Italų bulius ant sniego: kaip profesionaliam fristailo slidininkui J. Olssonui sekasi tramdyti Lamborghini sniegaeigį? (Video)  ()

31-erių fristailo slidininkas iš Švedijos Jonas Olssonas gali sau leisti ne tik turėti superautomobilį, bet ir paruošti jį žiemos bekelei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dygliuotos žieminės padangos ant R35 colių skersmens ratlankių, aerodinaminė bagažinė ant stogo – ir iki dugno išmintas akceleratorius kalnų ledyno viršūnės link. Ko gero vyrukai Sant' Agatoje šių keturračių šikšnosparnių (isp. Murcielago – šikšnosparnis) dizainą projektavo nė nenumanydami, jog kada nors atsiras norinčių aklimatizuoti šį pietietišką bulių arktinėms klimato sąlygoms. Tačiau pasitaiko ir išimčių.

Sprendžiant iš filmuotų, kadrų sniegaeigiu paverstas Lamborghini Murcielago ant sniego jaučiasi kaip žuvis vandenyje. J. Olssonas prisiekinėja, kad superautomobilio ratai su sniego danga sukimba ne prasčiau už sniegaeigio vikšrus. O didžiojo V12 variklio dūzgimas garsą sugeriančiuose sniegynuose skamba dusliau ir minkščiau nei ant asfalto.

Švedų slidininkas neslepia, kad idėja apie superautomobilį ant sniego gimė juokaujant su bičiuliais prieš kelerius metus.

"Šitas bulius ir ant sniego, ir su šitokia kupra ant stogo nesunkiai "išspaudžia" 290 km/val., - mirkteli nutrūktgalvis švedas. – O vos per vieną žiemą tokioms sąlygoms ruošto Lamborghini odometro skaitliukas prasisuko 50 tūkst. km."

Žodžiu, jei yra galimybių, kodėl nepabandžius? Ir ne tik tiesiąja, bet ir tarp slalomo gairelių :)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(10)
(-3)

Komentarai ()