Garsusis modulinis telefonas „Project Ara“ keičia kryptį: „žmonės nenori pasirinkimo laisvės“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2016-05-25 13:03
Projektas pasmerktas... Esme ir buvo tame, kad galima atnaujinti ir nepirkioti naujo kas puse metu. Jei negalima keisti cpu, ram, ekrano, tai kame tada tolkas? Visiskai sufeilintas projektas. Esme ne tame, kad vartotojams nereikia pasirinkimo laisves, o tame, kad reikia parduot nauja modeli kas metus. Sis projektas buvo orientuotas i labai specifini vartotoja, i tuos kuriems patinka zaist su telefonais, as asmeniskai buvau pasiruoses pirkti is karto kai tik atsiras parduotuvej, bet dabar man sis telefonas neteko prasmes.
Evil Goku 2016-05-25 13:37
Jei būtu galima keisti visas dalis, sumažėtų telefono atsparumas, be to tai žymiai padidintu telefono gabaritus ir svorį. Nes kontaktai negalėtų būti lituojami, turėtu būti atsparūs junginėjimui. Pačios jungtys turėtu būti universalios (perteklinės), arba reikėtų adapterių. O ir ekranas būtu keičiamas į tokio pat dydžio, tik kitokių specifikacijų. Bent man, tai modulinis telefonas būtu daugiau trūkumas, nei privalumas.
LinasPetrošius 2016-05-25 14:41
Na ner taip tragiskai, Jei noresi CPU pasikeisti gausi biski damoketi ir kartu ekrana pirkti ir viskas o kitos dalys turetu tikti. Zinoma ten kitas klausimas kiek kiekviena dalis kainuos nes cia nemasinis produktas tai ir gaminimas kainuos brangiau. Butu smagu kad toliau tobulintu tuos modulius ir veliau jie taptu funkcionesni ir plonesni. Nes kartais norisi naktinio filmavimo kameros kartais blico.
Gediminas Jurgaitis 2016-05-25 15:18
Projektas yra vystomas jau ilgai, jei neklystu apie 4 metus, tai storis, svoris, dydis jau buvo zinomi senai, pakeista kryptis manau buvo del marketingo, o ne de technoniu ar dizaino problemu.
Creatium 2016-05-25 15:46
Paprasta realybė, kad masiniams vartotojams nereikia visų tų konfigūravimo galimybių. Panašiai kaip su kompiuteriais. Ar masės perka PC dėl galimybių konfigūruoti? Ne. Perka ploniausius laptopus arba all-in-one tipo kompiuterius. Todėl šis projektas, manau, niekada netaps visiškai masiniu. Nebent staiga visi pereis prie modulinių konstrukcijų ir per prievartą neliks monolitų.
Simplicity 2016-05-25 15:59
Kai tik pasirodė Ara, aš jau rašiau, kad projektas yra pasmerktas nesėkmei, nes jį rinktųsi tik elektronikos . Dabar, kai paaiškėjo jog pagrindiniai komponentai bus nekeičiami, tai išvis galima šitą projektą laidoti. Idėja ant popieriaus yra tikrai graži, bet realiai padaryt, kad visi moduliai ir programinė įranga tarpusavyje draugautų, galėtų tik Šiaurės Korėjos mokslininkai, nes kitose šalyse šį produktą atvest į protą ir pastoviai prižiūrėt/naujint PO būtų paprasčiausiai per brangu.
