Šiurpus sutrikimas: vienerių metų kūdikis lyg 25-erių vyras  ()

Vienerių metų amžiaus berniukas šiuo metu išgyvena lytinę brandą. Jam ėmė augti tamsūs plaukai ant veido, rankų, kojų bei gaktos srityje. Tėvai praneša, kad be išvaizdos pokyčių pastebėjo, jog vaiko balsas tapo žemesnis, jis ėmė išgyventi seksualinius poreikius, pranešė unilad.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Negalėdami paneigti vykstančių sūnaus pokyčių, jo tėvai sūnų nuvežė į Delio ligoninę. Atlikę nuoseklią apžiūrą gydytojai patvirtino diagnozę – ankstyva lytinė branda. Tai itin retas sutrikimas, paveikiantis vieną vaiką per dešimt metų.

„Iš pradžių manėme, kad jis tiesiog didelis kūdikis, taigi pernelyg nesijaudinome ir į gydytojus nesikreipėme. Vis dėlto, jam sulaukus vienerių darėsi akivaizdu, kad kažkas ne taip, kaip turėtų būti. Anyta, kuriai yra tekę prižiūrėti ne vieną vaiką iš skirtingų šeimų taip pat prasitarė, kad toks augimas atrodo nenatūralus. Tuomet ir susiruošėme į ligoninę“, – pasakojo anonime panorusi likti berniuko mama.

Šis sutrikimas gali neįtikėtinai traumuoti jį turinčius vaikus, todėl veikti būtina kuo anksčiau. Tai patvirtina ir gydytojas Vaishakhi Rustagi, dirbantis specializuotoje Delio ligoninėje.

„Berniuko testosterono lygis buvo neįtikėtinai aukštas ir siekė sveiko 25 metų sulaukusio vyro hormonų lygį. Būtent dėl šio disbalanso pasireiškė fiziniai pokyčiai. Taip pat ėmė reikštis seksualiniai pokyčiai. Dėl jauno amžiaus vaikas kol kas nesupranta, kas su juo vyksta, tačiau gydymą reikia pradėti nedelsiant.

Jei ankstyvą lytinę brandą išgyvenančiam vaikui nėra skiriamas specialus gydymas, jis gali tapti agresyvus, fiziniai pokyčiai taps akivaizdūs ir neatitiks amžiaus. Tokie vaikai gali tapti patyčių objektu, be to gali iš viso nustoti augti pasiekę kiek didesnį nei 1 metro ūgį.

Šiuo metu pradėtas gydymas specialiomis injekcijomis, stabdančiomis pernelyg aktyvią hormonų veiklą jo organizme. Tikimės, kad sugebėsime jam padėti“, – teigė medikas.

Berniukams šis sutrikimas pasireiškia ne pagal amžių dideliais lytiniais organais, kūno plaukų tamsėjimu, balso mutacija, augimas. Dažnai pastebimos erekcijos, apie 5 – 6 gyvenimo metus organizmas pradeda gaminti spermą.

Mergaitėms, išgyvenančioms ankstyvą lytinę brandą, ima augti krūtys, tamsėja kūno plaukai gaktos srityje ir pažastyse, greičiau auga ir ūgiu pralenkia bendraamžes. Taip pat anksti prasideda menstruacijos bei gali pasireikšti aknė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()