Ekspertų išvados: Rusija Lietuvos kaimynę Lenkiją galėtų užimti per naktį – planas jau paruoštas  (7)

JAV analitikos centro „Atlantic Council“ ekspertai savo naujame tyrime teigia, kad „Rusija gali užgrobti Lenkiją vos per vieną naktį“. Tad NATO, anot ekspertų, privalo būti pasiruošusi karo veiksmams su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip, remdamasis Vokietijos dienraščiu „Bild“, skelbia inopressa.ru.

„Net jeigu šiuo metu Maskva nesuinteresuota tiesioginiu konfliktu su NATO, viskas gali pasikeisti per vieną naktį, per trumpiausią įmanomą laiką. Tuo labiau, kad atitinkamas planas ir būtini tam resursai seniai parengti“, – teigiama dokumente.

V.Putino įvykdyta Krymo aneksija, kaip teigiama tyrime, „puikiai įrodė, kaip greitai Rusija gali visiems pranešti apie jau įvykusį faktą“. Todėl „Atlantic Council“ Šiaurės Atlanto aljansui rekomenduoja „būti pasiruošusiems visiems scenarijams ir tam tikru atveju suduoti maksimaliai stiprų atsakomąjį smūgį“.

Kaip galimus taikinius Rusijoje ekspertai nurodo Maskvos metro, Sankt Peterburgo elektros tinklus ir Rusijos valstybinę televiziją.

Užduotis numatyta ir Lenkijai, kuri esą turi leisti Rusijai suprasti, kad sulaukusi jos smūgio į Kaliningrado sritį siųs specialiųjų pajėgų būrius, kurie sieks sunaikinti strategiškai svarbius objektus, tarkim, raketų bazes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(42)
(23)
(19)

Komentarai (7)