Kinijos turgelio stebuklai: nusivylusiems planšetais – universalūs, bet ypač pigūs hibridiniai kompiuteriai su „Windows 10“  (1)

Planšetiniai kompiuteriai dar visai neseniai žadėjo perversmą visame kompiuterinės technikos segmente. Deja, bet rezultatas žadėtosios prognozės nepateisina. Dėl to bazinė planšetinio kompiuterio idėja per pastaruosius keletą metų gerokai pakito – gamintojai vis dažniau imasi ne planšetų, bet hibridinių kompiuterių gamybos. Šie produktai išlaiko planšetams žadėtą mobilumą, tačiau turi kur kas didesnį funkcionalumą, kas yra itin svarbu praktiškai kiekvienam pirkėjui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos vietiniai gamintojai taip pat siekia neatsilikti nuo pasaulinių tendencijų – elektroninėse parduotuvėse platinamų kiniškų hibridinių kompiuterių pasiūla viršija visus lūkesčius, o jų kaina atsižvelgus į šios rinkos kainodaros vidurkį, žinoma, kaip visada yra gerokai žemesnė. Geras to pavyzdys – Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ už kiek mažiau nei 200 JAV dolerių pardavinėjami „VOYO“ gamintojo hibridiniai kompiuteriai su „Windows 10“ operacine sistema.

Pavyzdžiui, hibridas „VOYO A1 PLUS Ultimate“ žavi ne tik savo optimaliu dydžiu ir geru mobilumu, bet ir patraukliu dizainu. Pasak gamintojo, „A1 PLUS Ultimate“ sveria 1,2 kilogramo, o šio įrenginio korpuso storis siekia 16 milimetrų. Šis 11,6 colių įstrižainės aukštos raiškos (1920×1080) IPS technologijos ekraną turintis hibridas taip pat aprūpintas 64 bitų keturių branduolių „Intel Cherry Trail X5-Z8300“ centriniu procesoriumi ir 4 GB operatyviąją RAM atmintine.

„VOYO A1 PLUS Ultimate“ turi tik 64 GB talpos vidinę atmintį, tačiau ją bet kada galima praplėsti papildoma 128 GB TF tipo atminties kortele. Šiuo atveju būtina paminėti ir talpią 10000 mAh hibrido bateriją bei HDMI vaizdo išvestį, suderinamą su 4K raiška.

Jeigu dėl vienų ar kitų priežasčių „A1 PLUS Ultimate“ atrodo kiek per didelis ir per sunkus, „VOYO“ pirkėjui gali pasiūlyti kitą alternatyvų produktą – hibridinį kompiuterį „VBook V1“. Šio hibrido korpusas yra 13 milimetrų storio, jis sveria vos 790 gramų ir taip pat yra gerokai mažesnis dėl pasirinkto optimalesnio dydžio 10,1 colių įstrižainės IPS technologijos ekrano (1280 x 800).

„VOYO VBook V1“ kaip ir anksčiau minėtas hibridinis kompiuteris turi integruotą „Intel Cherry Trail Z8300“ centrinį procesorių, 4 GB operatyviąją bei 64 GB vidinę atmintis, tačiau yra mažiau ištvermingas – baterijos talpa 9000 mAh. Šis hibridas taip pat turi įprastą HDMI (ne 4K) vaizdo išvestį, bet išsiskiria tuo, kad pirkėjui pageidaujant, gali būti parduodamas su specialiu „stylus“ tipo rašikliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(4)
(0)

Komentarai (1)