Pabandykite atspėti, kiek šiai moteriai metų: tiesa nustebins  (1)

Jei galvojate, kad esate per senas imtis kažko naujo ir pakeisti savo gyvenimą, jums tikrai būtina sužinoti apie Ernestine Shepherd. Jos įkvepiantis pavyzdys plinta socialiniuose tinkluose tarsi virusas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši 1936-aisias gimusi moteris sportuoti pradėjo tik sulaukusi 56 metų. Šiandien ši aštuoniasdešimtmetė yra įtraukta į Pasaulio Gineso rekordų knygą, kaip seniausia konkursuose dalyvaujanti kūno rengybos profesionalė.

E.Shepherd tokių rezultatų pasiekti padėjo geležinė valia, atkaklumas, disciplina ir sunkus darbas.

„Man yra 79-eri ir aš esu kultūristė, – prisistato Ernestine Shepherd. – Kasdien jau 20 metų aš darau tą patį. Valgau tą patį maistą, geriu tris stiklines žalių kiaušinių, darau tuos pačius pratimus. Man nereikia vaistų nei nuo kraujospūdžio, nei nuo nervų, nei nuo kitų negalavimų.“

Iš tiesų, ištreniruotas Ernestine kūnas reikalauja didelių pastangų. Moteris keliasi 2.30 val., atlieka religines apeigas, pusryčiauja. Jos pusryčiai yra 10 kiaušinių baltymų ir sauja riešutų.

Kultūristė taip pat kiekvieną rytą pasitinka su ta pačia daina, kurią, kaip juokauja moteris, jau daug metų turi išklausyti ir jos vargšas vyras. Saulei dar nepatekėjus, moteris bėga krosą. Kasdien ji su vyru nubėga apie 16 kilometrų.

Pradėti sportuoti Ernestine paragino sapnas, kuriame buvo jos sesuo. Tuo metu Ernestinai buvo 56-eri. Sulaukusi 74-erių ji Guinnesso rekordų knygoje buvo įvardinta kaip vyriausia pasaulyje kultūristė.

„Pradėjau vesti sporto užsiėmimus. Pradžioje mano klasėje buvo apie 10 žmonių. Vėliau jų susirinkdavo tiek daug, kad nebetilpo į salę. Buvau nustebinta, nes vyrai taip pat norėjo su manimi sportuoti“, – pasakojo E. Shepherd.

Ši sportiška senolė įkvėpė ir kitas brandaus amžiaus moteris sportuoti. „Kartais, kai būna sunku, pasižiūriu į Ernestiną, kuri kiekvieną dieną sportuoja su tokiu pačiu užsidegimu, prisimenu, kad man tik 61-eri. Tada viduje kažkas suriaumoja, ir vėl uoliai kimbu į treniruotes“, – sako viena sporto klubo lankytoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(35)
(1)
(34)

Komentarai (1)