saugantis.

Panašu, kad šią dalį M.Wojciechowskis skaitė neatidžiai. Pareigūnai garaže aptiko į elektros lizdą įkištą iš mikrobangų krosnelės išimtą transformatorių, nuo jo einantys laidai buvo prijungti prie dviejų plieninės vielos, ant kurios buvo džiaunami rūbai, gabalų.

Kas konkrečiai įvyko ne taip – ar drėgname ore per arti elektros išlydžio taško esantis netinkamai įžemintas vaikino kūnas pats pritraukė išlydį, ar neišvydęs rezultato jis nutarė pakeisti vielų padėtį neatjungęs įtampos – niekas nekomentuoja.

Tik faktas, kad tai, kas turėjo virsti įspūdingu ir šeimą nustebinsiančiu moksliniu eksperimentu, virto tragedija.

„Jis buvo nuostabus studentas ir geras atletas, kurį labai mėgo bendraklasiai“, – paskelbtame pranešime rašė mokyklos superintendentas Philipas Pempinas.

Tiesiog kaip ir dažnas mūsų atsainokai pažvelgė į žodžius apie pavojų. Juk stebint gražius efektus kompiuterio ekrane viskas atrodo taip saugu...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(21)
(3)
(18)

Komentarai ()