Billas Gatesas žada padovanoti pasauliui tikrą stebuklą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kubietis 2016-07-18 11:13
Labai gera buvo dokumentika, jei ją taip galima pavadinti, per LRT televiziją, kaip kūrėsi mūsų pasaulis - Žemė. Kas buvo pirmieji gyviai išlipę į sausumą, kodėl augalai užsiaugino lapus, patys gyviai tokie dideli. Viena didžiausių priežasčių, kodėl gyviai tapo tokie dideli, tai didelis anglies dioksido kiekis. Atsirandant vis daugiau augalų ir gaminant deguonį, prasidėjo atvirkštinis procesas. Taigi jei dabar dioksido kiekis didėja, o matome ir mūsų kartos iš kartų augimą, įgyvendinus šiais inovacijas, kažkada vėl tapsime liliputais.
MindaugasV85 2016-07-18 12:32
O tu tikras, kad gyvunai tapo dideli del CO2? Del augalu sutikciau... Bet gal gyvunai daugiau esdavo, del to tapo didesniais?
Talkatif 2016-07-18 23:27
Per prieš tai buvusį globalinį atšilimą visi gyviai smarkiai sumažėjo.
punktyras 2016-07-19 07:44
Būdavo daugiau ką ėsti gyvūnams, todėl jie išaugdavo didesni, nori pasakyti Kubietis. Žmonių augimas vyko tikrai ne dėl CO₂ bent kiek žymesnio pokyčio per tą laiką, kai atsirado dabartinio pavidalo žmogus prieš ~30 000 metų. Jo augimui daugiau įtakos turi kiti veiksniai. Nesu matęs Kubiečio minimo filmo, bet galiu užtikrintai pasakyti, kad didžiausi gyvūnai užaugo tada, kai atmosferoje buvo daugiau deguonies. Tarkime didžiausi vabzdžiai gyveno, kai planetos atmosferoje buvo ~30% deguonies, prieš maždaug 300 mln metų. Tada ir dinozaurų epocha prasidėjo.
immortallt 2016-07-19 09:32
O kodėl manot, kad žmonija išgyventų esant rimtiems klimato pokyčiams?
punktyras 2016-07-19 09:42
Ką vadinsime išgyvenimu ir ką vadinsime žmonija? Nematau prielaidų išnykti žmonėms kaip atskirai rūšiai. Civilizacija(-os), aišku, daug trapesnis dalykas.
immortallt 2016-07-19 10:43
Išgyvenimu nelaikau, kai ~90% išmirs dėl bado ir ligų protrūkio, kai visa infrastruktūra nebegalės įprastai veikti (nebus pakankamai vandens, nebeaugs įprasti augalai, o kas augs bus niokojama stichijų). Bent jau man tai neatrodo geras scenarijus, link kurio reiktų eiti ir pateisinti neribotą taršą. Beje, jei dabar baigtų iškastinio kuro subsidijas, tai ir taip pereitume prie švarios energetikos.
vazzy 2016-07-19 20:25
Man pačiam net įdomu kas laimės tas lenktynes, ar žmonės spės susivoksi ir pereis prie švarios energijos ar visgi esam jau dabar pasmerkti apatijai ir abejingumui kažką keisti. Visgi klimatas šyla ir laiko klausimas kada tai pasieks tokį lygį, kad civizacijos daliai iškils problemų. Įdomu ir tai, kad prie aplinkos teršimo mes auginam ir kitą monstrą, kuris lygiai taip pat grasina civilizacijai kaip ir tarša, tai - automatizavimas. Vis daugiau žmonių liks be darbo nes jų vietą užims robotai, o kadangi jie neturės pinigų tai ir paslaugų sektorius kris. Čia mano tokia filosofija, bet manau ji pagrindo turi. Pridėkim DI ir turėsim trigalvi drakoną ( tarša, nedarbas, sumaniausios būtybės statuso praradimas ), kuris ir pražudys žmoniją.
Donattello 2017-04-17 08:22
Iš visų ( tarša,nedarbas,automatizavimas) DI tikiu bus labiausiai viską keičiantis, nes praktiškai atsiras visur ir iškarto, ne taip, kaip ilgus dešimtmečius didėjantis automatizavimas ar tarša. Darbai atsiras vis kiti , o po 20 metų 60proc specialybių bus tokios, kurių šiandieną dar net nėra.
Pumper 2017-04-17 09:34
Per artimiausius kelis metus šito eksperimento rezultatus JAV pamatysim, kur dabar naikina aplinkos taršos reguliavimą ir skatina iškastinio kuro naudojimą prisidengiant darbo vietų kūrimu, nors patys anglių kasybos šulai sako, kad viskas dabar jau bus automatizuota, todėl Trumpo rinkėjai tas darbo vietas matys kaip savo ausis. Taigi angliakasių valstijose darbo vietų nedaugės, užterštumas didės, sveikatos apsaugos niekas neįpirks. Bus matyti, kiek ten jų dėl tokių sąlygų išmirs ir kokie neramumai dėl to kils.