Svajonių atostogos: kiek kainuoja papietauti po vandeniu? (Video)  ()

Jei galėtumėte pasirinkti savo svajonių atostogas, kokios jos būtų? Jei galėtumėte įgyvendinti kiekvieną į galvą šovusią egzotiškiausią mintį? O jei kas nors pasiūlytų papietauti vandenyno dugne?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent tokią pramogą siūlo vieno garsiausių pasaulio kurortų, Maldyvų, poilsio centras „Conrad Rangali“.

Restoranas, kurio lankytojai bent valandai ar dviems gali pasijusti vandenyno gyventojais vadinamas „Ithaa“. Tai – pirmas pasaulyje vien iš stiklo pastatytas povandeninis restoranas, įsikūręs 5 metrų gylyje. Panoraminis vaizdas leidžia restorano lankytojams stebėti tūkstančius vandenyno žuvų, plaukiančių tiesiog virš jų pietų stalo.

Leisdamasis į „Ithaa“ restoraną gali pasijusti kaip pasakų veikėjas. Tam, kad patektų į restorano salę, lankytojai turi nusileisti tamsiais laiptais iki pačios restorano gelmės. Nusileidę jie gali įsitaisyti prie vieno iš 14 staliukų. Restorano salė nedidelė, pagaminta iš stiklo, leidžiančio klientams mėgautis vandenyno vaizdais. Laimingiausi iš jų pro stiklą gali išvysti netgi vėžlių, rajų ar ryklių.

„Ithaa“ restoranas įsikūrė 2002 metais, o jo pavadinimas reiškia „perlo motina“. Tai – pirmas pasaulyje povandeninis restoranas, pagamintas vien tik iš stiklo. Pagrindinis tikslas, dėl kurio „Conrad Rangali“ pramogų centras ir viešbutis nutarė atidaryti tokį restoraną, klientų dėmesys. Maldyvuose, kur kiekvienas poilsiautojas gali rinktis iš daugybės viešbučių ir pramogų kompleksų, išsiskirti nelengva, todėl povandeninis restoranas neabejotinai suteikė „Coran Rangali“ pranašumą.

Visa 175 tonas sverianti restorano konstrukcija buvo sukonstruota Singapūre vos per keletą mėnesių, vėliau laivas ją nugabeno į restorano vietą ir ant plieninių strypų nuleido į vandenyno dugną. Žinoma, stiklinės restorano konstrukcijos kaprizingos, darbuotojai kas dieną turi kruopščiai nuvalyti stiklus, kad klientai kas kartą išvystų nepriekaištingą vandenyno vaizdą.

Žinoma, restorano klientai skuba pasidžiaugti ne tik egzotiškais vaizdais, bet ir pietumis. Ką „Ithaa“ restorane galima užsisakyti? Be jokios abejonės, žuvį, jei tik neskauda širdies valgant žuvies patiekalus per stiklą stebint tūkstančiams laimikio giminaičių. Visa žuvis, patiekiama restorane, yra šviežia ir sugauta, naudojant tradicinius vietinių žvejybos būdus. Kadangi žvejyba tinklais Maldyvuose griežtai draudžiama, šiais įrankiais sugauta žuvis ant „Ithaa“ staliukų nepatenka.

Kiek tokie prabangūs pietūs kainuoja? Vienam žmogui 4 patiekalų pietų meniu kainuoja maždaug 300 eurų. Be to, apsilankyti povandeniniame restorane gali tik „Conrad Rangali“ 5 žvaigždučių pramogų ir poilsio centro gyventojai. Žinoma, ne kiekvienas gali sau leisti mėgautis tokiais pietumis, tačiau per svajonių atostogas galima viskas. Be to, apsilankę restorane sako, kad tokie pojūčiai verti kiekvieno sumokėto euro.

Šaltinis: Kablys

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()