Galas telefoniniam sukčiavimui – be paso nebebus jokių SIM kortelių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-05-27 15:44
300 per pusdienį gal nebent.
Kyborg 2016-05-27 15:56
Kurioje vietoje yra apsunkinamas įprastų žmonių gyvenimas? Jei tu nedarai nieko nelegalaus, kurioje vietoje problema, kad tave gali atsekt pagal telefono numerį? Juk ir iki šiol dauguma naudojasi abonentais ir problemų tame nemato, kad juos gali atsekt pagal telefono nr. Šioje vietoje yra apsunkinamas būtent žulikų gyvenimas. Apeit naują tvarką jie ras būdų, bet bet kokiu atveju tai jiem apsunkins gyvenimą. Negalės tiesiog nusipirkt 10 skirtingų kortelių, turės ieškot 10 bomžų, mokėt jiem, o tai tiek pinigai, tiek nemažos laiko sanaudos.
Pumper 2016-05-27 17:17
Kiek tu naujų kortelių per mėnesį nusiperki, kad gyvenimą apsunkins? Jei sukčius esi (skelbimuose apgaudinėji ar pan.) tai gal ir reikia pirkinėti naujus numerius pastoviai, bet normalūs žmonės turi 1-2 numerius ir juos mažiausiai 5-10 metų naudoja + abonentam bet kokiu atveju niekas nesikeis, nes ir taip info reikia pateikti sutartį pasirašant.
mch0lic 2016-05-27 17:45
Yra telekomunikacijų specialistai ir yra tokie kaip tu, ir įstatymo siūlytojas, kurie galvoja, kad jie patys protingiausi, ir jie žino kaip išspręst, bet kokią problemą, bet kaip draudimas vairuot išgėrus neišsprendė problemos, taip ir privalomas SIM kortelių registravimas problemos neišspręs. Ir ne tik, kad neišspręs, kaliniai toliau skambins, o mes toliau švastysim lėšas tokių nusikaltimų tyrimui.
Niemand 2016-05-27 17:48
Pakaks vieno bomžo, kad ir su tūkstančiu kortelių, jau nekalbant apie banalią paso klastotę, kurios vidutinė pardavėja nuo tikros neatskirs, ypač jei pasas ne lietuviškas. Pas mus su tokiais "pasais" net banko sąskaitas atsidaro, kur jau ten SIM kortelę parduotuvėje nusipirkti.
mch0lic 2016-05-27 17:57
Mane tai liečia dėl darbo specifikos, tačiau dėl to per daug nesiskundžiu, nes daug kur užsenyje taip ar taip reikia paso, tačiau, vienas didžiausiu privalumų lietuvoje yra tas, kad tarkim laikinai gryžęs į lietuvą (pvz atostogų) gali užbėkt į maksimą ar bet kokį kioskelį ir prigriebt išankstinę pakuotę negaišdamas laiko, tuo labiau, kad nereikia patikėt savo dokumentų neaikšku kokią praeitį turintiems žmonėms...
Kyborg 2016-05-27 18:30
Geras palyginimas. Manau ties šia vieta su tavim diskusijas galima ir pabaigt. Su žmogum kuriam draudimas vairuot išgėrus yra nesamonė - diskutuot beprasmiška.
Kyborg 2016-05-27 18:51
Ateina bomžas ir nusiperka tūkstantį kortelių, pats tokiom sapalionėm tiki? Vieną kitą bomžą policija gerai papurtys aiškinantis kam jis pirko korteles, tarp tų pačių bomžų greit pakils "stafkės" už kiek jie gali kažkam nupirkt kortelę. O žulikai korteles keičia dažniau nei tu kojines, tad turės įsivertint ar jiem atsipirks tų kortelių pirkimas. Ir kiek gi ta banali paso klastotė tavo nuomone kainuoja? Tikrai ne 100 ir ne 200 Eur. Ar tikrai manai, kad dėl SIM kortelių kažkas pirks pasų klastotes? Nekalbant apie tai, kad tai kainuoja, tai ir gerokai išaugusi rizika įkliūt. Žulikai nėra tokie jau kvaili, jie geriau nei dauguma čia komentuojančių moka tiek skaičiuot nusikalstamos veikos atsiperkamumą tiek riziką. Beje, o kam tau pačiam reikalingas pasas, darbo, banko ir visos kitos sutartys? Juk tave gali atsekt pagal šiuos dokumentus. Sunaikink viską, juk laisvė svarbiau už viską. Visos tos institusijos kurios privertė tave pasirašyt dokumentus pažeidė tavo teisę į laisvę ir anonimiškumą.
mch0lic 2016-05-27 19:39
Neteigiu, kad draudimas vairuoti išgėrus yra nesamonė, priešingai, tačiau įstatymo priėmimas neapsaugo nuo teisės aktų pažeidimų. Kol tas įstatymas didesnių problemų nesukelia (vairuotojo pažymėjimą vis tiek vežiotis reikia, o girtumas tikrinimas tik kilus įtarimui), šis tikrai sukels.
TomasK 2016-05-27 19:50
Juokinga skaityt kaip cia specialistai aiskina kaip apeit sekimo priemones. Ar jusu nuomone koks bomzas ar zekas zonoje mokes pasileist softus imei kaitaliojimui ir pan?
mch0lic 2016-05-27 20:15
Jie taip pat turi marias laiko ir krūva bendraminčių aktualiais klausimais. Nesuprantu tų, kurie nori paaukot savo laiką ir laisves vietoje to, kad tos laisvės būtų deramai apribotos tiems, kurie atlieka laisvės atėmimo bausmes...
kestutisz 2016-05-27 21:30
Poreikis yra, techninės priemonės yra tai būtų keista kišti galvą į smėlį ir įsivaizduoti, kad tūpi gestapiniai metodai išgelbės pasaulį. Neabejoju, kad galima pritaikyti straipsnį atrakinančiam svetimą mašiną, bet jas vistiek vagia, nors ta technologija turėtų būti žinoma ir prieinama tik "geriesiems".
