Tai bent detektyvas: žmogžudystę išnarpliojo Sevilijos šlavėja (Video)  (1)

Istorinio Sevilijos parko šlavėja Carmen Moreno, pravarde del Pincho, netikėtai tapo detektyvinio pasaulio įžymybe. Didžiulė JAV serialo „CSI kriminalistai“ gerbėja padėjo policijai išspręsti žmogžudystės bylą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 24-ąją Sevilijos Marijos Luizos parke, kuriame ispanė Carmen kasdien šluoja lankytojų išmėtytas šiukšles, buvo rastas 31 metų išprievartautos moters Saros lavonas.

Nužudytosios kūnas buvo atremtas į parko suolą, jos galva buvo uždengta gobtuvu.

Jei ne Carmen, Sarą išprievartavęs žudikas Francisco M.S. iki šiol būtų laisvėje. Mat Sevilijos policija buvo linkusi prie savižudybės versijos, nes išprievartautos ir nužudytos moters organizme buvo aptikta stiprių migdomųjų vaistų pėdsakų.

„Kai iš nusikaltimo vietos pasitraukė policija, aš ėmiau šniukštinėti. To išmokau iš serialo „CSI kriminalistai“ („CSI: Crime Scene Investigation“) tyrėjų. Jie nuolat viską apšniukštinėja“, – pasakojo del Pincho, kurios pravardė reiškia lazdą su kabliu, kuria Ispanijos šlavėjai surinkinėja šiukšles nuo žemės ir jiems kiekvieną sykį nereikia lankstytis.

Kirbėjo įtarimai

„Nuo pat pradžių įtariau, kad čia kvepia žmogžudyste. Savižudybės atveju nebūtų buvę tiek kraujo. Radau kelis krauju persisunkusius higieninius paketus, kruvinų servetėlių. Viską kruopščiai surinkau, nuolat galvodama, kaip tai darytų serialo „CSI kriminalistai“ herojai.

Tuo metu neturėjau guminių pirštinių, todėl naudojausi plastikiniu maišeliu – nenorėjau užteršti įkalčių. Vėliau viską, kas, mano manymu, galėjo būti naudinga policijai, sudėjau į atskirą plastikinį maišelį“, – pasakojo šlavėja.

Dėl savo kruopštaus darbo moteris gavo bylą tiriančio prokuroro pagyrimą: „Carmen dėka iš įrodymų lengvai galėjome paimti DNR pėdsakus. Ji nepriekaištingai atliko ne tik šlavėjos, bet ir detektyvės darbą“, – sakė Sevilijos miesto policijos pareigūnai.

Atlikus skrodimą policijai pradėjo ryškėti nužudymo versija. Tos pačios dienos, kai buvo rastas Saros kūnas, popietę policija sugrįžo į parką ieškoti įkalčių.

Tuomet šlavėja ir įteikė jiems maišelį su nepriekaištingai surinktais nusikaltimo įrodymais.

Surado aukos žudiką

Ištyrus ant jų likusią DNR policija netrukus surado ir įtariamąjį – 48 metų Francisco M.S., kuris jau buvo jos duomenų bazėje, mat jo žmona buvo pateikusi ieškinį dėl smurto šeimoje. Netrukus įtariamasis buvo suimtas, byla šiuo metu toliau tiriama.

„Džiaugiuosi, kad padėjau policijai greitai surasti žudiką. Kitaip jis dar būtų laisvėje ir toliau kėsintųsi į savo aukas“, – didžiavosi Carmen.

Policijos teigimu, vyras prisipažino turėjęs lytinių santykių su Sara, tačiau neigia kaltinimus dėl nužudymo: „Mes susipažinome parke, pasiūliau jai užsiimti lytiniais santykiais ir ji sutiko. Tačiau apie kūno sužalojimą aš nieko nežinau“, – apklausos metus sakė Francisco M.S.

Pasak policijos, įtariamasis sugirdė aukai migdomųjų, o vėliau žiauriai ją išprievartavo naudodamas stambų objektą, kuris moteriai sukėlė vidinį kraujavimą. Per kratą įtariamojo bute buvo rasta įvairių sadomazochistinio sekso įrankių. Apklausta buvo ir įtariamojo žmona. Moteris pasakojo, jog teismui buvo pateikusi ieškinį dėl sutuoktinio, mat šis, sugirdęs jai migdomųjų, nudažė jos kūną ir taip ją nufotografavo.

Moteris policijai paliudijo, kad Francisco M.S. buvo linkęs į „atsitiktinius lytinius santykius“. Sevilijos Marijos Luizos parką vyras pasirinko neatsitiktinai: ši vieta garsi tuo, kad žmonės čia ateina užsiimti įvairiausio pobūdžio seksualine veikla.

Po nužudymo bylos skandalo didelio žiniasklaidos dėmesio sulaukusi Carmen vedžiojo žurnalistus po parką pasakodama, kuo ypatinga kiekviena šio garsaus Ispanijos parko zona: „Čia renkasi tie, kuriems patinka žiūrėti į poreles, kurios vakarais ateina į parką pasiglamonėti. Ten yra kramtomosios gumos zona, taip šlavėjų praminta todėl, kad oralinį seksą čia praktikuojančios moterys seilėms gaminti vartoja daug kramtomosios gumos. Į šį parką ateina labai daug vyrų“, – vedžiodama žurnalistus po įvairias parko vietas pabrėžė šlavėja.

Visų nuopelnų neprisiima

„Policijos darbą atliko valytoja“ – taip visą įvykį apibūdino Ispanijos žurnalistai. Tačiau pati Carmen nesutinka su šiuo teiginiu ir kuklinasi.

„Man nesmagu, kad visi nuopelnai dėl Saros žudiko suradimo dabar skiriami man. Policininkai yra mūsų bendradarbiai. Ką padarysi, jeigu jie pirmiausia buvo linkę manyti, kad moteris nusižudė, ir iš karto nesurinko įkalčių. Labai džiaugiuosi, kad galėjau padėti, bet tikrai nenoriu priekaištauti policininkams dėl aplaidumo“, – tvirtino Carmen.

Akimirksniu išgarsėjusi moteris tikisi, kad pagaliau išsipildys jos gyvenimo svajonė dalyvauti atliekant skrodimą.

„Manau, kad iš tokios patirties galėčiau daug pasimokyti, – sakė apie teismo medicinos ekspertės profesiją jaunystėje svajojusi trijų dukrų motina ir tris anūkus jau auginanti senelė. – Deja, mano gyvenimas pasisuko kita linkme.“

Nusikaltimo vietoje šio parko šlavėjai dabar pasodino medžių nužudytai Sarai atminti.

„Neseniai tarp mūsų pasodintų medelių radau Sarai parašytą atsisveikinimo laišką. Perskaičiusi susigraudinau – jį rašė tas, kuris moterį mylėjo. Norėčiau pasakyti Saros tėvams, kad jie nesijaudintų, – jų dukra visiems laikams bus kartu su parko šlavėjais. Ji ne viena“, – aukos šeimyną bandė paguosti Carmen.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Kristina Nastopkaitė
(11)
(2)
(9)

Komentarai (1)