Trumpai ir aiškiai: kuo skiriasi cementas, betonas ir skiedinys? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pilkasis 2016-06-13 15:13
Skiedinys yra skiedinys, visiškai nepriklausomai kokios medžiagos yra skiedžiamos. Kas liečia statybose dirbančius vyrukus, tai skiediniu yra dažnai vadinamas ir paprastas betonas.
SaMaras 2016-06-13 17:10
Versta iš anglų kalbos, ten matomai "košė mūrinimui" turi visiškai specifinį pavadinimą.. tai taip ir gavosi..
bahuriux 2016-06-13 20:17
Ne. Straipsnyje gana teisingai apibūdinta kas, yra kas ir mūrijimo skiedinys jokiais būdais nera betonas. Betoną teisngai apibūdino video, tai cemento, vandens, žvyro (ir skaldos jei betonas aukštos kokybės) mišinys. Statybose mūrijimo skiedinys gerai apibūdintas pačiame straipsnyje ir tai ne betonas, beto mūrijimo skiediniui reikai naudoti sijotą smėlį ir žvyrą, + cementas ir gesintos kalkės. Vietoj kalkių darbar įsigudrino dėti visokių plastifikatorių, arba net "Fairy" čia rimtai. Dar yra mineralinis tinkavimo skiedinys, tai panašu į mūrijimo skiedinį, susideda iš smulkaus sijoto smelio, vandens, gesintų kalkių ir trupučio cemento. Kadangi technologijos nestovi vietoj tai šiais laikais dažniausiai mūrijama iš (akytbetonio) blokelių, o juos dažnai mūrija ne su skiedinių, o su klijais nestoru sluoksniu. Tie klijai susideda iš cemento, kvarcinio malto smėlio, berods latekso klijų miltelių pavidalu ir kitų elastingumą didinančių priedų, jie pigūs ir gerai daro savo darbą.
AAA000 2016-06-14 00:42
Ka jus cia malat nesamones? Skiedinys yra medziagos bukle, konsistencijos apibudinimas, o ne medziaga. Betonas yra medziaga. Cementas yra medziaga. O skiedinys nera medziaga, o tik medziagos fizinio pavidalo bukle. Vaiku darzelis kazkoks, nebezino kas yra kose. Reikia straipsni apie tai rasyt... Nueikit gal i smelio deze ir pamaisykit vandens ir smelio skiedinio - bus aiskiau...
punktyras 2016-06-14 08:15
Dezertyras 2016-06-14 08:44
Statybose dirbančius vyrukus tai tik p*derastai liečia
Pilkasis 2016-06-14 12:00
Ne. Nesustingęs betonas yra skiedinys. Kuom skiriasi mūrui skirtas mišinys ir betonui aš puikiai žinau, bet jie abu yra skiediniai, skiriasi tik jų panaudojimo paskirtis. Pasakęs statybininkui "Paduok kastuvą skiedinio" jis tau be jokių abejonių mestelės betono tešlos.
bahuriux 2016-06-14 18:11
Pasakęs statybininkui "Paduok kastuvą skiedinio" jis tau be jokių abejonių mestelės mūrijimo skiedinio. Esi girdėjęs tokią nesamonę, kad betoną veža su skiedinvežiu? Aš ne, dėl to, kad skystą betoną veža su betonvežėm. Ar esi dalyvavęs statybose prie tokių darbų bent kartą? PS. Jei kam reikės patarimų statybų technologijų ir statybinių medžiagų klausimais rašykit į PM.
Darius995 2016-09-04 13:18
Gal neverta maisyti skiedinio, kaip statybinio termino, su fizikiniu ar cheminiu skiediniu? Pvz. zodis "Akis" turi keliolika, jei ne daugiau, skirtingu reiksmiu, priklausanciu nuo konteksto, ir del to niekas nebando gincytis...