Niemand 2016-05-27 23:03
Nei pasas, nei sutartys nesudaro prielaidų mano sekimui. Be to, jei man prireiktų anonimiškos banko sąskaitos, yra galimybės nesunkiai tokią atsidaryti tiek ES, tiek už jos net nenaudojant klastočių ir net praleidžiant dalį apie bitcoinus. Reikia tik google mokėti naudotis. O ir mes patys dažnai iš tingėjimo leidžiam save sekti, kad ir tam pačiam google, tik gėriu nuo to sekimas nevirsta. Yra kriminalistinės technikos leidžiančios nustatyti vartotoją net šiam naudojant vienkartines SIM ir net fakinant emai. Jei apgalvosi, kokius duomenis turi telekomunikacijos įmonė, nesunkiai pats rasi kaip minimum vieną būdą. Kalbėtis tikrai anonimiškai šiais laikais galima tik atsitiktinėje vietoje toli nuo bet kokios elektronikos ir dar pageidautina įsijungus glušilkę. Iš kitos pusės, mažai nusikaltėlių žino, kaip daugmaž patikimai apeiti galimą sekimą. Taigi esama situacija niekuo nusikaltimų tyrimui nekliudo, tik tyrimai kiek sudėtingesni, nei pažiūrėti, kieno vardu nr registruotas. Tsakant subinę nuo taburetės reikia pakelti. Tuo tarpu šituo siūlymu norima banaliai įteisinti visuotinį sekimą, kai bet koks pridurkas galės matyti skambučių duomenis. Su tuo joks blaiviai mąstantus ir laisvę vertinantis asmuo niekada nesutiks.
kestutisz 2016-05-27 23:09
Juokingiausia, kad žulikai dažnu atveju jau realiai sėdi uždaryti, griežto režimo sąlygomis, bet ir suskambina "klientams", ir nusiunčia pasiuntinukus. Tai net neaišku apie kokio lygio tyrimo sudėtingumą išvis galima kalbėti :)
boom 2016-05-28 08:40
Apsunks ir daug kam. Ar jūs suprantat kiek dabar reikės įdėti pastangų norint prabalsuot Eurovizijoj, šok su manim, dainuok su manim, plauk su manim ar dar ten kokiam ".... su manim" projekte? Ir perka ten žmonės ne po kortelę ar dvi. Vargu ar toks sprendimas ką pakeis, naudingiau jau būtų sutvarkyti ryšio blokavimą tam tikrose įstaigose.
Rimvydas 2016-05-29 15:52
Kyborg 2016-05-30 12:47
Tu tikrai esi naivus. Kas tavo nuomone sekančiai institucijai svarbiausia? Pirmoje vietoje tikrai nėra tavo judėjimas. Svarbiausia yra informacija apie tave: turtas, adresai, sąskaitos, kontaktai. Bet kokio sekimo tikslas yra surinkt informaciją apie sekamą subjektą. Ir tai daroma įvairiais kanalais, tik nedidelė dalis informacijos yra surenkama pasiklausant pokalbių. O tu aiškini, kad sutartys nesudaro prielaidų tavo sekimui.
immortallt 2016-05-30 13:25
Niemand, dar pasakyk, kad esi už tai, kad ginklams nereiktų leidimų ir registracijos.
sub 2016-05-30 13:30
Geresnis variantas, kaip apriboti galimybes žulikams, tai geresnis čia komentaruose, o ne straipsnyje. Apriboti ryšio galimybes yra daug lengviau, papraščiau ir protingiau, nei įpareigoti visus pirkti korteles su dokumentais. Kažkaip LT valdžia, eina "aną galą", uždraudimo būdu. Ryšio ribotuvai būtų visiškai geresnis pręndimas, apstatei visus kalėjimus, pataisos kolonijas, ir pan. - tikrai žymiai sumažėtų tų skambučių. Aišku tada kaliniai ieškotų žmonių laisvėje, kurie skambinėtų, tokių netrūksta ir dabar manau. Bet apriboti tikslinę auditoriją yra protingiau, nei apriboti visus.
Niemand 2016-05-30 13:33
, Matai, mano darbo specifika yra tokia, kad laiks nuo laiko kuriu įvairias schemas, kaip tas sekančias tarp trijų pušų paklaidinti, taigi turiu labai net gerą supratimą apie tokių institucijų gebėjimus ir metodus. Tavo minimais atvejais, aš pats galiu 99,99 proc. teisėtai pasirinkti, ką noriu nuslėpti ir kuo negaila su valstybe pasidalinti. Ir ne dėl pasiklausymo aš nesutinku su anonimiškų kortelių draudimu. Nuo rimtų dėdžių pasiklausymo anonimiškos kortelės neišgelbės. Tiesiog tokia visuotinė registracija leis didžiuliam ratui žmonių paprastai prieiti prie asmens duomenų (kieno nr, kur randasi, kokius dar nr turi). Manęs asmeniškai tai niekaip nepalies, aš tokiomis silpnomis "anonimiškumo" priemonėmis kaip paprasta telefono kortelė tikrai nesinaudosiu. Juolab, kai yra toks lietuviškai teisėsaugai neįveikiamas viberis ir kitos saugios komunikavimo priemonės. O vat kokiam paprastam žmogeliui, kuris norės anonimiškai interviu duoti ar mergaičių išsikviesti, tai pilnai gali būti šantažo priemonė.