Mandagūglinimas: 86 metų močiutė pateikė Google tokią neįprastą užklausą, kad kompanija atsakė jai asmeniškai  ()

Močiutės nuostabios jau pačios savaime. Tačiau kai jos rodo geras manieras ir inteligenciją, bendraudamos internete, nuo tokių istorijų tiesiog širdis sąla.

Ši pagyvenusi anglė per kelias dienas tapo interneto žvaigžde. Štai kaip viskas nutiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 9 dieną Benas Johnas savo 86 metų močiutės May Ashworth kompiuteryje neįprastą užklausą. Senelė paieškos eilutėje parašė: „prašau išverskite šiuos romėniškus skaitmenis mcmxcviii ačiū“.

Anūkui tai pasirodė taip miela, kad jis ekrano nuotrauką paskelbė Twitteryje su komentaru:
„Dievulėliau! Atidariau savo močiutės notebooką ir išvydau, kad ji, kai ką nors googlina, užklausą įrašo tarp žodžių „prašau“ ir „ačiū“. Oi, negaliu!“

Per kelias dienas šį įrašą persiuntė daugiau nei 11 tūkstančių kartų. Benas paklausė močiutės, kodėl ji taip daro. Paaiškėjo, kad ji mano, jog Google biure sėdi konkretus žmogus, atsakinėjantis į svetainės lankytojų klausimus. Ir jeigu su juo elgiamasi mandagiai, tai jis paiešką atlieka daug sparčiau.

Į Beno paskyrą ir jo močiutės užklausą dėmesį atkreipė oficialūs Google kompanijos atstovai, kurie atsakė garbaus amžiaus damai taip pat mandagiai:

Brangioji Beno močiute! Tikimės, jums sekasi gerai. Pasaulyje atliekama milijardai užklausų, tačiau jūsiškė privertė mus nusišypsoti. Ir taip, beje, šie romėniški skaičiai reiškia 1998. Dėkojame Jums“.

boredpanda


(141)
(8)
(133)

Komentarai ()