Paskutinis „Microsoft“ perspėjimas: nenorintys „Windows 10“ dabar – jau greit turės susimokėti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2016-07-05 11:42
Labiausiai kerintis šitos nepakartojamos sistemos „pranašumas“ – per prievartą brukami atnaujinimai, kurių išjungti namų vartotojai niekaip negali. Jei taip mieste staigiai prireiktų kažką patikrinti internete, galite pamiršti, nes kompiuteris ką tik sugalvojo diegti naujinimus. Jei skubėjote, prisėskite ant suoliuko – garantuotai pavėlavote.
Finalfour 2016-07-05 14:39
Ka tu cia briedini.... turbut negirdejai apie mettered conection. Pukiai tie updeitai atsijungia, puikiai konfiguruojasi kada ir kaip jos diegti. Bet ne, mitai svarbiau uz viska.
elcucuy 2016-07-05 16:01
http://www.theregister.co.uk/2016/06/03 ... lite_link/ Kadaise, kai dariau magistro darbą teko susidurti su neigiamom auto updeito ir restarto pasekmėm - mano kompiuteriui pastato konstrukcijų analizę atlikti reikdavo apie 6 val, tad šį darbą palikdavau nakčiai. Aš buvau ne pats pavizdingiausias studentas ir mane spaudė laikas ir žinoma įvyko nemalonus atvejis, kuomet kompas naktį beskaičiuodamas nusprendė updeitus parsisiusti ir restartuoti - žinoma visas skaičiavimas nuplaukė - turėjau daug streso ir mažiau miego.
UTF16 2016-07-05 17:15
Girdėjau apie šitą nesąmonę. Kiekvieną mielą kartą jungiantis prie naujo tinklo reikia skubėti ją įjungti. Kaip tik grįžau iš restorano, kur kompiuteris specialiai prisijungė prie viešo tinklo man nežinant. Spėk, ką jis šiuo metu veikia ir po kiek valandų aš jį galėsiu naudoti. Jos taip pat negalima įjungti, kai nesi prisijungęs prie to konkretaus tinklo. Negalima įjungti laidiniams tinklams. Kiekvienas naujas tinklas laikomas neribotu ir visi naujinimų gigabaitai džiaugsmingai siunčiasi nespėjus nė mirktelti. Tiek apie „mitus“.
MindaugasV85 2016-07-05 18:20
Na nemokamai tai nemokamai... Bet ar galima vartotoją versti įsigyti jau mokamą programinę įrangą? Na man jos nereikia, ačiū. Bet ne, imk - privalai! Tai kame šaknys? Ar W7 licenzijoj buvo kas nors tokio (pripažinkim visi ją "skaitėm"), kas verstų vartotoją naudoti būtent kažką? Jei taip, tai ką veikia vartotojų teisės?
kionig 2016-07-05 20:34
O kur čia vertimas? Na M$ siūlo, nemokamą OS, bet tu ją įsirašydamas priimi visas sąlygas kurios yra EULA. Na ta ilga lituanija apie kurią kalbi, kurią visi atmeta paspaudę nežiūrėję „next“. Tai M$ tuo ir naudojasi, uždėjai varnelę, priėmei produktą, viskas.
