Ar žinote tokį metalą vibraniumą? Ne? Pats laikas susipažinti - iš jo gamins Hyperloop kapsules! (Video)  (2)

Greitosios Hyperloop sistemos kapsulės bus gaminamos iš anglies pluošto, kuris turės apsaugoti keleivius nuo bet kokių įmanomų sužeidimų. Kaip rašo The Verge, kompanija Hyperloop Transportation Technologies (HTT) kapsulių medžiagą nusprendė pavadinti vibraniumu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-05-25 Ar žinote tokį metalą vibraniumą? Ne? Pats laikas susipažinti - iš jo gamins Hyperloop kapsules! (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vibraniumas – išgalvotas metalas, iš kurio pagamintas Marvel komiksų herojaus Kapitono Amerikos skydas.

Gegužės 24 dieną kompanija Vienoje pristatė iš dalies baigtą kapsulę. Vibraniumą Hyperloop sukūrė bendrai su slovakų C2i, gaminančia medžiagas aviacijai ir automobiliams. HTT tvirtina, kad medžiaga aštuonis kartus lengvesnė už aliuminį ir dešimt kartų tvirtesnė už plieno lydinius.

Kaip praneša CNBC, HTT paskelbė ir apie ketinimus bendradarbiauti su tokiomis tarnybomis, kaip Uber, taip užtikrinant keleivių pristatymą į stotį, iš kurios vyks greitasis transportas.

Konkrečiai, kompanija planuoja sukurti išmaniesiems įrenginiams skirtą programėlę, kurioje bus galima integruoti taksi iškvietimo paslaugas. Tačiau potencialių šio projekto partnerių HTT neįvardino.

Hyperloop, kurio idėją sukūrė amerikiečių išradėjas Elonas Muskas, bus sistema antžeminių tunelių, kuriais judančiomis kapsulėmis bus gabenami keleiviai. Tuneliuose numatoma sukurti mažą slėgį, beveik vakuumą, tad transportas nepatirs oro pasipriešinimo.

Kapsulės lėks 1200 kilometrų per valandą greičiu. Pirmieji bandymai Nevadoje pastatyta Hyperloop atkarpa atlikti gegužės viduryje.


\
(19)
(12)
(7)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: