Klaipėdiečiai sugalvojo, kaip karšto vandens paruošimą atpiginti 63%: tai gali pasiekti kiekvienas daugiabutis (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lizunas 2016-06-27 14:13
Gerai, kai Klaipėdoje mažai priverčia sniego, o kitaip sistema nepasiteisintų. Panaudojus stiklą, šiek tiek medienos (ar kitą medžiagą) ir akmens vatą galima būtų šilumos nuostolius sumažinti ir padidinti temperatūrą. Nes pas mane savadarbiame kolektoriuje vandens (vamzdžiuose) temperatūra pakyla iki 90 laipsnių. Teko išmėginti ir stiklo paketą su selektyvine danga, tai minusas jog ilgai įšila viskas viduje, bet už tai ilgai laikosi šiluma, tai dienos metu nebaisūs apsiniaukimai.
Vytautas__ 2016-06-27 14:38
~80 % karšto vandens sunaudojama 06:00-09:00 ir 19:00-22:00, šaltuoju metų laiku tokia sistema veiks minimaliai taigi stebuklo sąskaitose nepasimatys. Gerai jeigu tokią sistemą gali įrengti aktyvūs bendrijos gyventojai sumokant tik už dalį medžiagų.
Timsa 2016-06-27 14:39
Tarpai tarp vamzdziu spiraleje butini,bent po 1-2 cm.Tada saules sildomas plotas padideja ir n.k. didesnis.Stiklinis inspektas(zemas siltnamis) taip pat savo duoda,vanduo net verda.Uztektu pradziai bent skaidria plevele sandariai uzdengti.
MindaugasV85 2016-06-27 14:55
Seniai darbe ta principa naudoju, tik su sodo slanga
bahuriux 2016-06-27 17:46
Genialu, kas paprasta. Tikiuosi jie šilumokaičius pajungė teisingai, nes schemoj klaida, reikia apversti vienos pusės pajungimą abiejuose šilumokaičiuose, srautas turi būti priešpriešinis. Plėvelės, ar stiklo, jie specialiai nedėjo, nes naktį oras irgi pašildo, kai saulės nera, dT bent +10 C vasarą, o kai saulė yra tai ir taip užtenka.
jull 2016-06-27 18:39
Reiketu dar akumuliacines talpos sitai sistemai, veiktu bent vasara...
bahuriux 2016-06-27 18:58
Nepamirškit kad už šilumos palaikyma liaudiškai "gyvatuko mokestį" kuris panašesnis į ankondos mokestį irgi reikia mokėti net ir vasarą net ir dieną kai karšto vandens naudojama mažai. O tokia sistema labai padeda mažinti tą anakondos mokestį. Akumuliacinė nelabai reikalinga nes tada reikėtu didelių talpų, dar didesnių kolektorių, žodžiu sistema pabrangtu labai smarkiai, o gyventojai gali nesutikti daug investuoti. Maža to dar ir šilumos tinklai užsiparins lieps arba mokėti didelį abonentą, kad pasidengtų trasos nuostoliai, arba atsijungti. Mūsų name mes mokam lygiai du kartus daugiau palei energiją karštam vandeniui pašildyti, nei to reikia palei fizikos dėsnius. Paskambinau į valdą klausiu WTF? pradėjo teisintis, kad labai jau palei fiziką čia skaičiuoju, sakau skaičiuju palei mūsų visatos dęsnius, o saskaita gaunu palei paralelinės visatos kitus dėsnius. Tada teisinosi kad dalis energijos perskaičiuojama anakondos mokesčiui ir šildymui. Paskaičiavus man gaunasi net pigiau su elektriniu boileriu šildytis, ir net turiu įsirengęs, bet vistiek anakondos mokestis nedingo.
lizunas 2016-06-27 21:18
bahuriux, tuo metu pjauni tą anakongą ir jungiesi savo elektrinį
sloggi 2016-06-27 23:22
Kad nebutu kaip su radiatoriais, nupjauti uzsukus gali, bet tada paskaiciuos uz tranzitini vamzdi einanti per tavo kambari, mat jis viduje pas tave siluma skleidzia vistiek.
immortallt 2016-06-27 23:28
Kitas nusipjaus vamzdį ir iš vis nesišildys, bet kambarį bent 12-14 laipsnių vis tiek bus, nors nešildys. Kodėl? Todėl, kad kaimynai šildysis. Todėl pabučiui iš vis turėtų neleisti daugiabučiuose šildytis, tai nesąžininga kaimynų atžvilgiu greitai gali tapti.
Trolis 2016-06-28 11:12
Bus labai idomu pamatyt ekonominius skaičiavimus. Nes matosi, kad investocijų buvo (ir naujas šilumokaitis, ir vamzdyno tikrai nemažai, visa temperatūros stebėjimo ir fiksavimo įranga, nekalbant jau apie montavimo darbus). O sutaupymas nesigavo toks jau labai didelis. Taip 30% gražu, bet nepamirškim, kad birželio 25d buvo labai karšta, o tokių dienų ant Lietuvos tikrai labai nedaug būna. Pamatysim, kaip atrodys kai bus debesuota ir lauko temperatūra bus apie 20*C, kas yra daug maž standartinė vasaros lauko oro temp. Taigi labai laukiu ekonominų skaičiukų. Bet šiaip sistema liuks, paprasta ir nesudėtinga.
SaMaras 2016-06-28 11:45
Jei skaitei straipsnį, tai šilumokaitis likęs nuo seno, taigi investuoti neteko (investavus į plokštelinį išloštum daugiau, bet anas pinigą kainuoja). Juoda šlanga kainuoja ne taip jau ir daug, į pastatą įėjo per lietvamzdį tai stogo atstatymo darbų irgi nebuvo. Pagal darbą matyt kad ne specialistai dare tai ir matomai savo jėgomis.. tai investicijos minimalios. Jei investuojant didesnius pinigus tai jau minėti reikalai kaip akumuliacinė talpa, stiklu dengta dėžė, tarpai tarp vamzdžio vijų ir kaip minėjau plokštelinis šilumokaitis, arba netgi iš viso tiesiai geriamo vandens cirkuliacija per sistemą..