Kaip garsusis M16 virto į lietuvišką ginklą „Vytis“: „nieko geresnio pasaulyje nėra“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

elcucuy 2016-06-02 15:31
Galėtu Lietuvoj užsiimti masine šių ginklų gamyba (ne tik surinkinėti, bet ir gaminti komponentus - įsigyti patentus ir pan.). Ir tokį Lietuvišką produktą dalinti visiems rezervistams, suteikiant visas galimybes jiems treniruotis šaudyklose. Tai krašto apsaugai išleisti pinigai grįžtų į Lietuvos biudžetą ir būtų efektyviau už Vokiškas gaubicas.
shift 2016-06-03 00:47
Su pasisakymu apie haubicas iš esmės sugadinai normalų komentarą. Kaip išvis galima daryti tokius kreivus palyginimus? Kita vertus mintis apie masinę ginklų gamybą yra labai naivi žinant, kad kol kas ne itin sėkmingai mums sekasi gaminti šovinius, Giraitės šovinių gamykla vos išsilaiko iš valstybinių užsakymų, o tarptautinėje rinkoje konkuruoti su senbuviais nėra pajėgi. Klausimas kada atsipirktų ginklų fabrikas, kai mūsų reguliariosios pajėgos tik apie 10-12k karių? Senų kalašnikovų jau neturim kur dėti, stovi sandėliuose nenaudojami. Normaliam fabrikui kartu su balistinių tyrimų baze pastatyti reikėtų tikrai daugiau nei 100 mln. Eurų. Už tą sumą gali nusipirkti 100 000 vnt G36 su visais sekančiais atnaujinimais. Tokio kiekio mums pakaktų 50 metų į priekį ir nereikėtų valstybei užsikrauti dar vieno nuolat subsidijuojamo fabriko kaip Giraitės atveju. Privalumas ginklų NEgaminti yra tas, kad turi laisvas rankas rinktis iš visų rinkoje esančių geriausių produktų.
salemas5 2016-06-03 00:52
Nesu ginklu specas bet zaidziu airsofta, tie "graiztviniai" ginklai kaip atrodo? I juos ieitu p90 ar f2000?
elcucuy 2016-06-03 07:11
Mano žiniomis Giraitės šovinių gamykla veikia pelningai ir kas met pelnas didėja (trečia laidos dalis). O komentaras apie gaubicas pagrinde buvo ne del to ar jos geras ginklas ar ne, bet tai kad pinigai iškeliauja į Vokietiją. Aš šnekėjau apie ginklų dalinimą ne tik profesionalams, bet ir rezervistams (šauliams ir baigusiems privalomąją tarnybą - aišku atitinkantiems tam tikrus reikalavimus).
Simplicity 2016-06-03 07:28
). Graižtvos neturinčius ginklus vadiname lygiavamzdžiais. Jie yra skirti šaudyti šratais ir naudojami medžioklėje, sporte.
ZmogZ 2016-06-03 11:21
Turėtų įeiti pusiau automatinės jų versijos jei tik rasi kur pirkti.
Simplicity 2016-06-03 12:22
Tegul verslu užsiima verslininkai, o ne valstybinės įmonės. Jei esi sveikas, neturi problemų su teisėsauga, tai ir šiandien be problemų gali įsigyti ir laikyti pusiau automatinį kovinį ginklą. Leidimai yra išduodami tiek pistoletams, tiek ir graižtviniams šautuvams, tokiems kaip šis, ant AR15 bazės padarytas "Vytis". Nemokamai ginklų dalinti į kairę ir dešinę tikrai nereikia, nes jau ir taip pakanka jėgos struktūrų atstovų, kurie girti į aplinkinius pašaudo ar sau galvas prakiurdo. Reikėtų nepamiršti ir to, kad vien tik ginklo laikymas (jau nekalbant apie panaudojimą) yra labai didelė atsakomybė, o bausmės už ginklų ir šaudmenų įstatymo įstatymo nesilaikymą yra gana griežtos. Retas sveiko proto žmogus norės namie turėti padidintos rizikos šaltinį vien todėl, kad kažkas per žiniasklaidos priemones gąsdina, jog rusai puls. (Kaip rašiau, sveikam neteistam asmeniui ir dabar nėra jokių kliūčių gauti leidimą ginklui.)