rwc 2016-07-05 22:48
Ach, tai dabar jie jau ...na gerai, perkrovus PC, užsikrauna nauja. Galbūt man kažkokios programėlės reikia porai minučių, čia ir dabar, o paskui aš apskritai pamiršiu, kad tokią turiu. Paspaudžiau Install->Accept->NextNextNextNextInstall->(visos kompo lemputės mirksi)->Finish. Ir... Restart?! OK, galim restartuot, nueisiu kavos pasidaryt, parūkyt, telefonu paplepėt. Bet pala... išsijungia visos UI priemonės, užsidaro visos programos su nepabaigtais darbais ir ekrane visu gražumu šviečia „Please do not turn off“. Sukasi skaitliukas: liko 51 apdeitas, 50, 49.... J***vaimat, ką installeris veikė tarp Install ir Finish? Kodėl visi išzipavimai, backupinimai, Registry raktų surašymai pasileidžia dabar, kai man kompo reikia darbui? Kur, po velnių, koks nors mygtukas, kuriuo nutraukčiau visą tą procesą ir bent jau, užsikrovęs OS iš naujo, pabaigčiau dienos darbus? OK. Kompo šiandien nebeturiu, darbas baigtas. Ryte nauja nuotaika, naujas pozityvas. Ką matau ekrane? Aha, kažkuris Cumulative Update susifeilino likus 14 iš 51. Čia dar gerai: grįžęs anksčiau, namie pasidariau ką reikėjo, dar pora valandų bergždžio spoksojimo į ekraną ir OS pavyks, kad man sueis taip kaip yra. Bet ne! Pasirodo, shutdowninimas dar buvo tik pirma fazė! Kažkuriam apdeitui pavyko kažkiek praeiti, ir jis dabar nori dar kažką tvarkyti. OK, „progreso“ skaičiukai žydrame ekrane, pagaliau galėsiu dirbt? Ne! Vėl „Please do not turn off...“, vėl kažką reikia perkrauti, matyt kažkuris Cumulative Updeitas ne iš paties naujausio MSI eilinį DLL'ą pasiėmė. Jeigu nereikėtų iš naujo konfigūruoti visų supainiotų MS spagečių, per tas kelias bergždžias valandas būčiau keliskart parsisiuntęs piratinius Windowsus, Ofisus ir crackus iš Torrentų, švariai perinstaliavęs ir atkūręs Portable Thunderbird, Firefox, Skype, Hg, Eclipse,... ir ramiai dirbęs. Po viso šito nerealiai afigieno adventurous User Experienco, MS dar tikisi, kad turiu nors menkiausio noro rizikuoti „paskutinės minutės“ apgreidu į kitą eilinę „new&shiny“ OS crapware'o versiją su dar idiuotiškesniais pričiūdais? Fsck, jei MS leistų tas programas, kurias naudoju kliento užsakymams įgyvendinti (MSO, .NET, VS, Lync, Skype, Skydrive,...) naudoti man patogioje OS, mielai už jas sumokėčiau, naudočiau, ir iš gauto honoraro tostą pakelčiau. MS dar turi naglumo grasinti, kad reikės susimokėti... Blyn, gal pradžioje man kompensacijos priklausytų už prastovas dėl OS kūrėjų nekompetencijos?
Ketleris 2016-07-05 23:22
man ir taip buvo dirbau su stambiu projektu programavime, tuo metu kompiuteris buvo arba mikdomas arba paliekamas, nes per nauja paleisti projektą su daug plėtinių sudėtinga o jei sumaišai seką iš vis nepaleisi, laiko nebuvo daug turėjau dirbt, o ne vėl pusė dienos paleidinėt, aišku update viską man nežinant perkrovė, o jungiant per naują paaiškėjo jog darbo eigoje pakeičiau vieno aplankalo pavadinimą, ko pasekoje projektas negali būtį atidarytas "recent" būdu, ačiū Dievui prisiminiau jį ilgainiui, bet streso buvo, kad nori MS duok į teismą po poros dienų vėl išmeta privalomą updete, pasižiūriu jog skype nori atnaujinti, pats rankiniu būtu ją atnaujinu galvoju gal nereiks perkraut... įinstaliavus išmetė užrašą kad privaloma pc perkrauti
MindaugasV85 2016-07-05 23:37
, aš tai turiu tokį įtarimą, kad čia kalta ta "naujoji karta". O kas jiems? Reikia jiems ten tų tavo šriftų? To senamadiško skype? Ne p* jam, kad tu ten kursinį rašai? Reikia perkrauti PC, vadinasi reikia! Ir jiems reikia pinigus "uždirbti", tai jie ir dirba savais (nepatyrusiais, nevykusiais) metodais! Tą patį dar ne taip seniai sakiau apie pardavimų vadybininkus... Jiems irgi reikia uždirbti (tik kad darbas nevargintų)
UTF16 2016-07-06 12:41
Sėdžiu darbe, kur nėra belaidžio ryšio, savo kompiuteriu klausau ramiai muziką. Pabandau perkrauti kompą, ir bac! „Palaukite 3–4 valandas, diegiami naujinimai“. Iš kur atsirado šitie naujimai? Kaip? Kada? Kodėl??? Žinoma, laukti neketinu nė minutės, nes iš patirties žinau, kad net ir išlaukus visą dieną po perkrovimo bus toks pranešimas: „Naujinimų įdiegti nepavyko. Grąžinami pakeitimai“. Beviltiška.
audriusn 2016-07-07 08:53
Tai vadinasi ангину лечим через жопу.