Verta žinoti: „Google“ triukai, kurie pralinksmins paiešką internete  ()

„Google“ siūlo kur kas daugiau nei tik paiešką internete. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad „Google“ gali padėti jums pasitikrinti geografijos žinias ar stebėti vaizdus iš tolimiausių Visatos kampelių?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Businessinsider.com pateikia „Google“ funkcijas, kurios naršymą internete padarys kur kas linksmesnį.

Google.com/sky leidžia prie kompiuterio stebėti tolimiausius Visatos kampelius, kuriuos nufotografavo NASA palydovai ir „Hubble“ teleskopas.

„Google Ngram Viewer“ įrankis leis ieškoti dažniausiai vartotų žodžių 5,2 mln. knygų, kurios išleistos tarp 1500 ir 2008 metų. Pasak „Google“, Lietuvos vardas knygose daugiausia minėtas 1760 metais.

Jeigu jus erzina ilgi skaičiai ir nežinote, kaip anglų kalba įvardinti daug vienas šalia kito surašytų skaitmenų, padės „Google“. Tiesa, jei skaičius turės daugiau nei 13 skaitmenų, teks verstis pačiam.

Paieškos laukelyje suvedę www.buildwithchroe.com išlaisvinsite jumyse gyvenantį vaiką ir pateksite į lego kaladėlių pasaulį, kuriame savo pasirinktoje pasaulio žemėlapio vietoje galėsite statyti gyvenvietes iš lego kaladėlių. Visai kaip vaikystėje, tik šįsyk viskas vyks kompiuterio ekrane.

Jeigu mėgstate dalyvauti protmūšiuose ar norite pagerinti geografijos žinias, jums turėtų patikti „Google žemėlapių“ žaidimas „Smarty Pins“.

Google.com/fonts leis pasirinkti norimą šriftą ir jį naudoti nemokamai.

Naudodami „Google Art Project“ galėsite rasti itin aukštos rezoliucijos garsiausių pasaulio menininkų darbų, kurie šiuo metu yra muziejuose.

Jei „Google“ vaizdų paieškoje suvesite „Atari Breakout“, greičiausiai kuriam laikui pamiršite, ką veikėte iki tol. Kompiuterio ekrane atsiras kažkas panašaus į žaidimo „Arcanoid“ versiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(48)
(7)
(41)

Komentarai ()