Žmonės pasipiktinę: „Facebook“ grasina ištrinti vartotojų nuotraukas  ()

Kompanija „Facebook“ pasirinko neįprastą būdą įtikinti žmones atsisiųsti jos nuotraukų programėlę „Moments“ – socialinis tinklas grasina ištrinti tūkstančius jų nuotraukų, jei jie to nepadarys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis grasinimas susijęs su nuotraukų sinchronizavimo funkcija, kuri neseniai buvo pašalinta iš pagrindinės „Facebook“ mobiliosios programėlės, praneša Theverge.com.

Vartotojai dar nuo 2012 metų galėjo automatiškai įkelti telefonu darytas nuotraukas į privatų albumą socialiniame tinkle – jiems tereikėjo aktyvuoti atitinkamą funkciją, o šį darbą už juos automatiškai atlikdavo pati programėlė.

„Facebook“ ne tik saugojo nuotraukų atsargines kopijas, bet ir leido greičiau bei paprasčiau šiais vaizdais pasidalinti su kitais socialinio tinklo nariais.

Dabar nuotraukų sinchronizavimo funkcija buvo perkelta į specialią programėlę „Moments“, o vartotojai gavo įspėjimus, kad „Facebook“ mobiliąja programėle sinchronizuotos nuotraukos bus ištrintos, jei jie neįsidiegs „Moments“ (pabrėžiame: tai galioja tik toms nuotraukos, kurios buvo automatiškai sinchronizuotos, o ne toms, kurias įkėlėte ir kuriomis pasidalinote „Facebook“).

Kitas pasirinkimas – visas tokiu būdu įkeltas nuotraukas vartotojai gali atsisiųsti suspaustas į „.zip“ archyvą.

Kai kurie vartotojai internete skundžiasi, kad „Facebook“ grasina ištrinti visą jų nuotraukų archyvą – šimtus, tūkstančius ar net dešimtis tūkstančių nuotraukų. Apsispręsti, ką darys, jie turi iki liepos 7 dienos.

Neseniai „Facebook“ sulaukė kritikos už priverstinį vartotojų, kurie nori paskaityti gautas žinutes, nukreipimą į „Facebook Messenger“ programėlę. Susidaro įspūdis, kad milžinė tiesiog nebeturi kur augti, todėl bando plėsti produktų ratą. Tik ar vartotojai leisis taip stumdomi?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(14)
(-5)

Komentarai ()