Rusai užsimojo iš peties: skirs milijardus teleportacijai ir kvantinio ryšio kūrimui  (3)

Rusijos vyriausybė ketina skirti milijardus teleportacijos sistemų, kvantinio ryšio ir šaliai pritaikytos programavimo kalbos kūrimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokios veiklos gairės numatytos pagal nacionaliniu mastu realizuojamų iniciatyvų technologijų srityje programą. Planai gana ambicingi, o tik vienos krypties darbų finansavimui per artimiausius trejus metus numatoma skirti beveik 151 mln. eurų, skelbia newsru.com.

Žurnalistams pavyko išsiaiškinti, ką numato nacionaliniu mastu realizuojamų iniciatyvų technologijų srityje programa, kurią Vladimiro Putino pavedimu sudarė strateginių iniciatyvų agentūra. Kalbama apie sistemą pavadinimu „SafeNet“, kuri veiktų kaip informacinių bei kiberfizinių sistemų (robotų, intelektualiojo būsto modelių, medicininių implantų, bepiločių orlaivių ir automobilių) patikimą veikimą užtikrinančių sprendimų centras.

Strateginių iniciatyvų agentūros plane numatyta, kad per 2018–2025 metus daugelyje Rusijos Federacijos objektų turėtų pradėti veikti 5G mobiliojo ryšio infrastruktūra, taip pat planuojama sukurti vieningąjį visuomenei skirtą apsaugos nuo kibernetinių grėsmių tinklą, įgyvendinti pirmuosius intelektinės miestų valdymo sistemos integravimo projektus, sukurti kiberfizinėms sistemoms ir autonominiam transportui skirtų OS bei parengti Rusijai skirtą programavimo kalbą, įgalinančią saugų ir efektyvų lygiagretųjį programavimą.

Per kitą dešimtmetį numatoma įdiegti žmogaus smegenų pagrindu veikiančio kompiuterio sąsają, integruoti kvantinius skaičiuotuvus, teleportacijos sistemas ir sukurti natūralių procesų veikimo principu pagrįstų informacijos perdavimo mechanizmų.

Kūrėjai prognozuoja, kad iki 2035 m. „SafeNet“ biudžetas turėtų būti 1,8 trln. eurų, o vertingiausi objektai – saugumui užtikrinti skirti įrenginiai. Visas „SafeNet“ kūrimo biudžetas 2016–2018 m. sudarys 148 mln. eurų ir daugiau nei 96 mln. turi būti skirti iš federalinio biudžeto.

Dokumente „SafeNet“ padalytas į penkis segmentus. Taip pat nurodyta, kurie objektai turi būti laikomi svarbiausiais. Laikraščio „Kommerstant“ publikacijoje nepaminėta nė viena Rusijos įmonė, bet koncepcijos autorių tai netrikdo. Savo tapatybės neatskleidžiantis „Kommersant“ pašnekovas, įvardytas kaip prezidento administracijai artimas asmuo, prasitarė, kad „tolimo termino 20-čiai metų sudarytame veiklos grafike galima įrašyti bet ką – juk planus realizuos visai kiti žmonės“. ]

Konkretūs programoje nurodyti įrenginiai ir sistemos – tai nešiojamoji prevencinio gyvybinių funkcijų stebėjimo sistema, valstybinė naudotojų duomenų saugykla, nacionalinė intelektinių teisių į skaitmeninį turinį valdymo infrastruktūra, pramoninės kiberfizinės valdymo ir stebėjimo sistemos, atsparios su Rusijos Federacija konkuruojančių šalių kibernetinei apsaugai, taip pat biometrinė autentifikavimo ir skaitmeninio parašo platforma.

Sudarytojai tvirtina, kad vykdant nacionaliniu mastu realizuojamų iniciatyvų technologijų srityje programą iki 2035 m. pavyks sukurti sąlygas, užtikrinsiančias absoliutų Rusijos pranašumą technologinių pasiekimų srityje.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(16)
(23)
(-7)

Komentarai (3)