Maras 2016-05-25 16:41
Manau šis sprendimas labiau pagrįstas technologiniais sunkumais ir ypač jų išraiška galutinėje kainoje, nei poreikio nebuvimui. Kad nebus galima keisti CPU ar RAM nujaučiau iš pat pradžių, visgi magistralėje tarp CPU ir RAM net kelių mikronų takelių ilgių išsibarstymas įtakoja perdavimo greičius, sunkiai tikėtina pritaikyti kažkokią universalią jungtį šiems ryšiams perduoti. Labiau tikėtina galimybė būtų keisti CPU ir RAM kartu, bet panašu kad šią galimybę ARA ir paliks - keičiant pagrindinę plokštę, tik matyt jau ne namų vartotojams tai bus galima daryti ir ne nuo pirmųjų modelių. Bet nemanau, kad projektas pasmerktas, kad jis nebus smartų pop kultūros dalimi buvo aišku iš pat pradžių, čia labiau technologinis proveržis, siekiamybė sukurti precedentą, bus puiki bandymų platforma developeriams. Vienu modeliu idėja tikrai nepasibaigs ir nieko čia nesuderinamo negali būti. Sukurs softą su daugiau driverių, platesniu palaikymu ir nebus problemos, androido įvairūs dev boardai dar ne tiek skirtingų devise'u palaiko ir nekyla kažkokių problemų
AAA000 2016-05-25 18:06
Pagal mane tai procesorius ar RAM tai visiskai nebeidomi "kazkokia neaiski" detale vartotojui. Vartotojus domina realus dalykai, kuriuos jie gali iskart ivertint - pvz geresnis ekranas, kur vaizdas atrodo tikroviskiau. Arba galimybe prie telefono prijungt kazkoki netipini irengini, kuris reikalingas tik tam konkreciam vartotojui. O procesoriai ir RAM dabar ant tiek produktyvus - kad nebelabai yra kazkoks tikslas juos keitinet. Bet pvz prisidet talpesne ilgalaike atminti, talpesne akumo baterija ar kokybiskiau filmuojancia kamera, kurie atskirai brangesni net uz pacia platforma - prasmes yra. Manau laidot projekta dar anksti. Ir manau jie eina gera linkme. Tiesiog bus kazkoks ekrano standartas su pakankamu procu ir RAM. Ir galesi rinktis is keliu. Plius ivairus moduliai kur isplecia nestandartines galimybes. Tai vistiek yra zymiai geriau ir didele ivairove, nei monolitinis telefonas kur keist tegali tik akumuliatoriu ir flaske - ir tai labai ribotai. O kazka nestandartisko pajungt tegali tik ant visokiu laidu - kurie tesukelia tik papildomas problemas... Cia juk bando padaryt belaidi universalesni varianta, kai priedai bus kompaktiskoj ir patogioj telefono dezutej. Man svarbiausia kad butu pigu ir patikima. Nepatinka kai turi moket uz telefa kompiuterio kainas. As mielai ismesciau kruvas man nereikalingu komponentu, kurie sukelia galutine kaina ir imciau plika platformini moduli, jei tai butu sakykim per pus pigiau. Ir susideciau pigiausius modulius ar isvis ju atsisakyciau, kurie man neaktualus. O ant kazkokios tik man reikalingos funkcijos tikrai nepagaileciau pinigu.
mirtis 2016-05-25 19:49
CPU toki produktyvus kad nereikia keist? tu gal is medzio ispuolei? Cia vienintelis dalykas kuri reikia pastoviai atsinaujint, kad pavilktu naujausia OS, o kamera, ekranas ir dar galai zino kas tarnauja kuo puikiausiai daugeli metu, ju isvis nereikia keist praktiskai...
kestutisz 2016-05-26 00:24
Kodėl gi? Kaip tik dabar gamintojai ir taip turi kalną panašių beveidžių modelių, na ir dar vieną kitą kažkiek girdėtą "flagmaną". Ir visą tą zooparką palaikyti gal net sunkiau nei tuos tipo modulinius kur softas tikiuosi būtų universalus, tik gal kažkas veiktų greičiau, rodytų spalvingiau ar su daugiau megapixelių fotkės surinktų daugiau laikų.
Simplicity 2016-05-26 08:10
Tai, kad niekas to "zooparko" ir nepalaiko. Įprastai tik flagmanai gauna naujinimus į aukštesnę Android OS versiją, o visiems kitiems tenka tik hotfix'ai pusmečiui ar metams į priekį ir viskas. Jei kalbėsim apie nuotraukų ir video kokybę, tai ne viskas priklauso tik nuo geležies. Skirtingi vaizdo jutikliai skirtingai interpretuoja spalvas ir gamintojai programiškai keičia parametrus, kad jų statistiniai vartotojai iškart turėtų gerą rezultatą. (Tokiai SONY tai ne visada gaunasi.) Ara bus gerai kažkokiems specialistams, kuriems reikalingi FLIR'ai ir kitokie jutikliai, matuokliai. Kaip ir Raspberryi Pi, Ara pirks dalis geekų. Na, o jūzeriai liks su Samsung'ais ir Apple'ais, nes tie bus pigesni, dailesni ir lengvesni. Kokiais 90-aisiais Ara būtų buvęs hitas, bet šiame amžiuje ką nors susirinkti pačiam jau nebėra "kieta"- pirkėjai visada renkasi lengviausią kelią. Problemų gali kilti ir dėl garantinio aptarnavimo- telefonas Google, o kažkoks modulis iš Toshiba (ACER, Apacer ar pan.). Jie atskirai veikia, bet kartu kažkodėl ne. Kas kaltas ir kuri kompanija iš savo kišenės mokės serviso centrų meistrams už diagnostiką? Ant popieriaus gražu, o realiai- galvos skausmas.
sub 2016-05-26 13:43
Produktas ir taip buvo visiškai nišinis, skirtas daugiau geekams, kaip jau daugelis pastebėjo, mn asmeniškai buvo visai įdomu, bet dabar tą projektą visai nužudė Google. Sufeilino, marketingo reikalai svarbensi turbūt. Dabar rinkoje yra vienas flagmanas, tipo modulinis LG G5.